Kılıçdaroğlu: Demokrasiyi ve insan haklarını savunuyoruz

Kılıçdaroğlu: Demokrasiyi ve insan haklarını savunuyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Demokrasiyi, insan haklarını, adaleti, hakkı, hukuku savunuyoruz. Dolayısıyla milletin iradesine her zaman saygılı olduk, bundan sonra da saygılı olmayı sürdüreceğiz." dedi.

TBMM (AA) - Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de hep birlikte güzel ve huzur içinde yaşamak istediklerini dile getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Amasya Tamimi'nin 102. yıl dönümü olduğunu anımsatarak, "Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır" sözünün, bu Tamim'de yer aldığını kaydetti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Demokrasiyi, insan haklarını, adaleti, hakkı, hukuku savunuyoruz. Dolayısıyla milletin iradesine her zaman saygılı olduk, bundan sonra da saygılı olmayı sürdüreceğiz. 83 milyon, bir kişinin iradesine teslim edilemez, egemenlik bilakayduşart milletindir."

CHP lideri Kılıçdaroğlu, hafta sonu Gaziantep'i ziyaret ettiğini hatırlatarak, Milli Kurtuluş Savaşı destanının yazıldığı illerden biri olan Gaziantep'te milli kahramanların kabirlerine giderek Fatiha okuduğunu anlattı.

Onların verdikleri mücadele sırasında yaşamlarını yitirmelerinin unutulmayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, bu milli kahramanlardan biri olan "Karayılan"ın mezarının da abide şekline dönüştürülmesi için CHP Gaziantep İl Başkanlığına talimat verdiğini bildirdi. Kılıçdaroğlu, partisinin İl Başkanlığının, Gaziantep Valiliğine söz konusu talebini ileteceğini, Valiliğin bu talebi yerine getirmemesi durumunda partisinin bunu yapacağını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz tarihimize, bu topraklar için can veren herkese, bütün gazilerimize saygılıyız. Biz, Türkiye'nin birliğini ve bütünlüğünü savunan, kökleri Kuvayımilliye'ye dayanan bir partiden geliyoruz. Gaziantep'in önemini o nedenle biliyoruz." diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler