Mısır'daki darbenin 1. yılı etkinlikleri

Mısır'daki darbenin 1. yılı etkinlikleri

Mısır'daki darbenin 1. yılı nedeniyle  İstanbul'da 200'ü aşkın sivil toplum kuruluşunun katılımıyla 4 gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek. İSTANBUL...


Mısır'daki darbenin 1. yılı nedeniyle  İstanbul'da 200'ü aşkın sivil toplum kuruluşunun katılımıyla 4 gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

 

İSTANBUL (AA) - Mısır'da seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin darbeyle görevinden uzaklaştırılmasının birinci yılında, İstanbul'da 200 aşkın sivil toplum örgütünün katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

 

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri Ali Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Mısır'da yaşanan olaylarda ülke halkının büyük haksızlıklar yaşadığını söyledi.

 

Kurt, bu haksızlıklara dikkati çekmek için darbenin birinci yılı olan 3 Temmuz'da bir dizi etkinlik düzenleyeceklerini anlatarak, şöyle devam etti:

 

"Maksadımız özellikle Mısır noktasında tekrar bir farkındalık oluşturmak. Rabia Mısır Dayanışma Derneği, Rabia Plaformu ve İslam dünyası Sivil Kuruluşları Birliği olarak biz de ev sahibi sıfatıyla bu işin koordinasyonunu üstlendik. Perşembe günü saat 18.00 itibarıyla başlayacak ve dört gün sürecek etkinlik, Saraçhane Meydanı'nda yapılacak."

 

-Yurt dışından ciddi katılım var

 

Kurt, etkinliklere dünyadaki İslam ülkelerinden büyük katılım sağlanacağını ifade etti.

 

İslam Alimler Birliği Başkanı Yusuf el- Kardavi, Tunus Nahda Hareketi Lideri Muhammed Gannuşi, Mursi'nin Yardımcısı Ahmet Abdulaziz, İletişim Bakanı Yahya Hamid ile Senegal Devlet Başkan Yardımcısı ile Senegal Parlamentosu Başkanvekili gibi İslam dünyasında tanınmış kişilerin programa katılacağını bildiren Kurt, Esma Biltaci'nin ailesinin de bu etkinliklerde yer alacağını dile getirdi.

 

Kurt, haklarında idam kararı verilen Mısırlı İhvan mensuplarının da etkinliklerde bulunacağını belirterek, şöyle devam etti:

 

"Onlarla söyleşiler yapılacak. Bu arada Mısır mahkemelerinde haklarında tutuklama kararı verilip mahkum olan arkadaşların aileleriyle de söyleşiler var. Yine tutuklu genç kızlar vardı, o kızlar da katılacak. Sanatsal etkinlikler olacak, meşhur ilahi grupları konser verecek. Bu faaliyetlerin tamamı Fatih'te Sarçhane Meydanı'nda olacak."

 

- Yardım kuruluşları her gün iftar verecek

 

Kurt, dört gün boyunca yardım kuruluşlarının iftar vereceğini kaydetti.

 

İlk gün 18.00'de başlayıp 24.00'e kadar devam edecek programda, Türkiye'den de konuşmacıların yer alacağını belirten Kurt, etkinliğin "Burası Rabia" ve "Bir insan hikayesi" başlıkları altında düzenleneceğini kaydetti.

 

Bu etkinliklerle Mısır'daki darbeye dünyanın dikkatini yeniden çekmeye çalışacaklarını bildiren Kurt, "Bu programlara, Rabia Platformu, İnsan Medeniyet Hareketi, İHH, Beşir Derneği ile İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları ve Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'na üye 200'ü aşkın sivil toplum örgütünün hepsi destek veriyor" diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler