'Ramazan ayı sosyal olarak tam bir dayanışma dönemidir..'

'Ramazan ayı sosyal olarak tam bir dayanışma dönemidir..'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, "Ramazan ayı, dini açıdan taşıdığı anlamın yanı sıra sosyal olarak da tam bir dayanışma dönemidir. Halkımızın bu kutsal ayda yardım yaparak, ihtiyaç sahiplerine dayanışma içinde olacağına inanıyorum." dedi.

ANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, "On bir ayın sultanı ramazan ayı, dini açıdan taşıdığı anlamın yanı sıra sosyal olarak da tam bir dayanışma dönemidir. Halkımızın bu kutsal ayda yardım yaparak, dua ederek, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla dayanışma içinde olacağına inanıyorum. Sayısız güzelliklerin yaşandığı ramazan ayını bu erdemli özelliklerin yerleşmesi için bir vesile olarak değerlendirmeliyiz." açıklamasında bulundu.

Hotar, ramazan ayı dolayısıyla yayımladığı mesajda, ramazanın birlik, muhabbet, şefkat, merhamet ve rızkın bol olduğu değerli bir ay olduğunu belirtti.

"Bizim kültürümüzde, ramazan çok önemli bir yere sahiptir"

Bir ramazanı daha birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Hotar, "Mübarek ramazan ayının ülkemizde, şehrimizde ve tüm İslam aleminde oluşturduğu birleştirici gücün, dünyada barışın ve huzurun hüküm sürdüğü günlerin başlangıcı olması, en büyük arzumuzdur. Bizim inancımızda, kültürümüzde, değerlerimizde ramazan çok önemli bir yere sahiptir, bunu edebiyatımızda ramazan ayı coşkusunu yazılan ramazaniyeler ile de görmekteyiz." değerlendirmesini yaptı.

Nükhet Hotar, "On bir ayın sultanı ramazan ayı, dini açıdan taşıdığı anlamın yanı sıra sosyal olarak da tam bir dayanışma dönemidir. Halkımızın bu kutsal ayda yardım yaparak, dua ederek, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla dayanışma içinde olacağına inanıyorum. Sayısız güzelliklerin yaşandığı ramazan ayını bu erdemli özelliklerin yerleşmesi için bir vesile olarak değerlendirmeliyiz. İçinde bulunulan kutsal günlerin, Türkiye'ye, İslam dünyasına ve tüm insanlığa barış, huzur, istikrar ve refah getirmesini, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan acıların sona ermesini temenni ederek tüm İslam aleminin ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dilerim." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Burcu Çalık

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler