'PKK yaktı' dedi, kundakçı kendi çıktı...

'PKK yaktı' dedi, kundakçı kendi çıktı...

Adana'da, terör örgütü PKK mensuplarınca kundaklandığı ileri sürülen tekstil atölyesinin, iş yeri sahibi tarafından yaktırıldığı belirlendi. İş...

Adana'da, terör örgütü PKK mensuplarınca kundaklandığı ileri sürülen tekstil atölyesinin, iş yeri sahibi tarafından yaktırıldığı belirlendi. İş yeri sahibinin de aralarında bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, 26 Haziran tarihinde Şakirpaşa Mahallesi 42109 Sokakta Memduh Ç'ye ait tekstil atölyesi kundaklanarak, iş yerinin duvarlarına terör örgütü PKK'nın sözde bayrağını simgeleyen renklerde, ''Halkına hainlik ettin. Bedeli budur. Defol buradan işbirlikçiye yer yok'' yazıları yazıldı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı çalışma başlatırken, Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri detaylı incelemelerde bulundu.

Valilik ve Emniyet Müdürlüğü tarafından polise taş atan çocuklar ve dezavantajlı bölgelerde yürütülen ''Sevgiye Uzanan Eller'' adlı projeye destek verdiği için teşekkür belgesi de alan iş yeri sahibi Memduh Ç, projeye desteği nedeniyle böyle bir saldırıyla karşılaştığını ileri sürdü.

Toplanan delillerin Vücut İzi Laboratuvarı ve Kriminal Bölge Laboratuvarında incelenmesinin ardından, iş yeri sahibinin, atölyeye sık gelip giden yakınlarının ve işçilerin parmak izleri alındı. İncelemede, atölye sahibinin akrabası Erkan G'nin parmak izlerine ulaşıldı.

Gözaltına alınan Erkan G, olayı kabul ederken, PKK'lı olmadığını, atölyeyi iş yeri sahibinin isteği üzerine ateşe verdiğini ifade etti.

Zanlının, kundaklamayı bir arkadaşı ile birlikte iş yeri sahibinin talimatı ile yaptığını söylemesi üzerine, atölye sahibi Memduh Ç. ve adı açıklanmayan diğer kişi gözaltına alındı.

Çelik'in kundaklamayı sigortadan para alabilmek yaptırdığı belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler