Millete ihanetten beter olan...

Millete ihanetten beter olan...

Türkiye, ihanet belgelerinin şokunda. İhanetten daha vahimi ise bu olaya adı karışan subaylara 3 yıldır herhangi bir işlem yapılmaması...Bir üsteğmenin...

Türkiye, ihanet belgelerinin şokunda. İhanetten daha vahimi ise bu olaya adı karışan subaylara 3 yıldır herhangi bir işlem yapılmaması...


Bir üsteğmenin teröristlere 'kendi adamlarımız' diye hitap ederken "Çok zayiat veriyoruz. Heronları düşürün" demesi; yarbayın 'çaresine bakarız' şeklinde karşılık vermesi gündeme bomba gibi düştü. Şehit dernekleri, Genelkurmay'dan ihanetin hesabının sorulmasını istedi.

Bugün'ün 'İŞTE İHANET' başlığıyla duyurduğu haber gündeme bomba gibi düştü.

Bir üsteğmenin teröristlere 'kendi adamlarımız' diye hitap ederek "Çok zayiat veriyoruz. Heronları düşürün" demesi; yarbayın 'çaresine bakarız' şeklinde karşılık vermesi Türkiye'yi ayağı kaldırdı. MİT'in tespit ettiği kayıtların Genelkurmay'a sunulmasına rağmen hiçbir işlem yapılmaması ise şehit ailelerini yaraladı.

BOŞUNA MI ŞEHİT VERİYORUZ?

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Güner, vatanın ekmeğini yiyen subayların kendi vatanlarına  ihanet etmesinin kendisini 'şoke' ettiğini söyledi. Güner; "Bunu diyen üsteğmene haram olsun bu ekmek. Kim olursan olsun,  bu vatana ihanet eden herkesi vatan haini olarak ilan ediyorum. Eğer bu cumhuriyetin altında yaşayıp, memleket ve bizi korumak adına görev yapıyorum diyerek yanlış yapıp da peşkeş çekiyorsa, o zaman ben o insanı vatan haini ilan ederim. O zaman ölen bütün insanlarımız boşuna öldü. Gitsinler, o zaman bu ülkeyi terk etsinler, başka yerde yaşasınlar." dedi.

HAİNLER HER YERDE

İstanbul Şehit Aileleri Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Şencan Bayramoğlu, haberi 'çok acı bir durum' diye özetledi. Türkiye'de 'it ayağının kurt ayağına karıştığını' vurgulayan Bayramoğlu, şöyle devam etti: "Bir toplum kirlendiği zaman bu kirlilik her yere akseder. Her yerde satın alınacak insanlar vardır. Bu insanlar bazı camialarda az bazılarında çoktur. Demek ki oraya da sızmışlar. Türk milleti için çok acı. Ama iki kişinin ahlaksızlığı koca bir camiayı lekeleyemez. Ordu kendini çabuk temizler ve bunları en kısa zamanda atar."

MÜCADELEYE DARBE

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul Derneği Genel Başkanı Tamer Uran, TSK'nın derhal  gereğini yapmasını istedi. Konuşmalardaki ihanet söylemlerinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Uran, "Bu, verilen mücadeleye, inanca darbedir. Gerçekten bir subay PKK'lılara 'bizim adamımız' diye hitap ediyorsa bununla ilgili ihanet şebekeleri kurduysa gereğinin derhal yapılması gerekiyor. Bu açıkça ihanettir." ifadelerini kullandı.

GEREĞİ YAPILMALI

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Emekli Albay Şükrü Tandoğan, konuşmanın 'tam bir ihanet' olduğunu dile getirdi. Tandoğan, şöyle konuştu: "TSK böyle bir şeye müsamaha etmez. Böyle durumlarda kendi sorununu yasalar çerçevesinde halleder. Bir şahıs, kurallara uymuyor ve vatana ihanet yönünde hareket ediyorsa gereği yapılmalı."

GENELKURMAY?DAN YORUM YOK

Genelkurmay Başkanlığı, ihanet belgelerine sessiz kaldı.  Orgeneral İlker Başbuğ?un Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu dönemde ortaya çıkan ve Başbuğ?un soruşturma talimatı verdiği olay gündemi sarstı. Ancak Genelkurmay yorum yapmadı.  Soruşturmanın safahatı hakkında da bilgi verilmedi. Bugün Gazetesi, konuyu takip etmek için Genelkurmay'a dilekçeyle yazılı başvuruda da bulundu.

İSTİHBARATA RAĞMEN DAĞLICA BASKINI

İhanet konuşmasının yapıldığı günlerin en kritik terör eylemi Dağlıca saldırısıydı. Büyük siyasi krizin ardından gerçekleşen referandumun yapıldığı 21 Ekim 2007'de yaşandı.  13 asker şehit oldu, sekiz asker esir alınarak Kuzey Irak'taki PKK kamplarına götürüldü.  Taraf gazetesi 24 Haziran 2008'de  Dağlıca'ya baskın düzenleneceğinin Jandarma İstihbaratı tarafından, baskından dokuz gün önce Genelkurmay'a ve diğer tüm ilgili birimlere gizli bir raporla bildirildiğini belgeledi.

HABER: Serbest ÖZDEN / İSTANBUL - BUGÜN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler