ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Aygün’den Rektör Prof. Dr. Tuncel’e Ziyaret

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Aygün’den Rektör Prof. Dr. Tuncel’e Ziyaret

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’i makamında ziyaret etti.

prof-dr-meryem-tuncel-1.jpg

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’i makamında ziyaret etti.

Sıcak ve samimi ortamda geçen ziyarette Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Çukurova Üniversitesi hakkında bilgi verdi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Aygün de Prof. Dr. Tuncel’e misafirperverliği dolayısıyla teşekkür ederek hediye takdim etti.

Ziyaretçiler Merkeze Yüz Tanıma Sisteminden Geçirilerek Alındı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ve beraberindekiler ilk olarak Çukurova Üniversitesi 57. Şehitleri Alay Camii’ni ziyaret etti; ardından da Çukurova Üniversitesi Yerleşkesi'ndeki Adana Çukurova e-Sınav Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Eski Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın da eşlik ettiği ziyarette katılımcılar merkeze yüz tanıma sisteminden geçirilerek alındı. Katılımcılar merkezle ilgili yetkililerden detaylı brifing alırken, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, e-sınavı test etti.

Prof. Dr. Aygün’den Yeni ve Eski Rektöre Teşekkür

ÖSYM ile Çukurova Üniversitesi arasında 23 Ekim 2019'da imzalanan protokolle Adana Çukurova e-Sınav Merkezinin kurulması için çalışmalara başlandığını dile getiren Prof. Dr. Aygün, merkez ilk elektronik sınavın 30 Mayıs 2021'de 152 adayın katılımıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Hizmete sundukları dördüncü elektronik sınav merkezinin Adana'ya, bölgeye ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Prof. Dr. Aygün, "Şu ana kadar Adana'da yaptığımız 5 elektronik sınava 1047 aday katıldı. Adana e-sınav merkezimiz, çağın gerektirdiği yüksek teknolojiyle donatıldı. Merkezimizde yüz tanıma sistemi, ortalama 86 aday kapasiteli 4 adet sınav salonu, 1 adet engelli aday salonu, sinyal kesici, x-ray cihazı, emanet dolapları, 360 derece açılı kamera sistemi ve otopark bulunmaktadır" dedi. ÖSYM Başkanlığı olarak teknolojik gelişmeleri sınav süreçlerine yansıtarak çalışmaya ve yeniliklere devam ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Aygün, bu süreçte desteklerini esirgemeyen Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’e ve eski Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’a teşekkürlerini ileterek plaket takdim etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler