Ömer Çelik: "Atatürk'ün mirası Türk milleti adına değerlendirilmelidir"

Ömer Çelik: "Atatürk'ün mirası Türk milleti adına değerlendirilmelidir"

Çelik: "(CHP'nin İş Bankasındaki hisseleri) Atatürk milletimizin ortak değeri olduğuna göre, Atatürk'ün mirası Türk milleti adına değerlendirilmelidir. O Türk milletinin temsilcisi de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumlarıdır, Türkiye Cumhuriyeti devletidir.."

celik-1-006.jpg

"Atatürk'ün mirası Türk milleti adına değerlendirilmelidir"

- AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik:
- "(CHP'nin İş Bankasındaki hisseleri) Atatürk milletimizin ortak değeri olduğuna göre, Atatürk'ün mirası Türk milleti adına değerlendirilmelidir. O Türk milletinin temsilcisi de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumlarıdır, Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Dolayısıyla Atatürk'ü buradaki hisselerinin, Türkiye Cumhuriyeti tarafından temsili doğrudur"
- "Türkiye Cumhuriyeti'nde temsil edilmesi gereken hisselerin, bir an evvel bu şekilde düzenlenmesi için gereken girişimler yapılacak. Atatürk'e esas saygı, Atatürk'ün mirasına esas saygı budur"
- "Atatürk milletimizin ortak değeridir. Onun mirasının sadece bir partide temsil edilmesi, ona gösterilmesi gereken saygıdan geriye gitmektir"
- "Atatürk'ün milletin ortak değeri olduğunun altının çizilmesi bakımından, esasında bunu CHP'nin gündeme getirmesi gerekirdi. Fakat onlar hala kafalarında kendilerini devlet iradesinin gizli sahibi gibi gördükleri, hala devlet adına millete vesayet etme şeklinde bir yaklaşıma sahip oldukları için bu meseleleri milli irade anlayışı çerçevesinde yerli yerine oturtamıyorlar"

ADANA (AA) - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İş Bankasındaki CHP hisselerine ilişkin, "Atatürk milletimizin ortak değeri olduğuna göre, Atatürk'ün mirası Türk milleti adına değerlendirilmelidir. O Türk milletinin temsilcisi de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumlarıdır, Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Dolayısıyla Atatürk'ü buradaki hisselerinin, Türkiye Cumhuriyeti tarafından temsili doğrudur." dedi.

Çelik, partisinin Murat Göğebakan Kültür Merkezi'nde düzenlediği Ceyhan İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, hiçbir partinin dolaylı veya dolaysız ticaret yapmaması gerektiğini söyledi.

CHP'nin İş Bankasında hisseleri bulunduğunu anımsatan Çelik, "Sürekli olarak Atatürk'e saygıdan, ideallerinden, kurucu ilkelerinden bahseden bir partinin, yaptığı şeyin ne kadar vahim olduğunu bir kere daha hatırlamakta fayda var. Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin kurucusudur, hepimizin ortak değeridir." diye konuştu.

Ankara'nın başkent oluşunu bugün de kutladıklarını ifade eden Çelik, Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri rahmetle andı.

Çelik, CHP'nin, İş Bankası hisseleri konusundaki tutumunu eleştirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Atatürk milletimizin ortak değeri olduğuna göre, Atatürk'ün mirası Türk milleti adına değerlendirilmelidir. O Türk milletinin temsilcisi de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumlarıdır, Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Dolayısıyla Atatürk'ü buradaki hisselerinin, Türkiye Cumhuriyeti tarafından temsili doğrudur. Onlar da şunu söylüyorlar, 'Atatürk bunu CHP'ye bıraktı, o sebeple bunu değiştirilmemesi gerekir.' O zamanlar CHP ile devlet özdeşti, tek partili hayat döneminde de böyleydi. Esasında CHP'ye bırakılan hisseler yok, Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumuna aktarılması için o zaman emanet edilen hisseler var. CHP ile devlet arasındaki özdeşlik, çok partili hayata geçince ortadan kalktı. Bugün CHP eşittir devlet şeklinde bir denklem ortada olmadığından, esasında Türkiye Cumhuriyeti'nde temsil edilmesi gereken hisselerin, bir an evvel bu şekilde düzenlenmesi için gereken girişimler yapılacak. Atatürk'e esas saygı, Atatürk'ün mirasına esas saygı budur."

