Kesilsin denilen parmaklara mucizevi kurtarış?
Yaraları iyileşmediği için kesilsin denilen parmaklar bu yöntemle kurtarılıyor...
Özel basınç odalarında uygulanan 'yüzde 100 oksijen' yöntemi diyabete bağlı ayak yaralarından otizme, karbonmonoksit zehirlenmesinden beyin ödemine ve kemik iltihaplarına kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor.
Hiperbarik oksijen tedavisi denen yöntem sayesinde doktorların kesilmesine karar verdiği parmaklar tamamen iyileşiyor. Hiperbarik oksijen tedavi merkezlerden biri de Adana'da bulunuyor. Çevre illerden de hastaların geldiği Adana'daki merkezde günlük 40 hasta tedavi görüyor.
Yeşilevler Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Necdet Ürün de merkezde tedavi gören hastalardan biri. Ayağındaki yaralar sebebiyle ilaç tedavisi gören Ürün, ayağındaki yaraların iyileşmek yerine daha da büyüdüğünü söylüyor. Doktorların parmağın kesilmesine karar verdiğini ifade eden Ürün, "Parmağımın kesileceği günü beklerken bir doktor arkadaşımın tavsiyesi üzerine Oksijen Tedavi Merkezi'ne gittim. Burada iki ay oksijen tedavisi gördüm. Bir süre sonra, kesilmesine karar verilen parmağım iyileşti."
Özel Adana Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi görev yapan Su Altı Hekimi ve Hiperbarik Oksijen Tedavi Uzmanı Dr. Özlem Çağlar, hiperbarik oksijen tedavisinde, çelikten yapılan 11 kişilik kabin şeklindeki basınç odasında havayı, suyun 16 - 17 metre altındaki basınca eşitleyerek hastalara 'yüzde 100 oksijen' verildiğini söylüyor. Bu yöntemle kandaki oksijen miktarını artırdıklarını belirten Çağlar, böylece hastaların plazmasında maksimum düzeyde oksijen çözündüğünü ve dokulara giden oksijen miktarının arttığını anlatıyor. Dr. Özlem Çağlar ise özel basınç odalarında uygulanan yüzde 100 oksijen ile, diyabete bağlı ayak yaralarından otizme, karbon monoksit zehirlenmesinden beyin ödemine ve kemik iltihaplarına kadar birçok hastalığın tedavi edildiğini belirtiyor.
TÜRKİYE'DE 35 UZMAN BULUNUYOR
Dr. Çağlar'ın verdiği bilgilere göre, Türkiye'de 35 Hiperbarik oksijen tedavi uzmanı bulunuyor. Hiperbarik tedavi yöntemi vurgun yiyen dalgıçlar ile karbon monoksit ve doğalgaz zehirlenmesine maruz kalanların tedavisinde de uygulanıyor.
Tedavi ayrıca, deprem veya trafik kazası sonucu enkaz altında kalanlardaki ezilmeler, aşırı kan kaybı, beyin ödemi, ani görme ve işitme kaybı, beyin felci hastalıklarında da kullanılabiliyor.
Şeker hastalarında oluşan yaraların iyileşmeyebildiğini, oksijen gitmediği için bakterilerin çoğaldığını ve enfeksiyon nedeniyle yaranın ağırlaşabildiğini ifade eden Dr. Özlem Çağlar, şöyle konuşuyor: ''İyileşmeyen yaralara yüksek basınç altında yüzde 100 oksijen veriyoruz. Basıncı verince soluttuğumuz oksijen çok yüksek miktarda kanda eriyor. O zaman da dokunun beslenmesi artıyor, bakterilerle savaşıyor, dolaşım düzenleniyor, ödem varsa dolaşım düzenlendiği için yaranın şişlikleri iniyor. Bunun yanında tabii antibiyotik tedavisi şart. Uyguladığımız tedaviden genelde sonuç alınıyor. Ancak bu yardımcı tedavi. Antibiyotik ve cerrahi tedavi de şart. Destek tedavisi olarak oksijen tedavisi veriliyor.''
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.