MHP’li Karakaya’dan, Şehit ailelerine destek çağrısı

MHP’li Karakaya’dan, Şehit ailelerine destek çağrısı

 --MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, şehit asker ve şehit polislerin ailelerine yapılan yardımların artırılmasını...

 

--MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, şehit asker ve şehit polislerin ailelerine yapılan yardımların artırılmasını istedi. 
--Karakaya, “Terörle mücadele kapsamında Adana adeta bir Şehitler şehridir. Son yıllarda bölücü örgütle mücadelede Türkiye’de en çok şehidi olan şehir Adana’dır” dedi.
--Karakaya, Suriyeli mülteci sorununu en ağır hisseden Adana’da artan yoksulluk karşısında muhtaç vatandaşların da ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

MHP’li Karakaya’dan 
“Şehit ailelerine 
Destek çağrısı”

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, şehit asker ve şehit polislerin ailelerine yapılan yardımların artırılmasını istedi.
ADANA ŞEHİTLER ŞEHRİ OLDU
Karakaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın yazılı olarak cevaplandırması talebiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Önergesinde, gayri resmi verilere göre son bir yılda 47 şehit veren Adana’nın iller arasında ilk sırada yer aldığına işaret eden Karakaya, “Terörle mücadele kapsamında Adana adeta bir Şehitler şehridir. Son yıllarda bölücü örgütle mücadelede Türkiye’de en çok şehidi olan şehir Adana’dır” ifadesini kullandı. 
ŞEHİT AİLELERİNE YARDIM ARTIRILMALI
Adana’daki çoğu maddi imkanlardan yoksun Şehit ailelerinin ıstıraplarına ve fedakarlıklarına vurgu yapan Karakaya, bu bağlamda tüm Şehit ailelerini kapsayan önergesinde “Vatan uğruna canını vermeyi kendine şeref gören kahraman evlatlarımızın ailelerine yardım etmek devletimizin askerine, polisine olan borcudur. Muhtaç asker ve polis ailelerine yapılan yardımlar artırılmalıdır. Eşi ya da oğlu askere gittiği için gelirden muhtaç kalan ailelere de ayrıca yardım edilmelidir.” çağrısı yaptı.
YOKSUL VATANDAŞLARIMIZ İHMAL EDİLMEMELİDİR
Mevlüt Karakaya, Suriyeli mültecilerin en çok barındığı illerden biri olan Adana’nın sosyoekonomik alanlardaki mevcut sorunlarının arttığına işaret ederek, yoksul vatandaşlar için de çalışma yapılmasını istedi. Karakaya şunları söyledi:
“Türkiye’nin beşinci büyük şehri olan Adana’mızda işsizlik ve yoksulluk giderek artmaktadır. Yoksullukla mücadele kapsamında şehrimizde ikamet eden yardıma muhtaç ailelerin tespiti yapılmalı ve çalışma imkanı bulunmayan ailelerin tüm sosyal yardımlardan yararlanabilmeleri, çocuklarına eğitim yardımı ile hastalarına sağlık yardımı sağlanmalıdır.” 
KARAKAYA’DAN BAKAN KAYA’YA SORULAR
MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya Bakan Kaya’ya şu soruları yönelterek bilgi istedi:
“Sosyal yardım ve hizmet niteliğindeki transferlerin Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’ya oranı nedir? Adana’da sosyal yardım ve hizmetlere ne kadar kaynak ayrılmaktadır?
Adana’da kaç aileye ve kaç kişiye düzenli olarak yardım yapılmaktadır? Asker ve polis ailelerine hangi yardımlar yapılmaktadır?”

adanapost.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler