Macaristan'dan Davet Mektubu

Macaristan'dan Davet Mektubu

Macaristan Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz İstanbul'da T.C. Darülaceze Başkanı Yüksek Mimar Hamza Cebeci ve Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen'i makamlarında ziyaret etti.

Macaristan'dan Davet Mektubu

Macaristan Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz İstanbul'da T.C. Darülaceze Başkanı Yüksek Mimar Hamza Cebeci ve Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen'i makamlarında ziyaret etti.

İstanbul Okmeydanı Darülaceze yerleşkesinde Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Hamza Cebeci, ''Geçtiğimi yıl Macaristan'ın Pécs şehrinden gelen Emekliler Derneği ( Nyugdíjasok Egyesülete ) ve Pécs Beş Kule Kamu Çıkarı Emekli Sendikası ( Pécsi Öttorony Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet ) Başkanı Attila Somogyváry, temsilcileri ve siz Macaristan Fahri Konsolosu, iki dost ülke arasında var olan güçlü işbirliklerine katkı sağlayıp, köprüler kurulabilmek maksadı ile kurumumuzu ziyaret etmiştiniz. Kurumumuzun Macaristan ile tanışması sizin değerli katkınız ile Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gábor Kiss,  İstanbul Başkonsolosu Balázs Hendrich ve değerli eşleri  Kornelia Klein hanımefendinin  ziyareti ile başladı. Diliyorum ki bu azami işbirliğimiz güçlenerek devam etsin. Tecrübe paylaşımı ve ortak güzel işler yapmayı diliyorum. Macaristan Pécs şehrinden gelen bu nazik davet için çok teşekkür ediyorum. Bu güzel davete kurumumuzdan bir heyetle  icabet etmek, işbirliğimizi geliştirmek isteriz'' dedi.

Macaristan Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz, '' Size Macaristan Pécs şehrinden selam getirdim. Başkan Attila Somogyváry'nin selamı ve davetiyesini getirdim. Geçtiğimiz yıl geniş bir heyetle Darülaceze'yi ziyaret etmişlerdi. Buradaki hizmetlerinize büyük bir memnuniyetle izlediler ve hayran kalmışlardı. Macaristan'dan getirdiğim davetiyeyi size takdim ediyorum. İki kıymetli kurum arasında oluşacak işbirliklerine her türlü katkıyı vermeye hazırım. Tarihi kültür başkenti Pécs şehrinde ortak değerlerimiz Evliya Çelebi'nin de bahsetmiş olduğu, Gazi Kasım Paşa Cami, İdris Paşa Türbesi, Memi Paşa Hamamı, Yakovalı Hasan Paşa Cami, Ferhad Paşa camileri de mevcuttur'' dedi.

 

Akabinde Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen Ziyareti

 

Ziyaret Üsküdar Belediye Başkanlık makamında gerçekleşti. Başkan Av. Hilmi Türkmen, ''Macaristan Pécs şehrinden gelen bu güzel davet için teşekkür ederim. Macaristan ile Üsküdar'ımız arasında güzel işbirlikleri oluşuyor. Kardeş şehrimiz Macaristan'ın güzel kenti Kaposvár'a iade-i ziyarette bulunmak isteriz. Macaristan yerel seçimleri Ekim 2019'da yapılacak. Yerel seçimler sonrasında kardeş şehrimiz Kaposvár'a, değerli dostum Belediye Başkanı Szita Károly'u ziyaret edip, işbirliğimizi geliştirmek amacıyla bir ziyaret düşünebiliriz'' dedi.

Konsolos Osman Şahbaz, '' Kültür ve ekonomi diplomasini geliştirmek adına önemli hizmetler veriyorsunuz. İki ülke arasında ticari ve kültürel işbirliğimizi geliştirirken, ortak tarihe sahip, birbirini tamamlayan iki kardeş kentin hizmetleri takdire şayandır'' dedi.

Sıcak ve samimi geçen görüşmelere Fahri Konsolos Osman Şahbaz ile birlikte oğlu Avukat Ömer Furkan Şahbaz'da katıldı. Ziyaretin

ardından ”Macar Generalleri Osmanlı Hizmetinde Guyon Richárd ve Kmety György” kitabını T.C. Darülaceze Başkanı Yüksek Mimar Hamza Cebeci ve Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen'e hediye etti, kitabın içeriği konusunda kendilerine detaylı bilgi verdi, akabinde makamdan ayrıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler