Pozantı’nın Düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı

Pozantı’nın Düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı

25 Mayıs Pozantı’nın Düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl etkinlikleri koronavirüs salgını sebebiyle buruk ve sade bir kutlamayla gerçekleştirildi.

Adana’nın Pozantı ilçesinin bugün düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü. Her yıl üç gün üç gece süren etkinliklere bu yıl pandemi süreci damga vurdu ve bütün etkinlikler iptal oldu.

Kutlama törenine sadece belli sayıda kişiler katıldı. Atatürk anıtına İlçe Kaymakamı Muammer Sarıdoğan ve Belediye Başkanı Mustafa Çay çelenk sunumu yaptıktan sonra saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşımız okundu. Törenin ikinci bir kısmı ise protokol tarafından Sinan Tekelioğlu ilçe şehitliği ziyaret edilerek ilçe müftüsü Seyfullah Aruk tarafından dua okunduktan sonra son buldu.

100. yıl dönümüyle alakalı duygu ve düşüncelerini dile getiren Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay,

''Sevgili Pozantılılar, bugün 25 Mayıs Pozantı’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü. Hükümetimizin almış olduğu kovid-19 tedbirleri çerçevesinde maalesef bu yıl çok istememize rağmen görkemli bir şekilde kutlamak istememize rağmen sizlerle kucaklaşamıyor ve sizlerle bu anlamlı günü kutlayamıyoruz. Oysaki Ankara Seğmenler Kulübü, Osmaniye Mehteran Takımı, Toroslar Belediyesi Silifke Oyun Ekibinin gösterileri akşamında ise Uğur Önül ve Umut Sülünoğlu ile Türk Halk Müziğinin güçlü seslerinden Sevcan Orhan konseriyle muhteşem bir gün yaşayacaktık. Her şey planlanmıştı. Ama maalesef bugün biz bize ve yalnızız. Fakat içimizin burukluğunu biz yine coşkuyla Atamıza çelengimizi sunarak, şehitliğimize çiçeğimizi koyarak ve onlara dualar ederek inşallah yine kendi imkânlarımızla Atatürk Kültür Merkezimizde vereceğimiz konserle evlerinize konuk olacağız. Biz bu muhteşem günü buruk da olsa sizlerle birlikte kutlamaya devam edeceğiz. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyor, 25 Mayıs Pozantı’mızın kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümünü bir kez daha kutluyorum.” dedi.

Kaynak: turkgun.com

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler