Medya Okuryazarlığı ve Söylem Analizi Webinarı

Medya Okuryazarlığı ve Söylem Analizi Webinarı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İletişim Fakültesi, düzenlediği Webinar serisine bir yenisini daha ekledi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İletişim Fakültesi, düzenlediği Webinar serisine bir yenisini daha ekledi. Ele aldığı güncel konular ile öğrencilerini çok yönlü gelişim imkanı sunan  iletişim fakültesi “Medya Okuryazarlığı ve Söylem Analizi” konusu ile HKÜ Öğretim Görevlisi Bilge Kalkavan’ı konuk olarak ağırladı.

“Söylenilen Her Şey Söylem Değildir”

Çevrimiçi gerçekleştirdiği yayında medya okuryazarlığı ve söylem analizi ile ilgili bilgileri İletişim Fakültesi öğrencilerine aktaran Öğr. Görevlisi Bilge Kalkavan,  söylenilen her şeyin söylem olmadığını belirtti. Söylem analizinin birçok aşaması olduğunu kaydeden Kalkavan: “Yazılı, sözlü, görsel, makale, sessiz kaldığımız yerler bile bir söylem olabilir. Söylem çözümlemesi veya söylem analizi, bir uygulamalı dilbilim alanı ve sosyal bilimlerde kullanılan nitel, yorumlamacı bir araştırma yöntemidir. Bu yorumlama faaliyeti dolayısıyla "eleştirel söylem çözümlemesi" veya "eleştirel söylem analizi" biçimlerinde de kullanılır” dedi.

Dizi ve filmlerde yapılan konuşma çözümlemelerinden de bahseden Kalkavan, dilin kullanma yönteminin öneminden bahsetti. İletişim Fakültesi akademisyenlerinin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği webinarda Bilge Kalkavan, öğrencilerin merak ettiği tüm sorulara detaylarıyla cevap verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler