ÖSO komutanlarından Ahmed Osman: Bab'ın ele geçirilmesi Cenevre'de muhaliflerin elini güçlendirecek

ÖSO komutanlarından Ahmed Osman: Bab'ın ele geçirilmesi Cenevre'de muhaliflerin elini güçlendirecek

Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Ahmed Osman, Bab’ın DEAŞ'tan temizlenmesinin Cenevre görüşmelerinde muhaliflerin elini güçlendireceğini söyledi.

CENEVRE

İsviçre’nin Cenevre kentinde Suriye konulu görüşmelerde muhalefet heyetinde yer alan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Ahmed Osman, Bab’ın DEAŞ'tan temizlenmesinin Cenevre görüşmelerinde muhaliflerin elini güçlendireceğini söyledi.

ÖSO bünyesindeki Sultan Murat Tugayı'nın Komutanı Ahmed Osman, Cenevre'de Suriye konulu görüşmeler sırasında, AA muhabirine Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Bab zaferinin önemi ve harekatın sonraki hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Osman, müzakerelere katılan muhalefet heyetinin ilk defa yüzde 50'sinin askerlerden oluştuğunu, bu sayede artık kararların siyasi ve askeri muhalefet tarafından ortak alınacağını belirterek "Siyasilerin yanı sıra bizim de yüzde 50 olarak heyette bulunmamız Suriye'nin geleceği için önemli." dedi.

Komutan Osman, “DEAŞ'a karşı elde edilen zaferler Cenevre'de Esed'e karşı mücadelemizi siyasi ve askeri açıdan güçlendirecek.” ifadelerini kullandı.

"DEAŞ rejimin sağ eli"

Esed rejiminin Suriye’de DEAŞ ve PYD/PKK terör örgütlerine destek verdiğine dikkati çeken Osman, "Biz her başarı elde ettiğimizde, özellikle de Bab'a yönelmişken rejim PYD'yi Azez bölgesinde hareket geçirdi, ayrıca DEAŞ'ı da farklı bölgelerde bize karşı harekete geçirdi." ifadelerini kullandı.

DEAŞ ile rejimin aynı olduğunu ifade eden Komutan Osman, "Dolayısıyla DEAŞ'ı yenmemiz rejimi yenmemiz anlamına gelir, DEAŞ'ı ortaya çıkaran zaten rejimdi. DEAŞ'ı yok ettiğimiz zaman rejimin sağ elini kesmiş olacağız." yorumunu yaptı.

Muhabir: Mohamad Misto, Adham Kako

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler