Mustafa Yürekli: "Belgesel Dünyası Olarak Konu Sıkıntısı Çekmiyoruz"

Mustafa Yürekli: "Belgesel Dünyası Olarak Konu Sıkıntısı Çekmiyoruz"
Mustafa Yürekli, "Konu sıkıntısı yok. Sorun anlatımda. Gençlere ne anlattığından çok nasıl anlattığına dikkat etmelerini öneriyorum.. Sinemasal anlatımda yaratıcılık yapalım ki özgün bir sinema diline ulaşalım.."

mustafa-yurekli-002.jpg

Mustafa Yürekli: "Belgesel Dünyası Olarak Konu Sıkıntısı Çekmiyoruz"

Mustafa Yürekli, "Uluslararası TRT Belgesel Günleri" kapsamında ulusal profesyonel belgesel kategorisinde jüri üyesi.

"Konu sıkıntısı yok. Sorun anlatımda. Gençlere ne anlattığından çok nasıl anlattığına dikkat etmelerini öneriyorum.. Sinemasal anlatımda yaratıcılık yapalım ki özgün bir sinema diline ulaşalım.."

 

Usta Yönetmen Mustafa Yürekli:

"Finale 12 belgesel kalmıştı. 3-4 gün zevkle izledik. Büyük bir dikkatle, titizlikle izledik. Emeğe saygı gereği. Şu tespiti yaptım. Biz belgesel dünyası olarak konu sıkıntısı çekmiyoruz. 12 çalışmanın 12’sinde de çok güzel konular var fakat bunu sinematografik değerlerle anlatmak konusunda yaratıcılık eksikliği olduğunu görüyoruz.

Dolayısıyla TRT’nin bu artık gelenekselleşen belgesel yarışmaları motive edici olur diye düşünüyorum. Bu yaratıcılığımızı geliştirmemiz gerekiyor. Yeni özgün anlatımları bize özgü anlatımları bulmamız gerekiyor. Bunu başarabilirsek zaten içeriğimiz var. Dünya çapında bir başarıya imza atmış olacağız diye düşünüyorum. Bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çok güzel bir çalışma. Göğsümüz kabardı. Uluslararası boyutu var. Doğrusu ben gelecek açısından çok umutluyum. Tebrik ediyorum tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

O kadar dertliyiz ki bir dokun bin ah işit. Ben gençlere neyi anlatacağım derdini bıraktım, onlar mutlaka bir şey anlatacak bulurlar. Orada sıkıntımız yok. Nasıl anlatacağımız konusuna önem vermelerini düşünüyorum. Yani sinema dilini çözmeleri gerekiyor. Sinema dilini belgesele uygulayabilirsek özgünlük ve yaratıcılık ekseninde çalışmalar, gayretler gösterirsek geleceğimiz çok daha iyi olacak diye düşünüyorum. Yani öğrenci kategorisindeki yarışmaları da biliyorum. İlgili gençler. Bu bizi sevindiriyor ama biraz gayret diyoruz."dedi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.