 

- "Bunu CHP'nin gündeme getirmesi gerekirdi"

Çelik, Mustafa Kemal Atatürk'ün, milletin ortak değeri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Onun mirasının sadece bir partide temsil edilmesi, ona gösterilmesi gereken saygıdan geriye gitmektir. Bu konuda ilk adımı atması gereken kimdi? Atatürk'ün milletin ortak değeri olduğunun altının çizilmesi bakımından, esasında bunu CHP'nin gündeme getirmesi gerekirdi. Fakat onlar hala kafalarında kendilerini devlet iradesinin gizli sahibi gibi gördükleri için, hala devlet adına millete vesayet etme şeklinde bir yaklaşıma sahip oldukları için bu meseleleri milli irade anlayışı çerçevesinde yerli yerine oturtamıyorlar."

 

"AK Parti bir dünya markası olmuştur"

- AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: 
- "AK Parti sadece iktidarı elde etmek için, sadece belediyeleri elde etmek için güçlü olan bir parti değil. AK Parti iktidar kavramının çok ötesinde bir partidir. AK Parti seçim kazanmanın çok ötesinde birtakım hedefleri, idealleri bünyesinde barındıran bir partidir. Onun için AK Parti bir Türkiye markası olmuştur, bir dünya markası olmuştur"
- "Mücadelemizi duraksatmak için kimlerin hangi terör örgütlerinin arkasına sığınarak Türkiye'ye saldırdığını görüyoruz"

 

 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "AK Parti sadece iktidarı elde etmek için, sadece belediyeleri elde etmek için güçlü olan bir parti değil. AK Parti iktidar kavramının çok ötesinde bir partidir. AK Parti seçim kazanmanın çok ötesinde birtakım hedefleri, idealleri bünyesinde barındıran bir partidir. Onun için AK Parti bir Türkiye markası olmuştur, bir dünya markası olmuştur." dedi.

Çelik, partisinin Murat Göğebakan Kültür Merkezi'nde düzenlediği Ceyhan İlçe Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Ceyhan'ın en önemli özelliğinin, buradaki birlik ve kardeşlik duygusunun her zaman en üst seviyelerde bulunması olduğunu söyledi.

Geçmişten bugüne Ceyhan'da pek çok bayrak yarışının gerçekleştiğini, devir teslim yaptıklarını dile getiren Çelik, hiç kavga, husumet, fitne ve fesat çıkmadığını, Ceyhan'ın, kardeşliği koruyan, bu güzelliği kendilerine yaşatan bir ilçe olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtikten sonra ilk yerel seçimlere gidildiğini hatırlatan Çelik,  "İnşallah bundan sonrasında da sizin göstereceğiniz kararlılıkla ve çalışmayla Ceyhan, AK Parti'nin elinde olmaya devam edecek. Ceyhan'da AK Parti belediyeciliği devam edecek. Geçmişte birtakım sıkıntılar yaşandı. Bu sıkıntıların giderilmesi için de gerekli müdahaleler yapıldı. 15 aydır Ceyhan'ımızda güzel bir huzur, güzel bir birlik ve beraberlik tablosu var." diye konuştu.

Çelik, ileriki dönemde aday adayları arasından iki kriteri gözeterek bir aday seçeceklerini vurgulayarak bunlardan ilkinin AK Parti'nin ahlaki ilkelerine uyum, diğerinin de belediyenin AK Parti'de kalması ve devam etmesi yönündeki iradenin kiminle daha kolay yakalanabileceği olduğunu ifade etti. 

Normal zamanlarda seçim varmış gibi çalışan, seçim zamanını ise gayet normal bir demokrasi şöleni, düğünü ve bayramı gibi geçiren bir parti olduklarına işaret eden Çelik, şöyle devam etti:

"Şimdiden bu danışma meclisimizde milat olmak üzere yerel seçimlere kadar yepyeni bir programla, yepyeni bir azimle, coşkuyla ve dinamizmle koşmamız gerekiyor. Türkiye'nin geleceği, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması, Türkiye'nin büyük ideallerine ulaşması, hedeflerine ulaşması ancak ve ancak Cumhurbaşkanımızın liderliği sayesinde ve AK Parti'nin güçlü olması sayesinde mümkündür. AK Parti'nin güçlü olması demek bizim sadece iktidar olmamız anlamına gelmiyor. AK Parti sadece iktidarı elde etmek için, sadece belediyeleri elde etmek için güçlü olan bir parti değil. AK Parti iktidar kavramının çok ötesinde bir partidir. AK Parti seçim kazanmanın çok ötesinde birtakım hedefleri, idealleri bünyesinde barındıran bir partidir.

Onun için AK Parti bir Türkiye markası olmuştur, bir dünya markası olmuştur. Onun için AK Parti dünyadaki bütün mazlumların ilham kaynağı olmuştur. Onun için AK Parti'ye oy versin vermesin bütün vatandaşlarımızın etrafında büyük siyaset şemsiyesini oluşturduğu, herkesin takdir ettiği siyasetlere imza atan bir organizasyon olmuştur. AK Parti, Türkiye'nin büyük hedeflerine ulaşması için milletimiz tarafından karar verilmiş siyasetlerin, hayata geçmesi için ve başarıya ulaşması için milletimizin elindeki en büyük seçenek, en büyük imkandır."

 

- "AK Parti bir parti olmanın çok ötesinde bir kavramdır"

Çelik, AK Parti'nin güçlü olması ve seçimlerden birinci çıkmasının, "Türkiye'nin önündeki tuzakları bozması, engelleri dağıtması, yokuşları aşması ve tarih içerisindeki büyük yürüyüşünü hedefine ve amacına ulaştırması" demek olduğunu vurgulayarak "AK Parti'yi daha güçlü kılmak, muktedir kılmak sadece iktidara ulaşmak için değil, sadece belediyeleri almak için değil Türkiye'nin bu büyük birikimini, davasını hayata geçirmek ve başarıya ulaştırmak için de elzemdir. AK Parti bir parti olmanın çok ötesinde bir kavramdır. AK Parti bir parti olmanın çok ötesinde büyük işlere imza atmaktadır." ifadesini kullandı.

AK Parti döneminde imza atılan işlerin 50, 100, 200 yılda ortaya koyulamamış işler olduğunu belirten Çelik, bunun Afrika'da bir ülkeyi sömürerek, başka bir ülkeyi köleleştirerek olmadığını, milletin bir araya gelerek oluşturduğu enerji ve kuvvet sayesinde elde edildiğini anlattı. 

Çelik, mücadelenin duraksamaması gerektiğinin altını çizerek şunları kaydetti:

"Mücadelemizi duraksatmak için kimlerin hangi terör örgütlerinin arkasına sığınarak Türkiye'ye saldırdığını görüyoruz. Niçin bunları yapıyorlar? Türkiye milli sanayisini geliştirdiği için yapıyorlar. Türkiye hiç kimsenin uydusu olmayan kendi siyasetini ortaya koyduğu için yapıyorlar. Türkiye kendini daha özgür kılma yolunda kendi siyasi iradesini daha pekiştirme yolunda daha güçlü işlere imza attığı için yapıyorlar. 'Türkiye, sadece bu millet tarafından yönetilir, bu ülkenin yönetiminde ilk sözü de bu millet söyler, son sözü de bu millet söyler' diyen bir kadro tarafından yönetildiği için bu yapılıyor. Eğer başka türlü olsaydı emin olun bu kara propaganda odakları bu kadar rahat hareket etmezlerdi, tam tersine bu saldırganlıkları yerine birtakım övgüler düzmeye başlarlardı. Bunun farkında olalım."

Dışarıdan saldırılar kadar içeriden de Türkiye'nin eski alışkanlıklarını diriltmeye çalışanların olduğunu dile getiren Çelik, eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek'in yaptığı konuşmayı eleştirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler