Kılıçdaroğlu: Ekonomide büyük değişimler yapma zamanı

Kılıçdaroğlu: Ekonomide büyük değişimler yapma zamanı
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Ekonomide büyük değişimler ve dönüşümler yapma zamanıdır. Büyük değişim ve dönüşümleri yapmazsanız kalkınamaz, büyüyemezsiniz." dedi.

ANTALYA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manavgat ilçesindeki Kültür Merkezinde muhtarlar, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve turizmcilerle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı açıklamada, izlenen ekonomik politikanın değişmesini istedi.

Beton ekonomisinden, üretim ekonomisine geçmek gerektiğini aktaran Kılıçdaroğlu, yapılması vaat edilen kıraathanelere işsizin, emeklinin gideceğini bildirdi.

Turizmcinin, çiftçinin kıraathanelere gitmeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Eğer geleneksel ürün üretmeye devam edersek Türkiye geriye gider. Katma değeri yüksek ürünler üretmemiz gerekiyor. O zaman dünyada söz sahibi oluruz, saygınlığımız olur. Ekonomide büyük değişimler ve dönüşümler yapma zamanıdır. Büyük değişim ve dönüşümleri yapmazsanız kalkınamaz, büyüyemezsiniz." dedi.

"Dolar yükseldi lafı doğru değildir"

"Her şeye zam geldi diyorlar, dış güçlerin oyunu diyorlar. Ne oyunu? Dış güçler ne yaptı mesela. Dolar yükseldi diyorlar, hiçbirisi doğru değil, dolar yerinde duruyor, Fransa'ya, İngiltere'ye bakın dolar yerinde duruyor." diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bizim ülkede niye böyle? Türk lirası değer kaybediyor. Bunun üzerinde durmamız gerekiyor. Dolar yükseldi lafı doğru değildir. Dolar yerinde duruyor, bütün dünya kullanıyor. Bizde Tük lirası değer kaybediyor asıl bunun üzerinde durmamız gerekiyor. Olayı doğru anlatmamız lazım. Eğer ekonomide her şeyi dolara bağlayıp, Türk lirasını ikinci sınıf hale getirdiyseniz, ihaleler, köprüden geçiş, alışveriş dolarla. Türk lirası yok. Türk lirasına güven yok. Türk ekonomisinden Türk lirası koparıldığı için yok."

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.