Minik Kalplerin Kardeşliği Projesi…

Minik Kalplerin Kardeşliği Projesi…

 Adana Valiliğince yürütülen “Minik Kalplerin Kardeşliği Projesi” kapsamında Çukurova, Sarıçam, Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde görev yapan...

 

Adana Valiliğince yürütülen “Minik Kalplerin Kardeşliği Projesi” kapsamında Çukurova, Sarıçam, Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde görev yapan okul öncesi öğretmenlerine yönelik, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Dr. Şule Erden tarafından “Okul Öncesinde Yaratıcılık” konulu konferans verildi.

 

Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen konferans sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda gerçekleşti ve konferansa toplam 1070 öğretmen katıldı.

Okul öncesi öğretmenlerinin çocukların yaşamında çok önemli yerlerinin olduğunu, yaratıcılıklarını geliştirmede büyük sorumluluklar üstlendiklerini belirten Dr. Erden, çocukların değerini bilen öğretmenlerin onların gelişiminde büyük rol oynadığını ifade etti.

 

Dr. Erden, çocukların sınıf ortamında istedikleri gibi hareket edebileceğini ancak bunun kuralsızlık olarak algılanmaması gerektiğini ve çocuklara okulda verilen küçük sorumluluklar sayesinde çocukların özgüvenlerinin gelişeceğini bildirdi. Eğitimin sadece dört duvar arasında olmayacağını söyleyen Dr. Erden, dış alanlarda yapılacak bazı çalışmaların çocukların duyu gelişimini desteklediğini ifade etti. Ayrıca okul öncesinde müze eğitimi yapılabileceğini ve müze eğitiminin çocukların yaratıcılığını geliştirdiğini belirten Dr. Erden, Tarsus Nusret Mayın Gemisinde ve uçak müzesinde öğrencilerinin yaptığı etkinlikleri anlattı. Ayrıca çocuklarla yapılan sınırlı boyamaların yaratıcılığı körelttiğini, bu nedenle çocukların kendilerini daha özgür hissedebilecekleri etkinlikler sunmanın önemini vurguladı.

 

Konferans, Adana İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Oflaz’ınteşekkür konuşması yapması ve anı fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

 

adanapost.com

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler