Okuma-yazma oranında adana 39. Sırada

Okuma-yazma oranında adana 39. Sırada

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve 44. Grup Eğitim Sektörü Temsilcilerinden M. Emin Yumuşak, eğitim politikalarının acilen masaya yatırılması...


Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve 44. Grup Eğitim Sektörü Temsilcilerinden M. Emin Yumuşak, eğitim politikalarının acilen masaya yatırılması ve günümüz koşullarına uygun hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Son yıllarda yapılan değişimlerin halen tartışıldığını belirten Yumuşak, ?Bu kanayan yaraya çözüm bulmak ve ciddi bir reform yapmak gerekmektedir? dedi.

Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe'ye de konuyu ileten ve oda meclisi başkanlığına rapor sunan Muzaffer  Emin Yumuşak, cumhuriyetle birlikte Milli Eğitim politikamızın dönemsel olarak değişimler yaşamasına rağmen sorunların devam ettiğini savundu.

4+4?e geçme ve dershanelerin dönüşümü gibi son yıllarda yapılan değişimlerin bugün bile eğitim politikamız çerçevesinde tartışıldığını ifade eden M. Emin Yumuşak, ?Bu tartışmalar daha uzun bir süre devam edecek gibi gözükmektedir. Bu kanayan yaraya çözüm bulmanın tek yolu ciddi bir reform yapmak olacaktır? diye konuştu.

Yeni eğitim politikamızın bilimsel temeller üzerine oturmuş, tarihsel geçmişimize uygun ve insani değerleri yüksek modern bir politika üzerine oturtulması gerektiğini kaydeden Yumuşak, Adana?daki okuma yazma oranının düşük kalmasından da yakındı. Okuma yazma bilenlerin oranına bakıldığında Türkiye ortalaması yüzde 95.78 iken Adana?nın yüzde 95.30 ile 39?uncu sırada olduğunu kaydeden Yumuşak, ?Komşu kent Mersin ise 13?üncü sırada yer almaktadır? dedi.

İlçeler bazında incelendiğinde ise Çukurova, Sarıçam ve İmamoğlu ilçelerinin Türkiye ortalamasının üzerinde yer aldığını ifade eden Yumuşak, diğer ilçelerin ortalamanın altında kaldığını söyledi. Yumuşak, okuma yazma oranının en düşük olduğu üç ilçenin ise Tufanbeyli, Karaisalı ve Aladağ ilçeleri olduğunu sözlerine ekledi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler