MÜSİAD Kadın’dan Diyarbakır Annelerine Destek

MÜSİAD Kadın’dan Diyarbakır Annelerine Destek

MÜSİAD Kadın, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi başlatan annelerle bir araya geldi

musiad-kadin.jpg

MÜSİAD Kadın’dan Diyarbakır Annelerine Destek

MÜSİAD Kadın, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi başlatan annelerle bir araya geldi

MÜSİAD Kadın, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi başlatan annelerle bir araya geldi. 21 Ağustos 2019 tarihinde başlayan ve her geçen gün büyüyerek devam eden eylemlere destek vermek amacıyla Diyarbakır’a giden üyelerimiz, acılı ailelerin dertlerine ortak oldu. Terör örgütü PKK’nın, bölgedeki Kürt gençlerini kandırarak dağa götürdüklerine dikkat çeken üyelerimiz, toplumsal birliğin ve kardeşlik hukukunun yeniden tesis edilmesi adına önemli mesajlar verdi.

Konu ile ilgili HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde açıklamalarda bulunan MÜSİAD Kadın Başkanı Müge Öz, vicdan sahibi her vatandaşımızın bu durum karşısında haklı bir tepkide bulunduğuna dikkat çekti. Öz; “Son yıllarda giderek zayıflayan halk desteğini, gençlerimizi dağa kaçırıp ellerine silah vererek örtbas etmeye çalışan terör örgütünün, halk nezdinde hiçbir meşruiyeti yoktur. Çocukları kaçırılan 3 ailenin haykırışıyla ülke gündemine ateş gibi düşen terör örgütünün bu insanlık dışı tavrı karşısında bugün 23 ailenin ortak isyanına ve vicdan sahibi her vatandaşımızın haklı öfkesine tanık oluyoruz.” dedi.

MÜSİAD Kadın olarak her zaman acılı ailelere destek olacaklarını kaydeden Öz, ”Bizler de MÜSİAD Kadın olarak bugün burada, “Ben her gün ölüyorum, çocuğumu istiyorum” diyen annelerin acılarını paylaşmak için bulunuyor, yavrularımızın bir an önce evlerine dönmeleri için sonuna kadar ailelerin yanında olacağımızı kamuoyuna duyurmak istiyoruz.” diye konuştu.

Anneliğin Siyaseti Olmaz

Anneliğin siyaset üstü bir kavram olduğuna dikkat çeken Öz, “Annelik; hiçbir siyasi düşünce, politik manevra ya da ideolojinin gölgesinde kalamayacak kadar özel bir duygudur. Dolayısıyla, çocuklarına kavuşmak için endişe ve korkuyla bekleyen annelerimizin yardım çığlıklarının, ayrım yapmaksızın her kesimde yankı bulması gerekiyor. Gençlerimizin, terör örgütü tarafından vahşi emellere alet edilmesi, sadece annelerinin değil, tüm toplumun ortak kaygısı olmalıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler