Mahmut Eraslan: ‘Hemen, şimdi kadınlara acımasızca yapılan işkenceyi durdurun..’

Mahmut Eraslan: ‘Hemen, şimdi kadınlara acımasızca yapılan işkenceyi durdurun..’

Adana'da Vicdan Hareketi üyeleri, Suriye hapishanelerindeki kadın ve çocukların özgürlüklerine kavuşmaları için Adana Ulu Cami'inde kılınan cuma namazı çıkışı basın açıklaması yaptı..

eraslan-7.jpg

Mahmut Eraslan: ‘Hemen, şimdi kadınlara acımasızca yapılan işkenceyi durdurun..’

Adana'da Vicdan Hareketi üyeleri, Suriye hapishanelerindeki kadın ve çocukların özgürlüklerine kavuşmaları için Adana Ulu Cami'inde kılınan cuma namazı çıkışı basın açıklaması yaptı..

Adana Vicdan Hareketi, Suriye hapishanelerindeki kadın ve çocukların özgürlüklerine kavuşmaları için 105 ülkeden aktivist ve aydının desteği, Türkiye ve dünyadan yaklaşık 2 bin STK'nın katkısıyla başlatan kampanya kapsamında, Adana Ulu Camii önünde miting düzenledi.

eraslan-1-003.jpg

Vicdan Hareketi'nin uluslararası bir inisiyatif ve merhamet hareketi olduğunu vurgulayan İHH, Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) Başkanı Mahmut Eraslan:

Dünya Kadınlar Günü’nde bombaların altındaki Suriye dahil 110 ülkede eş zamanlı olarak meydanlara çıktıklarını belirterek, buradan Suriye hapishanelerinde acı içinde özgürlük bekleyenleri ve meydanları doldurarak onlar için vicdanları ayağa kaldıranları selamladıklarını söyledi.

 

eraslan-4.jpg

“Hemen, şimdi kadınlara acımasızca yapılan işkenceyi durdurun..”

Suriye zindanlarındaki kadın ve çocukların durumuna dikkati çekmek istediklerini belirten Eraslan, şöyle konuştu:

“Vicdan hareketi 8 mart çağrısı: Kadınlara ve Çocuklara Dokunmayın!

Bugün 8 Mart 2019. Dünya Kadınlar Günü’nde bombaların altındaki Suriye dahil 110 ülkede meydanlardayız. Bugün dünyanın dört bir yanında Suriyeli mahpus kadınlar için meydanlardayız. Buradan Suriye hapishanelerinde acı içinde özgürlük bekleyenleri ve meydanları doldurarak onlar için vicdanları ayağa kaldıranları selamlıyoruz. Biliyoruz ki; mazlumlar ve ezilenler için vicdanın haykırışından daha güçlü bir imkan yok.

Vicdan Hareketi tüm çocuklar yaşasın diye; dili, inancı, ırkı fark etmeksizin tüm kadınlar korunsun diye oluşmuş uluslararası bir inisiyatiftir. Vicdan Hareketi insan hayatını korumayı hedefleyen ve herkes için onurlu bir yaşam isteyen bir merhamet hareketidir.”

 

eraslan-2.jpg

"Hemen, şimdi tecavüzü savaş silahı olarak kullanmayı bırakın.."

Eraslan, Suriye rejimine ve ortaklarına seslendiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

Geçtiğimiz yıl bugün, dünyanın dört bir yanından kadınların bir araya geldiği Vicdan Konvoyu ile 10 binin üzerinde kadın Suriye sınırında buluşmuştu. Bu yıl ise dünyanın tüm meydanlarında kadın erkek bir aradayız. Bizler, dünyanın birçok ülkesinden gelen insanlar olarak, hukuksuzca tutulan, cinsel saldırıya ve işkenceye maruz kalan Suriyeli kadınların özgürlüğü için sesimizi yükseltiyoruz. Tecavüzün, savaşlarda kadınlara yönelik işkencenin ve her türlü zulmün silah olarak kullanılmasına isyan ediyoruz. Bu kirli savaşlara isyan ediyoruz. Çocukların çırpınarak ölmesine isyan ediyoruz.

Hapislerde tutulan mazlum her kadın insanlığın geleceğine dair umudumuzu biraz daha kaybettiriyor. İnsanlığımızdan utanıyoruz. İnsanlığımızı kaybediyoruz…

Suriye savaşı sırasında sayısız savaş suçu işlendi. Uluslararası sözleşmeleri etkili olarak uygulaması gereken devletler, uluslararası yargı mekanizmaları ve uluslararası toplumun bütün bileşenleri sivil insanların, kadın ve çocukların korunmasından sorumludur. Kadınlar ve çocuklar korunmalı, hiçbir şekilde esir tutulmamalı, taraflarca herhangi bir şekilde pazarlık konusu ve unsuru yapılmamalıdır. İnsan hayatının ve onurunun korunması temel prensiptir. Bu prensibin ve sorumlulukların yerine getirilmesi ancak İNSANLIK VİCDANININ harekete geçmesiyle mümkün olabilecektir..”

 

eraslan-3-001.jpg

Eraslan, herkesi Vicdan Hareketi'ni desteklemeye, karar alıcı kişi ve kurumlara mektuplar göndermeye, web sitelerindeki imza kampanyasına katılmaya ve yaymaya, her türlü çabaya ve duaya davet ederek, “Bu nedenle, bunca acıya, bu kadar ölüm ve zulme ARTIK YETER diyoruz. Dünyanın her yerinden vicdanların sesi olarak, şehirlerin meydanlarından Suriye’ye sesleniyoruz. Suriye Rejimine ve ortaklarına sesleniyoruz;

  • Hemen, şimdi tecavüzü savaş silahı olarak kullanmayı bırakın.
  • Hemen, şimdi kadınlara acımasızca yapılan işkenceyi durdurun.
  • Hemen, şimdi tüm Suriyeli kız kardeşlerimizi serbest bırakın. Bırakın evlerine dönsünler, bırakın ailelerine kavuşsunlar.

Yeryüzünün dört bir yanındaki insanlık ailesinin her bir ferdini merhamete çağırıyoruz.

Suriye Rejiminin hapishanelerindeki cesur ve onurlu kadınlara sesleniyoruz. “Yeryüzünde vicdanlı bir insan kalmadı mı bize yardım edecek?” diyen kadınlara sesleniyoruz. Sesimizin size ulaştığını biliyoruz. Buradayız ve özgürlüğünüz için bütün gücümüzle kadın-erkek hep beraber çalışıyoruz. Pes etmeyeceğiz. Sizden asla vazgeçmeyeceğiz..” diye konuştu.

Adana İHH Başkanı Mahmut Eraslan, Biz şahitleriz ve şahitlik ediyoruz. Mazlumun mazlumiyetine, zalimin zulmüne ve sessiz seyredenlerin mesuliyetine şahitlik ediyoruz. Sadece ve sadece adaletten yana, mazlumdan yana tavır alıyoruz. Biliyoruz ki bu aynı zamanda insanoğlunun geleceğine ve bugün zulmeden zalimlerin masum çocuklarına dahi insani sorumluluğumuzdur.

eraslan-6.jpg

"Hemen, şimdi tüm Suriyeli kız kardeşlerimizi serbest bırakın.."

Görevini yapmayanlara, eksik yapanlara da şahitlik ediyoruz. Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı vb. tüm uluslararası organizasyonlara, bu savaşın bir parçası olan tüm devletlere, uluslararası insan hakları örgütlerine, yasaları gereğince savaş bölgelerindeki sivillere karşı sorumluluk taşıyan uluslararası Kızılhaçlar ve Kızılaylara ve uluslararası insani yardım teşkilatlarına sesleniyoruz. Haydi tüm imkanlarınızı seferber ediniz. Masum bir insana özgürlüğünü vermek yeryüzündeki en kıymetli insani yardımdır. Haydi şimdi ve daha fazla gecikmeden…

Ve sesimizi duyan herkesi bu hareketi desteklemeye, karar alıcı kişi ve kurumlara mektuplar göndermeye, web sitemizdeki imza kampanyasına katılmaya ve yaymaya, her türlü çabaya ve duaya davet ediyoruz. İnsanoğlunun merhameti ve vicdanının ortak sesi kitle imha silahlarını susturacak, hapishane kapılarını kıracak en büyük güçtür.

Çünkü İNSANIZ! Ve herkes İçin insanca yaşam istiyoruz.

Suriye zindanlarındaki son kadın ve çocuk özgür oluncaya dek AYAKTAYIZ!” diye konuştu.

 

vicdan-002.jpg

Adana STK hanımlar adına Emine Dursun, yaptığı konuşmada Suriye rejiminin kadın ve çocuklara işkence ettiğini ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Dünya kadınlar gününde, dünyada yüz binlerce kadın mağdur durumda, Bosna, İsrail, Mısır, Irak, Çin’de ve daha bir çok coğrafyada yüz binlerce kadın, çocuklar zulme ve işkenceye maruz kalıyor..” diye konuştu.

rukiye.jpg

Suriyeli Rukiye, Vicdan Hareketi'ni desteklediklerini belirterek, dünyanın neresinde olursa olsun zulme uğramış, hapishanelerde kalan her mazlumun sesi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Konuşmalardan sonra katılımcılar sessizce dağıldı..

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler