Mahmut Eraslan: Uyuşturucu ve Trafik sorunu çözülmeli

Mahmut Eraslan: Uyuşturucu ve Trafik sorunu çözülmeli

Adana’da sorunları dile getiren, çözüm üreten siyasetçi, bürokrat, gazeteci ve STK’ların sayısı bir elin parmağını geçmiyor maalesef…

Adana halkı birçok partiden belediye başkanı görmüş ama hiç birinden beklenen hizmeti görememiş bir şehir. Türkiye’nin ilk sanayi şehri Adana, geriledikçe gerilemiş büyük yatırımcıların birçoğunu kaçırmış bir şehir.

Adana’da sorunları dile getiren, çözüm üreten siyasetçi, bürokrat, gazeteci ve STK’ların sayısı bir elin parmağını geçmiyor maalesef…

İşte sorumluluk bilinci ile hareket eden 50 dernek, vakıf ve gazeteciden oluşan ASİM (Adana sivil inisiyatif meclisi) bu duyarlı yapılardan bir tanesi..

Her ay düzenli olarak bir araya gelen STK başkanları, ülke ve şehrimizin sorunlarına yönelik beyin fırtınası yapıyor ve çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaşıyor.

ASİM Eylül ayı toplantısında iki konu öne çıktı; Eğitim ve trafik, 2021-2022 eğitim öğretim yılı başlarken yaşanabilecek sorunlar masaya yatırıldı, Eğitim Bir-Sen, eğitimciler, velilerinde görüşlerinin alındığı istişare toplantısında devam eden pandemi, tedbirlere uyum, sınıflarda öğrenci yoğunluğunun azaltılması, konusu değerlendirildi, ortak ve en büyük endişe okul çevrelerinde şimdiden örgütlenmeye başlayan torbacılar ve güvenlik oldu.

Adana Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlüğü’nün denetim ve tedbirlerini daha fazla arttırması, ilgili mercilere konunun iletilmesi yönünde karar çıktı.

Okulların açılmasıyla birlikte yaşanacak bir diğer konu ise trafik yoğunluğu ve ulaşım sorunu.

Pandemi sebebiyle yaşadığımız kısıtlı günlerde giderilmeyen eksikler giderilmediği için sorunlarımız büyüyerek devam edecek. Otobana bağlanacak yollar, Büyük Saat civarında bitirilemeyen yol bakımı, Yavuzlar ve Devlet Bahçeli Köprüsü, dar yollar genişletilemeyen kavşaklar, kaldırımlar, yetersiz alt/üst geçitler…

Üniversite, hastane, otogar, havaalanına, uğramayan metro(!)

Yaşanan bunca sorunu belediye başkanları, meclis üyeleri, milletvekilleri, ilgili makam sahipleri görmüyor mu bilmiyor mu?

ASİM bileşenleri Adana’da yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini gündemde tutmaya ve ilgili mercilere iletmeye devam edecek.

Daha güzel, daha huzurlu yaşanabilir bir Adana için milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK’ başkanları, basın yayın organları bir araya gelmeli, sorunları tartışmalı ve çözüme gitmeli.

yazının devamı..

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler