Mehmet Yürekli: Anadolu Ajansı'nın101. Kuruluş Yıl Dönümü ve Genel Müdürlük’teki Değişim

Mehmet Yürekli: Anadolu Ajansı'nın101. Kuruluş Yıl Dönümü ve Genel Müdürlük’teki Değişim

Ova Yayıncılık ve adanapost haber portalı olarak Anadolu Ajansının (AA) 101. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz.

Anadolu Ajansının (AA) 101. kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlanıyor.

Kutlamalar arasında Anadolu Ajansının Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, altı yıldır yürüttüğü görevini Serdar Karagöz'e devretti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yayımladığı mesajda, ‘milli ajans’ olduğunu vurguladığı Anadolu Ajansı’nın (AA) 101. kuruluş yıl dönümünü tebrik etti. 

Adana Valisi Süleyman Elban da, Anadolu Ajansının’nın 101. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

*****

Adana Valisi Süleyman Elban, mesajında, AA'nın kurulduğu günden bu yana vatandaşların, ülkede ve dünyada meydana gelen olaylar ve gelişmeler hakkında hızlı, kaliteli ve güvenilir şekilde bilgi almasını sağladığını belirtti.  

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yakın şahidi olan Anadolu Ajansı'nın, toplumun gören gözü, işiten kulağı, kamu vicdanının sesi olarak ilk günkü anlayışla hizmet vermeyi sürdürdüğünü anlatan Elban, "Milli Mücadele'mizi vatandaşlarımıza ve tüm dünyaya anlatıp doğru bilgi verme ihtiyacına hizmet etmek amacıyla 6 Nisan 1920'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün isteği doğrultusunda kurulan Anadolu Ajansı, geçmişte olduğu gibi bugün de geniş haber ağıyla Türk basınının en önemli bilgi kaynağı olma görevini devam ettirmektedir. Geçen yıllarla birlikte ilk günkü anlayış ve ilkeleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüren, kendini çağın gerekleri doğrultusunda yenileyen ve geliştiren Anadolu Ajansının kuruluşunun 101. yılını kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Anadolu Ajansının kuruluşunda emeği geçen herkesi rahmet ve minnetle yad ediyor, vazife başında bulunan tüm kurum mensuplarına çalışmalarında başarılar diliyorum." dedi.

*****

Bir yandan Anadolu Ajansı’nın 101. Kuruluş Yılı kutlanırken, diğer taraftan 2020 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı da Genel Müdürlük binasında yapıldı.

Genel Kurul'da, 6 yıldır görevde bulunan yönetim kurulu üyeleri değişti. Şenol Kazancı başkanlığındaki AA yönetiminin görev süresi son buldu.

Genel Kurul'da AA'nın yeni Yönetim Kurulu'na Serdar Karagöz, Doç. Dr. Yusuf Özkır, Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar, Doç. Dr. İsmail Çağlar ve Büşra Karaduman Aktuna seçildi. 

Daha sonra yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında Serdar Karagöz, Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür oldu.

*****

"Anadolu Ajansının Olağan Genel Kurul toplantısının hayırlara vesile olmasını diliyorum." diyen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yayımladığı mesajda, milli ajans Anadolu Ajansının (AA) 101. kuruluş yıl dönümünü can-ı gönülden tebrik ettiğini belirtti.

Altun, Milli Mücadele'den bugüne Türkiye'nin sesini dünyaya duyuran Anadolu Ajansının, bir asrı aşan habercilik birikimiyle aynı zamanda tarihe not düştüğünü ifade etti. Altun, dünyanın önde gelen haber ajansları arasına adını yazdıran AA'nın, ilkeli ve güvenilir haberciliği ile yetkin insan kaynağının yanı sıra, güçlü yeni medya ve teknoloji altyapısıyla başarılı şekilde yoluna devam ettiğini vurguladı.

Fahrettin Altun, İletişim Başkanlığı olarak "milletin sesini dünyaya duyurma" misyonu doğrultusunda AA ile de yakın koordinasyon içinde olmayı sürdüreceklerinin altını çizen ifadelerini kullandı.

*****

Ova Yayıncılık ve adanapost haber portalı olarak Anadolu Ajansının (AA) 101. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz.

Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Serdar Karagöz ve yönetimine hayırlı olmasını, AA Adana Bölge Müdürü Mehmet Kemal Firik'e de başarılarının devamını diliyoruz..

AA’nın çalışmalarıyla "milletin sesi’’ni bütün bir "dünyaya duyurma"yı başaracağına inancımız tamdır..

yazının devamı..

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler