Obama'dan İsrail TV'sine ilginç beyanat?

Obama'dan İsrail TV'sine ilginç beyanat?

ABD Başkanı Barack Obama, İsrail'in tek taraflı bir şekilde davranıp İran'a saldırarak sürpriz yapacağına inanmadığını söyledi.İsrail'in Kanal 2...

ABD Başkanı Barack Obama, İsrail'in tek taraflı bir şekilde davranıp İran'a saldırarak sürpriz yapacağına inanmadığını söyledi.

İsrail'in Kanal 2 televizyonuna verdiği söyleşide Obama'ya, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD ile danışmadan İran'a bir saldırıda bulunmasından endişe duyup duymadığı soruldu.

Obama, "İsrail ile ABD arasındaki ilişkilerin birbirimiz için sürpriz olacak hareketlere girişmemizi engelleyecek kadar güçlü olduğunu düşünüyorum. İki ülkeyi de ilgilendiren konularda eşgüdüm içinde davranmaya çalışıyoruz" karşılığını verdi.

"Benim göbek adım Hüseyin olduğu için şüpheleri çekiyorum" diye konuşan Obama, Müslüman dünyasına uzattığı elin, İsrail'e karşı husumeti azaltmaya yönelik olduğunu da ifade etti. Obama ayrıca, Afrika kökenli Amerikalıların özgürlük hareketine benzerliklerinden dolayı, İsrail devletinin kuruluş mücadelesine yakınlık duyduğunu da dile getirdi.

Obama ile Netanyahu, önceki gün Washington'da bir araya gelmişlerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler