Mustafa Yürekli: Sevgi Ve Duyarlılık

Mustafa Yürekli: Sevgi Ve Duyarlılık

İçlerinde bir huzursuzluk vardı. Allah Rasûlü (sallalahu aleyhi vesellem) alt katta iken kendilerinin üst katta kalmaları hoşlarına gitmiyordu. Bunu saygıda kusur olarak değerlendiriyorlardı..

Sevgi Ve Duyarlılık

Bir gece, üst katta dolu bir testi devrilip suyu döküldü.

Adam ve eşi, dökülen suyu, evdeki kadife yorgana emdirerek, alt kata sızmasına, damlamasına engel olmaya çalıştılar.

O adam Ebû Eyyûb el-Ensârî’ydi (radiyallahu anh). Hz.Peygamber’i (sallalahu aleyhi vesellem) Medine’ye hicret edince evinde misafir etti.

Evi iki katlı idi. Üst katı Hz.Peygamber (sallalahu aleyhi vesellem) için hazırlamıştı. Ancak Rasûlullah (sallalahu aleyhi vesellem) alt katı yukarıya tercih etti. Ebû Eyyûb (radiyallahu anh) da onun isteğine uydu.

Üst kata çıkan Ebû Eyyûb (radiyallahu anh) ile hanımı rahat değillerdi. İçlerinde bir huzursuzluk vardı. Allah Rasûlü (sallalahu aleyhi vesellem) alt katta iken kendilerinin üst katta kalmaları hoşlarına gitmiyordu. Bunu saygıda kusur olarak değerlendiriyorlardı. Ayrıca biraz eski olan evin üst katında yürüyünce alt kata ses gitmesi ve toz toprak dökülmesi ihtimali vardı.

Çok üzüldüler. Evin bir köşesine çekilip sabaha kadar uyumadan beklediler. Sabah olunca Ebû Eyyûb (radiyallahu anh) durumu Hz. Peygamber’e (sallalahu aleyhi vesellem) bildirdi. Efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem) de ona, ziyaretçi çokluğu sebebiyle alt katta kalmayı tercih ettiğini söyleyerek kendisini rahatlattı.

İşte o gece üst katta su dolu testi devrilmişti. Ebû Eyyûb (radiyallahu anh) ve hanımı, dökülen suyun Rasûlullah’ın üzerine damlamış olabileceği endişesiyle sabaha kadar uyuyamadılar.

Sabah olunca Efendimize (sallalahu aleyhi vesellem) geldiler. Testinin devrilmesi olayını da anlatarak huzursuz olduklarını bildirdiler. Efendimiz’den (sallalahu aleyhi vesellem) üst kata taşınması için bir kez daha ricada bulundular. Böylece Hz. Peygamber (sallalahu aleyhi vesellem) evin üst katına taşındı.

Rasûl-i Ekrem Efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem) Ebû Eyyûb’un (radiyallahu anh) evinde yaklaşık yedi ay kaldı. Mescid-i Nebevî’nin ve evinin yapımı bittikten sonra da kendi evine taşındı.

Ancak Rasûl-i Ekrem Efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem) kendisine yaptıkları hizmet sebebiyle Ebû Eyyûb’u (radiyallahu anh) ve eşini hiçbir zaman unutmadı. Bazı günler, ashaptan bir grup arkadaşını yanına alır ve onlarla birlikte Ebû Eyyûb’un evine misafir olurdu.

Ebû Eyyûb (radiyallahu anh) da Rasûl-i Ekrem Efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem) hayatta bulunduğu sürece yanından ayrılmadı. O’na izzet ikramda bulunmaya devam etti. Bedir, Uhud ve Hendek savaşlarına beraberinde katıldı. Hayber’in, Mekke’nin ve Tâif’in fethinde de bulundu. Bu savaşlar esnasında zaman zaman Rasûlullah’ın korumalığını yaptı.

Ebû Eyyûb (radiyallahu anh) İslam ordusunun kurucusu paşalardandı.

yazının devamı..

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler