Mahmut Eraslan: Laiklik elden mi gidiyor?

Mahmut Eraslan: Laiklik elden mi gidiyor?

Adli yıl ve Yargıtay binasının dua ile açılışında Laiklik bahanesiyle kin kusan İslam düşmanlarını bir kez daha görmüş olduk.

Cumhuriyet kadınları Afganistan’daki kadınlara destek vermek için sokağa inmişler.

Yere atıp üzerinde tepindikleri yine kadınlara ait dışarıya çıkarken giyilen kıyafetler!

Ortada kadınlara yönelik bir şiddet görüntüsü yok, Taliban yönetimi ele geçirmiş hepsi bu.

Rusya ve ABD Afganistan’ı işgal ederken sesinin çıkarmayanlar, Afganistan’ın kendi halkı içerisinden çıkan taliban iktidar olunca feryat etmeye başladılar.

Mesele kadın haklarını savunmak veya özgürlük değil, tesettüre karşılar, bizim gibi düşünecek, bizim gibi yaşayacak, bizim gibi soyunacaksınız diyorlar kısaca.

Kendi içlerinden bir kadın Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği başkanının açıklamalarına bile tahammül edemeyen zorba az(g)ınlıktan bahsediyoruz.

1995 yıllarında üniversiteye tesettürlü olarak giren öğrencilere açılmaları için ikna odaları kuran, başaramayınca gencecik kızları okul önlerinde kolluk kuvvetlerine coplattıran zihniyet yine devrede.

Sorun ne kadın hakları nede hukuk, tek dertleri var İslam karşıtlığı.

Boş durmuyorlar işleri algı oluşturmak, ortaya attıkları yeni tartışma konusu dua.

Dua bireyseldir kişi istediği gibi, istediği kişiye dua eder, dua bireysel yapıldığı gibi kitleselde yapılabilir, camide veya her hangi bir törende olabilir, toplu olarak yapılan duaya âmin der veya demezsiniz bu yine kişinin bileceği bir iştir.

Kendisini Kemalist, laik olarak tanımlayan bir kitle var bunlar camiye gelmez, cemaate dâhil olmaz ama dine diyanete ve cemaatlere müdahale etme hakkını kendilerinde görür. Kime, ne zaman nasıl dua edeceğinize karar verecek kadar cüretkârdır!

30 Ağustos’ta anıt kabirde yapılan törenlerde kendileri dua etmeyen laikler diyanete, cami cemaatine, Atatürk’e dua dayatması yapabiliyorlar!

Adli yıl açılışında dua eden cumhurbaşkanı, Yargıtay başkanı ve diyanet işleri başkanını hedefe koydular neden dua ediyorsunuz diye(!)

Çelişkiler içerisindeler bir yanda dua dayatması yapan laikler, diğer yanda yapılan duaya karşı çıkıyorlar tepki veriyorlar. Devletin üst düzey yöneticileri dahil herkese ayar vermeye kalkıyor, kime ne zaman ve nasıl dua edeceğinize biz karar veririz diyorlar kısaca…

Kendilerini ülkenin sahibi, Müslümanları mülteci gibi görüyorlar.

Adli yıl ve Yargıtay binasının dua ile açılışında Laiklik bahanesiyle kin kusan İslam düşmanlarını bir kez daha görmüş olduk.

Laikler sadece din ve devlet işlerini birbirine karıştırmıyor, ortalığı karıştırmaya da devam ediyor.

Hiç kimsenin laiklik gibi bir derdi yok, elden giden koltukları, menfaatler, imkan ve iktidarları…

yazının devamı..

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler