Korkut Daban: Yüreğir’de neler oluyor?

Korkut Daban: Yüreğir’de neler oluyor?

Yüreğir Adana’mızın Seyhan Nehri doğusunda kalan iki merkez ilçemizden birisi. Eski ismi ile Karşıyaka diye bilinir. Demografik yapısı itibarı ile Seyhan ilçemize benzer. Yani özellikle doğudan ve kırsaldan kesimden gelen göçler ile nüfusu artmış bir yeri

Yazının başlığı sizi farklı düşünmeye sevk etti tahmin edebiliyorum. Soru cümlesi olması nedeniyle hayırdır inşallah dediğinizi duyar gibi oluyorum. Yanlış bir cümle değil zaten. Gerçekten de uzun zamandır yazılması gereken bir konuya mübarek Ramazan ayı içerisinde değinmek mümkün oldu.

Yüreğir Adana’mızın Seyhan Nehri doğusunda kalan iki merkez ilçemizden birisi. Eski ismi ile Karşıyaka diye bilinir. Demografik yapısı itibarı ile Seyhan ilçemize benzer. Yani özellikle doğudan ve kırsaldan kesimden gelen göçler ile nüfusu artmış bir yerleşim birimi. Yani Anadolu Motifi diyebiliriz. Kürt, Türk, Arap ve Laz kökenli başta olmak üzere her türlü etnik kökenden dört yüz bin civarı vatandaşımızın bir arada huzur içinde yaşadığı gelişmekte olan bir ilçe.

Nüfusun büyük bir bölümü Sosyoekonomik açıdan daha dar gelirli gruba mensup vatandaşlarımızdan oluşuyor. Doğal olarak işsizlik ve beraberinde ciddi sorunlar doğmasına neden oluyor. Eğitim ve Kültür seviyesi itibarıyla da yine dezavantajlara sahip bir bölge. Açıkçası bu ilçede yönetici olmak gerçekten de kolay bir iş ve akıl karı değil diyebiliriz.

Ya da başka bir deyişle her babayiğidin harcı değil demek daha doğru bir ifade olacaktır. Adana Büyükşehir başta olmak üzere ilçe belediyeleri yönetimleri Ak Parti iktidarında maalesef bir türlü istikrarı yakalayamadı. Çoğu zaman Adana insanı deyim yerinde ise ayağına sıktı yani yanlış adaylara oy verdi. Siyasi bir inat peşinde koştu diyebiliriz.

Ya da Ak Partinin adayı ile taban uyuşmadı diyebiliriz. Yakın tarihte Azim Öztürk buna örnek gösterilebilir. İki dönem belediye başkanlığı yapmasına rağmen halkın arasına inemediği için partinin ve Reisin siyasi desteğine rağmen hem de Zeydan Karalar gibi bir adaya karşı seçimi kaybetti. Her olayda olduğu üzere siyaset bilimi de hatalardan ders almak üstüne kuruludur.

Millet verdiği desteği anında çekmesini bilir. Bugün itibarı ile 2019 Mart Yerel Seçimleri üzerinden 13 ay gibi ciddi bir zaman geçmiş olmasına rağmen Adana Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Seyhan ve Çukurova Belediyelerinde hizmet adına kayda değer bir gelişme göremiyoruz.

İşin ilginç tarafı son yıllarda bu hizmet üretmeyen belediye başkanlarının Bilbordlarda ve Sosyal Medya reklamlarında sürekli olarak Yılın En Başarılı Belediye Başkanı ödülü aldığı gözümüze sokuluyor. Şaşırmakla birlikte sizde kızıyorsunuz biliyorum. Seçim arifesi olmadık sözlerde ve vaatlerde bulunan bu başkanları seçimden sonra neler yaptığına bir göz atalım.

Öyle ki bu sayede sınıfta çalışan öğrenci ile çalışmayan öğrenci arasındaki farkı görebilelim. Çukurova Belediyesi yıllardır yandaş sanatçılarına verdirmiş olduğu konserler ve göz boyamalık sanatsal faaliyetler dışında bir icraatı yok. Seyhan Belediye Başkanı yanlış anlamayın ama canından bezmiş durumda. Torun sevecek yaştaki bir abimizi sırf Zeydan Karalar’ın bıraktığı borç batağını saklasın diye bu koltuğa oturttular.

Tam 3 ay boyunca Seyhan Belediye Başkanı Meclis oturumunda Belediyenin Borç Bilançosunu açıklayamadı. Açıkçası enkaz almıştı ama eski başkan CHP’li olduğu için sesini çıkaramıyordu. Gelelim icraat konusuna. Maalesef Seyhan Belediyesi de hizmet üretmeyen belediyeler kervanına çoktan katılmıştı. Ben Seyhan’da ikamet ettiğim için bu tablonun canlı tanığıyım!

Büyükşehir Belediyesi için söyleyecek söz bulamıyorum maalesef! Seyhan Belediyesini sıfır icraat ve milyonlarca borç ile bırakan bir adama Adanalımız Büyükşehir’i altın tepside sundu. Oysa çok büyük beklentiler vardı. Aksine Adana insanı büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Bırakın icraat yapmayı halihazırda eski başkan dönemi yarılanmış projeleri dahi askıya aldı.

Adanalı seçimin üstünden 13 ay geçerken, İmama kızıp oruç bozmanın bedelini ve pişmanlığını yaşıyordu. Maalesef yalan dolan beyanlar ile kamuoyunu oyalamakta artık karşılık bulmuyordu. Deyim yerinde ise mızrak çuvala sığmıyordu.

Salgın dönemi sosyal belediye olarak bırakın vatandaşa yardımcı olmayı su faturalarını zamlı tarife ile yolluyordu. İlginç olan ise sürekli olarak bütçesinin olmadığından yana dert yanıyordu. Ancak Büyükşehir Belediyesi sürekli olarak devasa milyonluk billboard reklamlarına bütçeden pay bulabiliyordu.

Biliyorum şu ana kadar yazdıklarım içinizi kararttı. Ancak bir Adanalı ve köşe yazarı olarak sorumluluğum bunu gerektiriyordu. Mevcut tablonun sizlere tomogrofisini yani filmini çektim diyebilirim. Peki şimdi soracaksınız biliyorum. Yüreğir Belediyesi bu yazının neresinde diye?

Şimdi sıkı durun ve aşağıda vereceğim rakamları dikkatlice okuyun ve diğer CHP belediyeleri ile bir karşılaştırın derim. Bu arada Yüreğir Belediye Başkanı olarak icraatları gerçekleştiren Fatih Mehmet Kocaispir’in makam ve koltuk gibi bir gayesi olmadığını da bilmenizi isterim. Yani hizmet ehli olduğunu buradan anlayabilirsiniz!

  • Günlük 10 araç ve 25 personel ile 2515 eve sıcak yemek servisi yapılıyor.
  • Bugüne kadar 1.000.000 Koruyucu maske üretildi ve dağıtımı üstlendi.
  • Yüreğir İlçesinde 80.000 konuttaki 420.000 vatandaşa koruyucu maske dağıtıldı.
  • İlaveten 130.000 Suriyeli misafirlerle birlikte 550.000 koruyucu maske dağıtıldı.
  • Yüreğir Belediyesi maskeleri kendi bünyesinde piyasanın beşte bir oranında mal ediliyor.
  • Bu süreçte yaklaşık olarak 12.000 aileye gıda kolisi yardımı gerçekleştirildi.
  • Adana Kredi ve Yurtlar Kurumlarında konaklayan binlerce öğrenci başta olmak üzere birçok sivil toplum örgütlerine, kurum ve kuruluşlara binlerce koruyucu maske dağıtıldı.

Yüreğir Belediyesi takım olarak Fatih Mehmet Kocaispir kaptanlığında tüm bu hizmetleri üretirken kendilerini bırakın reklam yapmayı doğru dürüst basında yer verilmedi. Ben bu noktada yiğidin hakkının verilmesi gerektiğine inanıyorum. İnşallah ilerleyen dönemlerde siyasette bir marka olarak hak ettiği makamlara geleceğine inancımız bakidir.

Marifet iltifata tabiidir derler. Bu vesile ile bir Adanalı olarak huzurunuzda bu koca yürekli başkana en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Allah razı olsun. Adana halkına Belediye Başkanı nasıl oluru gösteren adam. Rabbim halka hizmet noktasında yolunu ve bahtını açık eylesin inşallah.

Şimdi siz değerli okuyucularıma soruyorum, eğer Fatih Kocaispir belediyecilik yapıyorsa diğer belediyeler neye kime hizmet ediyor. Seçim dönemi meydanlarda bol keseden savuranlar neredeler ne yapıyorlar. Yerel seçimlerde tercihin ne denli önemli olduğunu şimdi çok daha iyi anlıyoruz!

Selam ve dua ile…

  

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler