"MHP'nin Mersin'deki adayı Hamit Tuna'dır"

"MHP'nin Mersin'deki adayı Hamit Tuna'dır"

- MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz:- "Liderimizin talimatı, takdiri Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna adınadır. O nedenle fitneye, fesada, dedikoduya düşmeden, herkes olağanüstü bir gayretle yapması gereken çalışmayı ortaya koymalıdır"

"MHP'nin Mersin'deki adayı Hamit Tuna'dır"

- MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz:
- "Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız olan Sayın Burhanettin Kocamaz beyefendinin artık bu dönem sonrasında belediye başkanı adayı olarak görevlendirilmesi söz konusu değildir"
- "Liderimizin talimatı, takdiri Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna adınadır. O nedenle fitneye, fesada, dedikoduya düşmeden, herkes olağanüstü bir gayretle yapması gereken çalışmayı ortaya koymalıdır"

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın tekrar aday gösterilmesinin söz konusu olmadığını, bu görev için adaylarının Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna olduğunu söyledi.

Kılavuz, Tuna'nın bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında, yerel seçimlerde başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm ilçelerin belediyelerini kazanmanın önemli olduğunu belirtti.

Kocamaz'ın MHP'den birçok kez belediye başkanlığı yaptığını, şu anda da Büyükşehir Belediye Başkanlığını yürüttüğünü anımsatan Kılavuz, şöyle konuştu:

"Şimdiye kadar MHP'de 5 dönem belediye başkanlığı yapmış, hali hazırda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız olan Sayın Burhanettin Kocamaz beyefendinin artık bu dönem sonrasında belediye başkan adayı olarak görevlendirilmesi söz konusu değildir. Liderimizin talimatı, takdiri Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna adınadır. O nedenle fitneye, fesada, dedikoduya düşmeden, herkes olağanüstü bir gayretle yapması gereken çalışmayı ortaya koymalıdır."

Kılavuz, kimsenin "Ben" dememesi gerektiğini belirterek, "Kimse, kendisini olmayacak şekilde konumlandırmaya çalışmasın. Kibirden uzak durmalıyız. Şimdiye kadar partimiz, davamız, kimi nereye getirmişse herkesin davamıza, partimize karşı bir vefa borcu vardır. Bu borcu Allah rızası için yerine getirmelidir." ifadesini kullandı. 

 

- "Kent için daha fazla hizmet etmek istiyoruz"

Tuna da Toroslar'da görev yaptığı süreçte her zaman gerçekleştirebilecekleri çalışmaların sözünü verdiklerini, kent için daha fazla hizmet etmek istediklerini söyledi. 

Adaylıktan dolayı şeref duyduğunu vurgulayan Tuna, "Genel Merkezimiz tarafından Ankara'ya çağrıldım. Sayın Genel Başkanımız, hem Toroslar Belediye Başkanlığını görevimi yürütürken, aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak sahada çalışmaya başlamamı istedi. O günden beri sahadayız." diye konuştu.

Toplantıya, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve partililer de katıldı. 

 

Hamit Tuna kimdir?

1961 Yılında Mersin Yalınayak köyünde doğdu. İlköğrenimini Mersin'e bağlı Yalınayak köyünde, Liseyi Mersin Endüstri Meslek Lisesinde tamamladı.1982 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Bölümünden mezun oldu. 

1982-1984 yılları arasında Isparta Endüstri Meslek Lisesi ve Isparta Meslek Yüksek Okulu Elektrik bölümünde öğretmenlik yaptı. 

1983 yılından 1985 yılına kadar Gazi Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümünde ön lisans okudu. 1985 yılında başlamış olduğu ticari hayatını devam ettirirken L.Avrupa Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü bitirdi, Elektrik Mühendisi oldu. 

Aktif siyasi hayatına MHP Merkez İlçe kongresi ile başladı.1995 yılında MHP İl Yönetim Kurulu üyesi seçildi. 

Aralıksız 5 yıl İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığının ardından 2 yıl İl Başkanlığı görevinde bulundu. 

2003 yılı genel seçimlerinde 4.sıradan Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili adayı oldu. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Mersin Büyükşehir'e bağlı ilk kademe belediyesi olan Toroslar da Belediye Başkanı seçildi.Toroslar Büyükşehir İlçesi statüsü aldıktan sonra, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinin ardından 2.kez Toroslar Belediye Başkanı seçildi. 6360 Sayılı Yasa ile birlikte Toroslar Belediyesi Sınırları dahiline 5 adet belde ve 32 adet köyün katılımı sağlanmış, toplamda 30 olan mahalle adedi 67 mahalleye çıkarılmıştır. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından 3.Kez Toroslar Belediye Başkanı seçilmiştir. 

Evli ve iki çocuk babasıdır. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler