MHP Adana İl Başkanı Kanlı: İmamoğlu ve Karalar kamuoyunu gereksiz meşgul ediyorlar

MHP Adana İl Başkanı Kanlı: İmamoğlu ve Karalar kamuoyunu gereksiz meşgul ediyorlar

MHP Adana İl Başkanı Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ile birlikte 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremler sonrası somut eylem planı olmayan gündemler ile kamuoyunu gereksiz..

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremler sonrası somut eylem planı olmayan gündemler ile kamuoyunu gereksiz şekilde sadece meşgul ettiklerini söyledi.

“Zeydan Karalar ve Ekrem İmamoğlu kamuoyunu sadece meşgul ediyorlar.

“Dört yılı heba ettiler, kalan bir yılda ne yapacaklar?”

- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremler sonrası somut eylem planı olmayan gündemler ile kamuoyunu gereksiz şekilde sadece meşgul ettiklerini söyledi.

“Dirençli kentler oluşturma konusunda yetersiz ve isteksiz”

Başkan Yusuf Kanlı, “Adana Deprem Eylem Planı Çalışmaları” adı verilen faaliyetler kapsamında Zeydan Karalar ve Ekrem İmamoğlu’nun en son Hiltonsa’da “Bilimin Rehberliğinde Depreme Dayanıklı Kent Paneli” düzenlediklerini hatırlattı. Yusuf Kanlı, her iki belediye başkanının da depreme dirençli kentler oluşturma konusunda yetersiz ve isteksiz olduklarını belirterek şunları söyledi:

İmamoğlu:Kentsel dönüşüme son vermemiz gerekiyor

“Sayın Ekrem İmamoğlu, İBB Başkanı olduğu günden beri İstanbul merkezli ve bazı illerimizde yaşanan her felakette tatile çıkmasıyla biliniyor. Meydana gelen kar, sel, deprem, yangın gibi her afette halkımız kendilerini ya Bodrum’da, ya Palandöken’de, ya Fethiye’de ya da İngiliz Büyükelçiyle balıkçıda olduğunu gördü. Ayrıca 2019’da yaptığı konuşmada ‘Kentsel dönüşüm uygulamalarına hep birlikte son vermemiz gerekiyor’ demişti. Bugün İstanbul’un en büyük deprem riski altında olduğu konuşulurken İstanbul için bugüne kadar bir şey yapmamış olan İmamoğlu’nun, ‘Bilgilerini Adana’ya aktarma’ adına sık sık Adana’ya gelip-gitmesi ‘Kelin ilacı olsa başına sürer’ sözünü akla getirmektedir. Yani Adana kamuoyu boşu boşuna meşgul edilmekte, vatandaşlara boşu boşuna umut verilmektedir.”

CHP kentsel dönüşüme hep karşı çıktı

Başkan Yusuf Kanlı şöyle devam etti:

“2021’in kavurucu sıcaklarında Kozan ve diğer ilçelerimizde ormanlarımız cayır cayır yanarken kaburgacıda ziyafet çektiği ortaya çıkan sayın Zeydan Karalar da İmamoğlu’nu aratmıyor. Yüreğir’de TOKİ ve Yüreğir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm uygulamasına destek vermek zorunda kalan Karalar’ın, Seyhan Belediye Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde geçen dokuz yılda bizzat kendisinin öncülük ettiği ve başlatıp bitirdiği kentsel dönüşüm bulunmuyor. İmamoğlu ve Karalar’ın partisi CHP ise, Türkiye genelinde devletin başlattığı hemen tüm kentsel dönüşümlere karşı çıkmış, bölücü ve sol örgütlerle, arka bahçe olarak kullandıkları oda ve sivil toplum örgütleriyle süreci baltalamış, en son Hatay’da meydana gelen depremde sadece o alanlarda yüzlerce insanımız can vermişti.”

“İstanbul’da dört yılı, Adana’da dokuz yılı heba ettiler, kalan bir yılda ne yapacaklar?”

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı “Hal böyle olunca vatandaşlarımız haklı olarak merak ediyor; ülkemizin, milletimizin yaşadığı felaketlere bu kadar duyarsız olan, kentsel dönüşüm konusunda isteksiz ve yetersiz olan iki belediye başkanı Adana’ya, İstanbul’a ne verebilirler? Dün kentsel dönüşüme karşı eylemler düzenleyen, mahkemelerde dava açıp projeleri rafa kaldırtan bir zihniyetin, ‘Gerekirse binaları güçlendireceğiz. Gerekirse yıkıp yeniden yapacağız’ demesi inandırıcı olabilir mi? İstanbul’da dört yılı, Adana’da dokuz yılı heba edenler, kalan bir yılda ne yapacaklar? Felaket zamanlarında keyif çatanlar, bugün beş yıldızlı otellerde ‘Sorunları mevcut akıl çözemez ama biz çözeriz’ demeleri samimi ve inandırıcı olabilir mi?” sorularını yöneltti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler