Mehmet Akif Ersoy’u canlandıran Yavuz Bingöl’e tepki

Mehmet Akif Ersoy’u canlandıran Yavuz Bingöl’e tepki

Âkif’ filminde canlandırdığı Mehmet Akif Ersoy rolü için ‘Camilerde Arapça vaazlar verdiği için Arapça çalışıyorum” diyen Yavuz Bingöl’e’ sert tepki geldi. Yazar D. Mehmet Doğan, Yavuz Bingöl'e "cahil" dedi.

SALİHA SULTAN / KARAR

Âkif’ filminde canlandırdığı İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy rolü için ‘Camilerde Arapça vaazlar verdiği için Arapça çalışıyorum” diyen Yavuz Bingöl’e D. Mehmet Doğan sert tepki gösterdi. Doğan “Bu türkücü aktör Mehmed Âkif'in camilerde Arapça vaaz verdiğini sanacak kadar câhil” dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un İstiklâl Marşı'nı yazdığı dönemi konu alan 'Âkif' filminde şairi canlandıran türkücü Yavuz Bingöl tepkilerin odağında. Çekimleri geçtiğimiz günlerde başlayan filmdeki rolü hakkında yaptığı açıklamada “Mehmet Akif özellikle şair olduğu ve camilerde Arapça vaazlar verdiği için Arapça çalışıyorum” diyen Bingöl’e edebiyat ve sanat dünyasından birçok isim eleştiri yağdırıyor. 

Twitter hesabından ‘Günün Sorusu’ başlığıyla tepkisini dile getiren Özcan Ünlü, “Koskoca Türkiye’de ilk defa adamakıllı bir Mehmet Akif filmi çekiyorsunuz. Başrolünü Yavuz Bingöl isimli türkücüye veriyorsunuz. Allah’ın aşkına... Şu memlekette Akif’i oynayacak bir aktör kalmadı mı?” sorusu üzerine başlayan tartışmaya kısa sürede birçok isim katıldı. 

‘AKİF’İN ARAPÇA VAAZ VERDİĞİNİ SANACAK KADAR CAHİL’

Özcan’ın paylaşımını alıntılayan ve Mehmet Akif çalışmalarıyla tanınan yazar D. Mehmet Doğan, Bingöl’ün “Rolüm için Arapça çalışıyorum” açıklamasını şu ifadelerle eleştirdi: “Bu türkücü aktör Mehmed Âkif'in camilerde Arapça vaaz verdiğini sanacak kadar câhil. Âkif Arapça vaaz verdiği için Arapça öğrenmeye çalışıyormuş! Türkçesi ne kadarsa!”

Doğan’ın paylaşımına yazar Sibel Eraslan da “Offf, offf” diyerek tepki verdi. Tarihçe Tezcan Temelkuran da Bingöl’ün sadece türkü söylemesi gerektiğini belirterek “Mehmet Akif Ersoy gibi tarihî bir şahsiyeti gerçek bir oyuncu canlandırsın. Akif rolüne uygun aday Murat Garipağaoğlu olabilir. Yazık etmeyin Yavuz'la” sözleriyle, Akif’i canlandırmasına tepki gösteren isimler arasında.

yavuzbingol.jpg

21 MART’TA VİZYONA GİRECEK

İstiklal Marşı'nın sözlerinin yazarı Mehmet Akif Ersoy'un hayatı beyazperdeye taşıyan, Tarçın Film'in yapımcılığını üstlendiği ‘Âkif’ filminde Mehmet Akif Ersoy’u Yavuz Bingöl canlandırıyor. Şarin İstiklâl Marşı'nı yazarken yaşadıklarını konu alan filminin içerik danışmanları Prof. Dr. Yasin Aktay, Sebilürreşad Derneği Genel Başkanı ve Sebilürreşad Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Bayhan olarak biliniyor. Filmin, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. Yılı olan 12 Mart 2021’de vizyona girmesi bekleniyor.

karar.com / yazının devamı..

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler