Av. Cuma Nacar Millet Partisi Genel Başkanı Seçildi

Av. Cuma Nacar Millet Partisi Genel Başkanı Seçildi

Millet Partisi 11. Olağan Büyük Kurultayı Yapıldı, Cuma Nacar Genel Başkan Seçildi

mp.jpg

Millet Partisi Genel Başkanlığı Basın Bürosu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,

Millet Partisi 11. Olağan Büyük Kurultayı 27 Şubat 2022 Pazar günü Ankara Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Kurultayda bir konuşma yapan Millet Partisi Genel Başkan Vekili Cuma Nacar, ‘Millet Partisi’nin iktidar yürüyüşü başladı’ diyerek özetle şöyle dedi:

“Bu kurultayımızı sevinçle, mutlulukla, görkemle gerçekleştirmeyi planlamıştık. Değerli ağabeyimiz, bilge liderimiz Sayın Aykut Edibali’nin rahmeti rahmana kavuşması nedeniyle hüzünlü bir Büyük Kurultay gerçekleştiriyoruz. Genel Başkanımıza Allah rahmet eylesin, mekanı Cennet olsun.”

mp-001.jpg

Hukuk Devletinde Bütün Vatandaşlara Adil Davranılır

“Hukuk devletinde kuvvetler ayrılığı vardır. Hukuk devletinde bütün vatandaşlara eşit, tarafsız ve adil bir şekilde yaklaşılır ve davranılır. Gerçek demokrasilerde idare, mahkeme kararı olmadan insan hak ve özgürlüklerini sınırlandıramaz, ortadan kaldıramazken ülkede İçişleri Bakanı ‘Ne mahkeme kararı! Siz yapacağınızı yapın. Mahkeme kararı arkadan gelir.’ diyebilmiştir. Bu söz demokratik hukuk devletinde skandaldır. Böyle bir söz demokratik bir ülkede söylenemez.”

millet-partisi.jpg

Hukuk Devletinde Yasama Ve Yargı Yürütmeyi Denetler

“Demokratik ülkelerde yasama ve yargı organları yürütmeyi denetleyen ve sınırlandıran bir güçken, ülkemizde adeta yürütmenin emrine amade haline getirilmiştir. Gazi Meclis tekrar millet iradesinin tecelli ettiği makam haline gelmelidir.

Yargı personelinin işe alınırken, yürütmenin etki ve nüfus alanına bırakılması ehliyet, liyakat ve başarı kriterleri yerine ‘kart hamili yakınımdır’ ilkesi yargıyı adil ve hukuki iş yapamaz hale getirmiştir.”

Millet İktidarında Ehliyet, Liyakat Ve Başarı Esas Alınacaktır

Enflasyon, zamlar ve hayat pahalılığı milletimizi hayattan bezdirmiştir.

Gençler yazılı sınavlarda 90, 95, 98 puan alırken sözlüde iktidarın tarafgir tutumu sonucu kaybettirilmiştir. Bu hak mıdır? Beyin göçü hat safhaya çıkmıştır. Millet Partisi iktidarında ehliyet, liyakat ve başarı esas alınacaktır.

İsraf Zirve Yapmıştır

“Devleti yönetenler, milleti tasarruf yapmaya çağırırken kendileri ‘itibardan tasarruf olmaz’ diyerek har vurup harman savurmaktadırlar. İsraf zirve yapmış bulunmaktadır. Sürekli yeni makam araçları siparişi veriliyor. Ne olur birkaç yıl aynı araca binseniz! Türkiye cumhurbaşkanının uçak filosu 16 adet. Japonya devlet başkanının uçak filosu 2 adettir. Bu nasıl ikircikli bir davranıştır?”

Bu Nasıl ‘Nas’tır

“Devletin dış borçları 18 yılda 131 milyar dolardan 435 milyar dolara fırlamıştır. 18 yılda ödenen toplam borç faizi ise 602 milyar dolardır. Bu nasıl ‘nas’tır?”

“Millet Partisi iktidarında din istismarına da din düşmanlığına da geçit verilmeyecek bir laiklik uygulanacaktır. Dini değerlerimiz ve kutsal değerlerimiz istismar edilmeyecektir.

Bop eş başkanı olmak müslüman ve türk devlet adamına yakışıyor mu?

“AKP iktidarı dış politikada ‘sıfır sorun’ derken sorunsuz bir komşu ülke kalmadı. Şam’da Cuma namazı kılınacaktı hani ne oldu?

Millet Partisi iktidarında biz sadece Türk Milleti’nden emir alacağız. Biz BOP eş başkanı olmayacağız. BOP eş başkanı olmak bir Müslüman’a bir Türk devlet adamına yakışıyor mu?

Bir baktık, Fetö’cü dostlar bir müddet sonra ‘silahlı terör örgütü’ oldu ve ‘Allah’ım bizi affet’ dendi. Açılım sürecinde vatan toprakları silah deposu haline getirildi. Megri megri oynandı ardından bir de baktık ki yine yanlış yapmışlar.

Bu kadar yanlışla bir adam olarak sen o yüce makamda oturmaya layık değilsin!..”

Bunlar Muvaza Partileridir

“Bu iktidarda danışmanlık yapan, dışişleri bakanlığı yapan, genel başkanlık yapan ve başbakanlık yapan bir zat bir parti kurdu. Sen o iktidar o kadar yanlış yaparken ne yapıyordun?

Bu iktidarda bakanlık yapan bir arkadaş da bir başka parti kurdu.

Bunlar muvaza partileridir. Bunların mevcut partilerinden bir farkı yoktur.”

Bu Gasp İttifakı Olur

“Sloganlarımız taklit edildi, gasp edildi. Adımız gasp edildi. Adımız bir ittifakın adına -Millet ittifakı- verildi. Bu nasıl bir hukuk devleti? Bu arkadaşlarımız önce özür dileyecekler sonra ittifakın adını değiştirecekler aksi halde bunun adı millet ittifakı olamaz; gasp ittifakı olur.”

Türk Milleti’nin İktidar Yürüyüşünü El Ele Birlikte Yapacağız

Millet Partisi’nin, ‘Muhteşem Türkiye’yi kurma vakti gelmiştir. Merhum Genel Başkanımız bunun teorisini, metodolojisini ve stratejisini ortaya koydu. Şimdi meşrutiyetçi çizgide ‘Muhteşem Türkiye’ hedefimize yürüyeceğiz. Kararları istişare ile, ilimle, hikmetle alacağız. Millet Partisinin iktidar yürüyüşünü el ele birlikte yapacağız.

Yaşasın Millet!

Yaşasın Millet Partisi!

Yaşasın Millet Partisi’nin iktidar yürüyüşü!..”

Cuma Nacar Genel Başkan Seçildi

Tek genel başka adayı ile blok liste halinde yapılan kurultay seçimlerinde Av. Cuma Nacar oy birliği ile Genel Başkan seçildi.

Filiz Edibali: ‘Bilge Lidere Verdiğim Sözü Tutacağım’

Kurultayda Millet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Filiz Edibali’nin takdimi üzerine coşku ve alkış tufanı ile salonu dolup taştı.

Filiz Edibali yaptığı konuşmada “Genel Başkanımız Bilge Lider’e verdiğim sözümü tutacağım son nefesime kadar sizinle birlikte olacağım.” dedi.

Nesrin Sipahi Kıratlı

Doç. Dr. Nesrin Sipahi Kıratlı da yaptığı protokol konuşmasında Bulgaristan Türkleri ve Balkan Türklerinin sorunlarını dile getirdi…

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler