Önce megafonla uyarı, sonra gözaltı...

Önce megafonla uyarı, sonra gözaltı...

Adana'da, terör örgütü PKK lehine düzenlenen ve çocukların ön safta kullanıldığı izinsiz gösteride, Emniyet Müdür Yardımcısı, megafonla anne babalara...

Adana'da, terör örgütü PKK lehine düzenlenen ve çocukların ön safta kullanıldığı izinsiz gösteride, Emniyet Müdür Yardımcısı, megafonla anne babalara seslenerek çocuklarına sahip çıkmaları uyarısında bulundu, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Uyarılara rağmen, molotofkokteyli atan gruptan 15 kişi güvenlik güçlerince gözaltına aldı.


Şakirpaşa ve Dağlıoğlu Mahallelerinde, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonları bahane eden PKK sempatizanları tarafından dün gece izinsiz gösteri düzenlendi.

Traktör lastikleriyle yolu kapatan göstericiler, polise taş, molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcıları fırlattı. Polis, gösterilere müdahaleden önce megafonla uyarıda bulundu.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Tunga, megafonla, sokakta yürüyerek anne ve babalara seslendi.

?Çocukların sokakta oyun oynamaları gereken çağda olduğunu, eylemlere karıştırılmamaları gerektiğini? belirten Tunga, onların burnunun bile kanamaması için çaba sarf ettiklerini, anne ve babaların da aynı duyarlılıkla yaklaşarak, çocuklarını eve çağırması gerektiğini ifade etti.

Polisin her zaman vatandaşın yanında olduğunu vurgulayan Tunga, şöyle konuştu:

?Rahat olun biz buradayız. Polisin olduğu yerde, huzur, asayiş ve güvenlik olur. Namusunuzu, canınızı biz korumakla mükellefiz. Lütfen çocuklarımız, kadınlarımız, yaşlılarımız zarar görmesin. Çocuklar bizim geleceğimiz. Lütfen çocuklarımıza sahip çıkalım. Bu çocukları bizler daha çok seviyoruz. Buna emin olun. Devletimiz her zaman onlara sahip çıkacak.

Kendini bilmez insanlara sokakları bırakmayacağız. Onları da Allah ıslah etsin diyorum. Onların sadece biraz düşünmelerini istiyoruz.

Anne babalara sesleniyorum; biz çocuklarınızın her zaman yanınızdayız. Biz burada olduğumuz sürece huzur ve güvenlik vardır. Biz her zaman emrinizdeyiz, hizmetkarınızız, dostunuzuz. Bu çocuklar büyüdüklerinde, polis olacak, asker olacak, öğretmen olacak, başbakan, cumhurbaşkanı olacak. Bu ülkede herkes eşittir. Hiç kimse ayrımcılık yapamaz.?

?BU ÇOCUKLARA ONLARIN VERECEĞİ HİÇBİR ŞEY YOK?

Tunga, terör örgütü sempatizanlarının bulundukları çevreye de hiç bir katkısı olmadığını belirterek, şöyle devam etti:

?Her türlü provokasyona karşı beraberce mücadele edelim. Bu çocuklara onların vereceği hiç bir şey yok. sadece psikolojilerini bozuyorlar. Hiç bir hayırları yok. Bunların bir tek faydalarını gördünüz mü? Bir tek hayır işi yaptığını gördünüz mü? Şu yolları kirletmek, taş dökmekten başka, buraları yakıp yıkmaktan başka hiç bir şey yaptıklarını gördünüz mü? Okul yapmak istiyorlarsa gelsin beraber yapalım, çeşme yapmak istiyorlarsa, gelsinler beraber yapalım. Onlar sizi sevseler buraları pislik yapmazlar? diye konuştu.

Buna karşın çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 30 kişilik grup molotofkokteyli ile taş atmaya devam etti.

Grubun etrafını çeviren Terörle Mücadele, Güvenlik, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, panzer ve Toplumsal Olaylar Müdahale Aracı (TOMA) desteğiyle ani baskın düzenledi.

Kaçmaya fırsat bulamayan 15 kişi, ellerindeki molotofkokteylleriyle yakalandı. Bazı zanlılar ise molotofkokteyli ile patlayıcı maddeleri taşıdıkları poşet ve çuvalları atarak kaçtığı görüldü.

Ekipler, çok sayıda molotofkokteyli ile plastik gazoz şişelerine hazırlanan patlayıcı madde, kar maskeleri, yüzlerini örtmek için kullanılan bezler ve roketatar rampası gibi hazırlanan havai fişek rampası ele geçirdi.

EMNİYET MÜDÜRÜNE HALKTAN DESTEK

Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez de olayın ardından bölgeye gelerek incelemelerde bulundu, müdür yardımcıları ve şube müdürlerinden ele geçirilen malzemelerle ilgili bilgi aldı.

Kesmez, molotofkokteyllerinin atıldığı sokağı gezerken, incelemeleri balkondan izleyen vatandaşlar, ?Elinize sağlık, bugün çok güzel yaptınız. Biz de size yardımcı olmak isteriz. Ancak, evlerimizi taşlıyorlar. Allah size zeval vermesin? dedi.

Kendilerinin zor durumda kalmalarını istemediğini belirten Kesmez, ?Biz sizden bir şey istemiyoruz. Emniyet olarak biz onu hallederiz. Devlet olarak güçlüyüz, kimsenin burnu kanamaması için olaylara dikkatli yaklaşıyoruz? dedi.

Kesmez, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Siirt'te 10 teröristin ölü ele geçirilmesini bahane eden bazı grupların, iki gündür çeşitli mahallelerde eylem gerçekleştirdiğini söyledi.

Daha yoğun eylem olacağı bilgisini aldıklarını belirten Kesmez, şunları söyledi:

?Gördüğünüz molotofkokteyllerini kullandılar. Bir kısmını da kullanamadılar. Onların belli bir alanda etrafını çevirdik. Örgüt yandaşlarını aldık. Bol miktarda molotofkokteyli ile rampa halinde havai fişek ele geçirdik.

Bunlar toplamda 30-40 kişilik bir grup. 10 binlerce kişinin yaşadığı mahallede sadece 30-40 kişilik gruplar eylem yapıyor. Bu da aslında onların gerçekten güçsüz olduğunu gösteriyor. Sokağa hakimiz, gereğini yaparız.

Özellikle çocuklara çok dikkat ediyoruz. Çocuklarımızın burnunun bile kanamaması için elimizden geleni yapıyoruz.?

Bu arada, gösteri sırasında el yapımı patlayıcıyı polise atmak isterken elinde patlayan bir kişi, yaralı olarak gittiği hastanede gözaltına alındı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler