MHP’li Varlı: “ABD yönetimini uyardı: ‘Deveyi yardan atan bir tutam ottur’

MHP’li Varlı: “ABD yönetimini uyardı: ‘Deveyi yardan atan bir tutam ottur’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Muharrem Varlı, “Amerikan yönetiminin ‘Deveyi yardan atan bir tutam ot’ olduğu gerçeğini öğrenmesi lazım.”

varli-1.jpg

MHP’li Varlı: “ABD yönetimini uyardı: ‘Deveyi yardan atan bir tutam ottur’

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı; küresel, bölgesel gelişmelerin Türkiye için de ciddi risk barındırdığını söyledi.

--ABD’nin saldırgan, dayatmacı tavrına dikkat çeken Varlı “Hak, hukuk tanımayan kabadayı tavrın ve aşırı hırsın, insanlığa bedeli çok ağır olabilir. Amerikan yönetiminin ‘Deveyi yardan atan bir tutam ot’ olduğu gerçeğini öğrenmesi lazım.” ifadesini kullandı.

--“Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ‘Milli beka’ vurgusunu, zekâ sorunu olan siyaset tüccarları algılayamadı. Hâlâ Kandil’in kucağında siyaset yapanlar, meselenin yerel seçimlerle sınırlı kalacağı iddiasıyla toplumu kandırıyorlar. Hâlâ terör örgütlerinin desteğiyle utanç değil, gurur duyuyorlar.”

“Azimle ve ölümüne birliği savunacağız”

“Utanç değil gurur duyuyorlar”

“Toplumu kandırıyorlar”

“Siyaset tüccarları ‘Beka’yı anlamadı”

MHP’li Milletvekili Varlı, ‘Kabadayı, aşırı hırslı’ ABD yönetimini bu sözlerle uyardı:

“Deveyi yardan atan bir tutam ottur”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Muharrem Varlı, “Amerikan yönetiminin ‘Deveyi yardan atan bir tutam ot’ olduğu gerçeğini öğrenmesi lazım.” dedi.

Varlı, İl Başkanı Avcı’yı Ziyaret Etti

Adana Milletvekili Muharrem Varlı, MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı’yı ziyaret etti. İl yöneticileri ve ilçe başkanlarının da bulunduğu ziyarette Varlı, gündemi değerlendirirken, küresel güç merkezleri arasında ticaret savaşlarının ön plana çıktığı süreçte aynı zamanda Ortadoğu ve Doğu Akdeniz’de yoğunlaşan hareketliliğe de dikkat çekti.

“Hayra alamet değil”

Varlı şunları söyledi:

“Küresel gücün başını çeken ABD sadece Türkiye’ye karşı değil, Çin ve AB’ne karşı da dayatmacı, ‘Ben yaptım oldu bitti’ mantığı ile hareket ediyor. Kimi zaman gümrük vergileriyle, kimi zaman güvenlik konsepti üzerinden yapılan hamleler, yakın coğrafyamızda ise sıcak çatışma riskini barındırıyor. ABD’nin yanı sıra Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve diğer güçlerin hidrokarbon zengini Doğu Akdeniz’de yoğunlaşmaları hayra alamet değil.”

“Bir tutam ot uğruna…”

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı “İsrail’in genişleme politikasını destekleyen, Türkiye’ye karşı Suriye’deki malum terör örgütlerini kollayan ABD, Doğu Akdeniz’de ülkemizin egemenlik haklarını görmezden gelirken, S-400 Füze Savunma Sistemini de engellemeye çalışıyor. Bugünlerde ise İran’a saldırma arzusunu gizlemeyen bir hazırlığı gerçekleştiriyor. Venezüella’da halkın iradesini yok sayıyor. Hak, hukuk tanımayan kabadayı tavrın ve aşırı hırsın, insanlığa bedeli çok ağır olabilir. Amerikan yönetiminin ‘Deveyi yardan atan bir tutam ot’ olduğu gerçeğini öğrenmesi lazım.” ifadesini kullandı.

…Ve Türkiye’deki Durum

Muharrem Varlı şöyle devam etti:

“Çevremizde bu kadar tehlike, tuzak ve risk varken, terör örgütleri üzerimize salınırken Türkiye yerel seçimleri başarıyla gerçekleştirdi. Ve maalesef bu kadar açık tehdit ve tehlikeli süreçte CHP, İP, SP, HDP, FETÖ kirli bir ittifak kurdu. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ‘Milli beka’ vurgusunu, zekâ sorunu olan siyaset tüccarları algılayamadı. Hâlâ Kandil’in kucağında siyaset yapanlar, meselenin yerel seçimlerle sınırlı kalacağı iddiasıyla toplumu kandırıyorlar. Hâlâ terör örgütlerinin desteğiyle utanç değil, gurur duyuyorlar.”

“Sorumluluğumuz büyük”

“Türkiye’nin en büyük şanssızlığı bu zihniyettir” diyen Varlı “Cumhur İttifakı olarak, özellikle Ülkücü-Milliyetçi Hareket olarak sorumluluğumuz büyük. Devletimizin en güçlü olması gereken bir zamanda yıkıcı, bölücü çevrelere, bunlarla koltuk paylaşanlara hoşgörüyle bakamayız. Bizler, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin liderliğinde ısrarla ‘Önce ülkem ve milletim’ diyeceğiz. Sabırla, azimle ve ölümüne ülkemizin birliğini, milletimizin kardeşliğini savunmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler