"Ramazanda kan bağışı düşüyor"

"Ramazanda kan bağışı düşüyor"

 Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık:- "Özellikle kış mevsimi ve ramazan ayında ihtiyaç olan kanın temininde düşüş oluyor. Bu noktadaki açığımızı...

 

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık:

- "Özellikle kış mevsimi ve ramazan ayında ihtiyaç olan kanın temininde düşüş oluyor. Bu noktadaki açığımızı ise iftar ve sahur aralarındaki süreçlerde kapatmaya çalışıyoruz. İnsanlarımızın bu dönemlerde de kan verebileceğini, bunun oruç tutmaya ve sağlığa bir tesirinin olmayacağını ifade ediyoruz"

- "17 bölgedeki kan merkezimizde 3 bin 300 kişilik dev bir orduyla ihtiyaç sahiplerimize, ihtiyaç duydukları her noktada güvenli kan temin etmeye gayret ediyoruz"

 

ADANA (AA) - YUSUF KOYUN - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, özellikle kış mevsimi ve ramazan ayında kan bağışının düştüğünü belirterek, "İnsanlarımızın bu dönemlerde de kan verebileceğini, bunun oruç tutmaya ve sağlığa bir tesirinin olmayacağını ifade ediyoruz." dedi.

 

Kızılay Adana Şubesini ziyaret eden Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayının kurulduğu 1868'den bu yana "insanlık için iyilik hareketi" olarak faaliyetini sürdürdüğünü, bu geleneksel misyonlarının başında da kan temini geldiğini söyledi.

 

Güvenli kan temini konusunda 7 gün 24 saat çalıştıklarını ifade eden Kınık, "Bu kapsamda 17 bölgedeki kan merkezimizde 3 bin 300 kişilik dev bir orduyla ihtiyaç sahiplerimize, ihtiyaç duydukları her noktada güvenli kan temin etmeye gayret ediyoruz." diye konuştu.

 

Bu yılki hedeflerinin 2,1 milyon ünite kan temini olduğunu bildiren Kınık, şöyle devam etti:  

 

"Özellikle kış mevsimi ve ramazan ayında ihtiyaç olan kanın temininde düşüş oluyor. Bu noktadaki açığımızı ise iftar ve sahur aralarındaki süreçlerde kapatmaya çalışıyoruz. İnsanlarımızın bu dönemlerde de kan verebileceğini, bunun oruç tutmaya ve sağlığa bir tesirinin olmayacağını ifade ediyoruz. Kan her zaman ihtiyaç duyacağımız bir ürün. Dolayısıyla yeni dönemde hem çıtamızı yükseltmiş olduğumuzdan bağışçılarımıza daha fazla müracaat ediyoruz hem de önümüzdeki haziranda idrak edeceğimiz ramazan ayında da ihtiyacımız artacağı için bu anlamda bağışçılarımızın biraz daha duyarlılığının artmasını bekliyoruz."

 

- Terör mağdurlarına insani yardım

 

Türk Kızılayının insani yardım faaliyetleri kapsamında özellikle terör mağdurlarına desteğinin arttığını vurgulayan Kınık, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör nedeniyle göç edenlere, geçici olarak bulundukları yerlerden ayrılanlara şubeleri aracılığıyla ulaşarak, ihtiyaçlarını belirlediklerini dile getirdi.

 

Terör mağdurlarına yönelik yardımlar konusunda büyük bir seferberlik başlattıklarına işaret eden Kınık, "Özellikle Gaziantep, Diyarbakır ve Siirt bölgelerini merkez alarak, buradaki mağdur insanlarımıza yardım ulaştırmaya gayret ediyoruz. Bu çerçevede ulaştığımız insan sayısı 50 bine yaklaştı. Özellikle gıda ve barınma desteklerimizi, eğitim burslarımızı, gençlere sağlamış olduğumuz yurt desteklerini, çok boyutlu bir şekilde devam eden insani desteklerimizi, psikososyal desteklerimizi artırarak devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Doğrudan nakit desteği sağladıkları "Kızılay Kart"tan şu ana kadar bin aileye verildiğini söyleyen Kınık, bu sayıyı 5 binin üzerine çıkarmak için faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti.

 

Ramazanın "dayanışma ve paylaşma" ayı olduğuna dikkati çeken Kınık, şunları kaydetti:

 

"Bu dönemi fırsat bilerek batı illerimizden terör mağduru bölgelerimize biraz daha dayanışma noktasında çağrıda bulunuyoruz. Soframızı, ekmeğimizi paylaşalım. Boynu bükük insanlarımız, çocuklarımız kalmasın. Özellikle ramazan ayının manevi iklimi bizlere bu anlamda yardımlaşma noktasında daha büyük bir istek sağlayacaktır. Kızılay olarak ihtiyaç sahibi insanlar ile paylaşmak isteyen insanlarımız arasında güvenli bir köprü olmaya devam edeceğiz. Ulusal yardımlarımız dışında uluslararası anlamda da Suriyeli kardeşlerimize, gerek ülkemizde yaşayan mültecilere, gerek Suriye'deki insanlarımıza yönelik insani yardım faaliyetlerimiz, ramazan ayında da artarak devam edecek."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler