Macar Milletvekili Csöbör; Avrupa'da Türkiye Bize Her Zaman Güvenebilir

Macar Milletvekili Csöbör; Avrupa'da Türkiye Bize Her Zaman Güvenebilir

Macaristan Avrupa İlişkileri Komite Üyesi, FİDESZ Partisi Borsod-Abaúj-Zemplén megye Milletvekili Katalin Csöbör Ulusal Parlamentoda Osman Şahbaz'ı makamında kabul etti.

csöbör-10..jpg

Macar Milletvekili Csöbör; Avrupa'da Türkiye Bize Her Zaman Güvenebilir

Macaristan Avrupa İlişkileri Komite Üyesi, FİDESZ Partisi Borsod-Abaúj-Zemplén megye Milletvekili Katalin Csöbör Ulusal Parlamentoda Osman Şahbaz'ı makamında kabul etti.

Türk Macar İşadamlar Derneği ( TÜMİŞAD ) Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz’ı Macaristan Avrupa İlişkileri Komite Üyesi, FİDESZ Partisi Hükümet milletvekili Katalin Csöbör makamında misafir etti. Katalin Csöbör, Avrupa Birliğinde verilen kararlarda sürekli Türkiye’nin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerinin altını çizerek ifade etti.

 

csöbör-9..jpg

Oldukça samimi bir atmosferde gerçekleşen parlamentodaki ziyarette sürekli artarak gelişen Türk Macar ikili ilişkileri ve Macaristan Alsózsolcá ’da yapılan Türk yatırımına değinildi. Miskolc,Alsózsolcá şehri milletvekili olan Csöbör kendi şehrinde büyük bir Türk yatırım olan yalıtım, taş yünü üretim fabrikasının açılacak olmasından çok mutlu olduğun belirtti. 

Ziyarette Fahri Konsolos Osman Şahbaz ile birlikte Raveber Hungary Kft. Pazarlama Müdürü Surányi Gábor'da hazır bulundu.

Surányi Gábor,“ Ravago Grup, Ravaber Hungary Kft. firmamız Türk Belçika ortaklığındaki bu tesis bölgede en büyük yatırımdır. Yaklaşık 15 yıldır Macaristan’da faaliyet gösteren Ravago Grup Türkiye’de kurulan ortaklığını Macaristan'da  Alsózsolcá şehrine taşıdı. Yalıtım sisteminde büyük bir öneme sahip taş yünü bundan böyle Avrupa ülkesi Macaristan’da Türkler tarafından üretilecektir. Yapılarda ısı, yangın, ses ve nem yalıtımında kullanılan taşyünü ürünlerini 90 kişiden fazla insan istihdamı ile gerçekleştireceğiz. Fabrika ve makina parkurumuzun % 85’inin tamamladık. 16 Hektarlık araziye sahip üretim tesisimizde, Kayseri'den gelecek bir takım makinalarla fabrikamızın 2020 yıl ilk çeyreğinde üretime başlaması için yüksek tempoda çalışıyoruz.. Fabrikada istihdam edilecek işçilerin yerel bölgeden sağlanması için gerekli ön hazırlıklarımız yaptık. Tabiki ustalarımız Türkiye’den gelecek. Üç vardiya olarak fabrikamızda üretim yapacağız” dedi. 

Bölgemiz hem yerel hemde uluslararası lojistik merkezdir

Macaristan Hükümeti FİDESZ Partisi Milletvekili Csöbör Katalin, '' Davetime icabet ettiğiniz için size çok teşekkür ederim. Özellikle Fahri Konsolosumuz Osman Şahbaz'a Konsolosluk bölgesi olan Kayseri'den böylesi nitelikli, yüksek istihdamlı ve büyük yatırımı şehrimize kazandırdığı için çok teşekkür ederim. Bölgemiz Miskolc, Alsózsolcá hem yerel hemde uluslararası lojistik merkezdir. Bu ise bölgemizdeki yatırımcıların işini çok kolaylaştırmaktadır. Hali hazırda bölgemizde yatırıma müsait olan birçok arazi ve binalar bulunmaktadır. Hayvan yetiştiriciğine müsait olan arazilerimiz bulunmaktadır. Daha çok Türk ve özellikle de Kayserili yatırımcının buralarda yatırım yapabilmesi için kendi adıma bütün bürokratik resmi işlerin kolaylaştırılmasında çaba göstereceğim. Ticari ilişkilerimiz şüphesiz dostluğumuzu pekiştirmektedir. Avrupa'da Türkiye bize her zaman güvenebilir. Eğitim ve kültürde de birlikte çok güzel imzalar atabilmeliyiz. Mesela ortak bir üniversite kurabiliriz. Tıp alanında bir eğitim üniversitesi kurulması benim en büyük hayalimdir.”  dedi.

Bu güzel ilişkilerin artarak süreceğine inancım tamdır

Fahri Konsolos Osman Şahbaz ise Kayseri ve Miskolc kardeş şehir antlaşmalarının yapılmış olduğunu, Erciyes Üniversitesi ve Miskolc üniversitelerinin ve Ticaret Odalarının de kardeşlik anlaşması imzaladığından bahsetti. Şahbaz Kayseri şehri sanayi, ticaret, sağlık, tarihi ve turizm şehri olmasından dolayı cazip imkanlar şehridir. Kayseri ülkede bulunan birçok ağır sanayisini de içinde barındırmaktadır. Üniversiteleri, hastaneleri, sanayisi ve turizmi ile Kayseri sürekli gelişmektedir. Miskolc ile kardeş şehir olan Kayseri her alanda Macaristan için cazip fırsatlar şehridir. Birlikte birçok yeniliklerin altına imza atacağımızı inanıyorum. İki ülke yöneticileri ve iş insanları da her alanda birlikte güçlü adımlar atmaktadır. İkili sıcak ilişkilerimiz ülkelerimizde karşılıklı yatırımlara şüphesiz ivme kazandıracaktır. Ayrıca Kayseri ve Miskolc arasındaki bu güzel ilişkilerin oluşmasında Büyükelçi Kiss Gábor'a, Miskolc Belediye Başkanı Dr. Kriza Ákos'a, Bölge Valisi  Demeter Ervin'e, dönemin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye ve tüm emeği geçen yetkililere ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum. Bu güzel ilişkilerin artarak süreceğine inancım tamdır ” dedi.

Macaristan Avrupa İlişkileri Komite Üyesi ve Milletvekili Csöbör Katalin’in makamında gerçekleşen ziyaret sonrası, Csöbör ve Şahbaz karşılıklı hediyeleşti.

Futbolunda konu edinildiği buluşmada Osman Şahbaz,  Csöbör Katalin’e Türk milli takımı formasını ve Konsolosluk Plaketi takdim etti. Miskolc- Alsózsolcá doğumlu olan milletvekili Csöbör Katalin de şehrini temsilen Alsózsolcá futbol takımının formasını Konsolos Osman Şahbaz’a takdim etti. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler