O şoföre men cezası

O şoföre men cezası

Adana'da direksiyonu bırakıp oyun havası eşliğinde oynayan halk otobüsü sürücüsüne, süresiz olarak şoförlükten men cezası verildi.Sosyal paylaşım...


Adana'da direksiyonu bırakıp oyun havası eşliğinde oynayan halk otobüsü sürücüsüne, süresiz olarak şoförlükten men cezası verildi.

Sosyal paylaşım sitesine yüklenilen görüntülerde halk otobüsü sürücüsünün oyun havası çalmaya başlayınca direksiyonu bırakıp oynamaya başlaması, izleyenleri hayretler içinde bırakmıştı. Olayın ardından özel halk otobüsünün bağlı bulunduğu kooperatif harekete geçti. Önce araç bağlandı, ardından da sürücü şoförlükten süresiz olarak men edildi. Bağlanan araca ise yaşanan olayın anlatıldığı ve cezasının belirtildiği bir not yazılarak diğer sürücüler uyarıldı.

Kooperatif Başkanı Veli Can Durak ve Adana Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Niyazi Göger, bağlanan aracın sahibi Mehmet Aydınoğlu ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

?419 ÖZEL HALK OTOBÜSÜNÜN HİÇBİRİNDE ÇALIŞMAYACAK?
Kooperatif Başkanı Durak, 29 yıldır bu işin içinde olduğunu ancak ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını ifade etti. Yaşanan olayın kendilerini çok üzdüğünü kaydeden Durak, ?Ufak tefek durumlara caydırıcı cezalarla savuşturduk ama bu konu bizi tamamen çok üzdü. Bunun neticesinde de görüntülerdeki şoförün çalışmasını süresiz olarak men ettik. Adana?daki 419 özel halk otobüsünün hiçbirinde çalışmayacak. Aynı zamanda aracı bir hafta bağladık. Toplu taşıma araçları bizim araçlarımız değil, halkın aracıdır. Halk olmazsa bizler hiçbir zaman olmayız. En güzel, güvenilir bir şekilde şoförlerimizi eğitmemiz lazım. Eksik taraflarımız da varsa bunların üzerinde daha çok durarak böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz? dedi.

Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Göger ise görüntülerin çok üzücü olduğunu söyledi. Görüntülerin çekildiğinde aracın içerisinde yolcu olmadığını tespit ettiklerini kaydeden Göger, ?Her ne olursa olsun benimsemediğimiz bir olay. Sürücünün direksiyonu bırakarak oynadığında içerisinde kesinlikle yolcu yoktur. Her ne olursa olsun biz bunu kabul etmiyoruz. Gereğini yaptık. Kamuoyundan da bu anlamda esnaf olarak özür diliyoruz. İnşallah böyle bir olayla karşılaşmayacaklar? diye konuştu.

EREN BOZKURT-İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler