Montella: "Cesaretli bir şekilde, istediğimiz futbolu, çalıştığımız şeyleri sahaya yansıttık..."

Montella: "Cesaretli bir şekilde, istediğimiz futbolu, çalıştığımız şeyleri sahaya yansıttık..."

- Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella: "Cesaretli bir şekilde, istediğimiz futbolu, çalıştığımız şeyleri sahaya yansıttık. Son ana kadar kazanmayı denedik ama golü yedikten sonra farklı oldu"

Galatasaray-Adana Demirspor maçının ardından

- "(Nicolo Zaniolo) Bence burada kaldığı sürece ondan zevk almanız gerekiyor"

İSTANBUL (AA) - Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'a 2-0 yenildikleri maçın genelinde iyi oynadıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan İtalyan teknik adam, futbolcularının performansından memnun olduğunu belirterek, "Maçta 75 dakika boyunca sahayı doğru parsellediğimizi düşünüyorum. Alanları doğru kapattığımızı düşünüyorum. Tehlikeli pozisyonlar yarattık. Ancak bu tarz maçlarda böyle takımlara gol atamadığınızda maalesef bir aksiyon maçı onlara çevirebiliyor. O yüzden kaybettiğimiz için üzgünüz. Ama futbolcularımı tebrik etmek istiyorum. Çünkü benim tam istediğim tarzda oynadılar. Cesaretli bir şekilde, istediğimiz futbolu, çalıştığımız şeyleri sahaya yansıttık. Ama maalesef futbol böyle. Son ana kadar kazanmayı denedik ama golü yedikten sonra farklı oldu." diye konuştu.

Vincenzo Montella, Galatasaray'ın İtalyan futbolcusu Nicolo Zaniolo ile ilgili bir soru üzerine, "Bence burada kaldığı sürece ondan zevk almanız gerekiyor. Hem fiziksel hem de teknik olarak çok yetenekli ve zeki bir futbolcu. O yüzden son ana kadar tadını çıkarın." ifadelerini kullandı.

- "Onyekuru son ana kadar mücadele verdi"

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, maçtan sonra Galatasaraylı oyuncularla bir araya gelen futbolcuları Henry Onyekuru ilgili bir soru üzerine, şunları kaydetti:

"Ben maç biter bitmez içeri girdim. Galatasaray'da birçok arkadaşım olmasına rağmen içeri girdim. Biz biraz daha olgun bakabiliyoruz. İnsanlar genelde söylentilere yanaşır ama Onyekuru'nun saha içerisinde her şeyini verdiğini söyleyebilirim. Kaybettiğimiz için de üzgün olduğunu biliyorum. Futbolcular yaş olarak biraz daha genç oldukları için arkadaşlarına selam vermek için gidebiliyorlar. Ama herhangi bir konuda kuşkunuz olmasın. Son ana kadar mücadele verdi. Deneyimlerime göre, söylenenlere kulak asmamak en doğrusu."

İtalyan teknik adam, isminin Trabzonspor ile anılmasına yönelik soruya da "30 küsur yıldır futbolun içindeyim. Hem futbolcu hem de hocayken hakkımda çok fazla söylenti oluyordu. Şunu söyleyebilirim benim kafam total olarak Adana Demirspor'da. Hiç kimseyle zaten görüşmedim. Böyle bir isteğim olmadı. Çünkü biz bir hayalin peşinden gidiyoruz. Bugün gösterdiğimiz mücadeleden sonra böyle bir hayalimiz olması gerektiğini tekrar kanıtladık." cevabını verdi.

Montella, maçın hakemleriyle hakkında ise "Dürüst olmak gerekirse hakemler son aylarda maçları iyi yönetiyorlar. Bu maçı da analiz edersek, hepimiz gibi o da hatalar yapabiliyor. Çok afaki hataları yoktu. Sadece kartları yönetirken daha eşit olabilirdi." değerlendirmesinde bulundu.

Vincenzo Montella, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışının sezon sonuna kadar süreceğine inandığını da sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler