Rehabilitasyonda İnovasyon Kongresi’nde Uzmanlar ‘Denge’yi Tartıştı

Rehabilitasyonda İnovasyon Kongresi’nde Uzmanlar ‘Denge’yi Tartıştı

HKÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öncülüğünde, paydaş üniversitelerin ilgili bölümlerinin işbirliğiyle düzenlenen “Uluslararası Rehabilitasyonda İnovasyon Kongresi‘, DENGE’ ana temasıyla gerçekleştirildi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öncülüğünde, paydaş üniversitelerin ilgili bölümlerinin işbirliğiyle düzenlenen “Uluslararası Rehabilitasyonda İnovasyon Kongresi‘, DENGE’ ana temasıyla gerçekleştirildi.

Dengede Klinik Değerlendirme, Denge Teknolojileri, Vestibüler Sistem ve Denge, Dengenin Nörolojik Etkileri ve Denge Teknolojileri Geliştirme konularında olmak üzere 6 farklı oturumda 34 bildirinin sunulduğu kongre, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, HKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kezban Bayramlar ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Yavuz Yakut’un açılış konuşmalarıyla başladı.

6 FARKLI ÜLKEDEN 300 KATILIMCI

Kongrenin açılışında konuşan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli: “Hasan Kalyoncu Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öncülüğünde paydaş üniversitelerimizin iş birliğiyle düzenlenen ve bu alanda Türkiye'de ilk kez ‘DENGE’ ana temasıyla gerçekleştirilen 1. Uluslararası Rehabilitasyonda İnovasyon Kongresi'nin; 6 farklı ülkeden 300’e yakın katılımcının güncel literatürü, klinik deneyimlerini ve yenilikçi fikirlerini tartışacağı çok verimli bir platform olarak faydalı sonuçlar üreteceğine yürekten inanıyorum. Alanında bir ilk olan bu kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

KONGRENİN İLKİNİ HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Kongre Başkanı Prof. