Mustafa Yürekli: Biden “soykırım” çıkışıyla Ermenistan’ı yönlendiriyor..

Mustafa Yürekli: Biden “soykırım” çıkışıyla Ermenistan’ı yönlendiriyor..

Eyüp Sultan Sosyal Bilimler Derneği Başkanı Mustafa Yürekli, “Biden, Ermenileri ‘soykırım’ söylemi ile Rusya’dan koparmaya çalışıyor. ” dedi..

Mustafa Yürekli, sosyal medyadan yaptığı  “44 gün süren Karabağ Savaşı, Azerbaycan’a topraklarının bir kısmının işgalden kurtarma fırsatı verirken Rusya’yı da Karabağ’a yerleştirdi. Savaş sonrasında Ermenistan’da yaşanan siyasi kaos, darbe teşebbüsleri ve alınan erken seçim kararı, Ermenistan’ı yeni bir dönüm noktasına getirdi. Ermenistan, üç yoldan birini seçecek: Ermeniler ya iki asırlık Rus emperyalizmine dur diyerek kendine yeni bir yol seçecek ya ABD’ye teslim olacak ya da Rusya ile devam edecek. ABD başkanı Biden, “soykırım” söylemi ile Ermenileri Rusya’dan koparmaya çalışıyor; daha doğrusu Ermenistan seçimlerini kendi politikalarına göre yönlendirmeye çalışıyor.” dedi.

ABD’nin Orta Doğudaki İsrail’den Kürdistan ve Ermenistan ile Kafkasya ve Orta Asya’ya uzanan bir etki alanı açtığını söyleyen Mustafa Yürekli, “ABD Rusya savaşının faturası Ermeni meselesi üzerinden Türkiye’ye kesilmekte. ABD soğuk savaş döneminde SSCB ile verdiği mücadelede önemli bir alan olan Ermeniler üzerindeki etkisini devam ettirirken Rusya’nın Ermenistan ve Ermeniler üzerindeki tesirini kırmak istemektedir. ABD, Asya’nın Batısında Rusya ile doğusunda da Çin ile savaş halinde. dedi..

Eyüp Sultan Sosyal Bilimler Derneği Başkanı Mustafa Yürekli, açıklamasında “ABD, kuşattığı Rusya’yı, Ukrayna, Belarus, Kırım, Gürcistan’dan sonra Ermenistan’dan da sıkıştırmakta..   ABD’nin pimini çekip ortalığa saldığı “soykırım” bombası bakalım nerede patlayacak? Ermenistan’da mı Rusya’da mı mı yoksa ABD’de mi patlatacak “soykırım” bombası göreceğiz? Türkiye’nin “soykırım” baskısı altında inisiyatif alamaması nedeniyle Ermeni meselesi tamamen Batı’nın eline bırakılmıştı.. Türkiye soğukkanlı bir şekilde Ermenileri bu emperyalist paylaşım savaşına kurban vermemek için yeni politikalar geliştirmelidir.” dedi.. 

yazının devamı..

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler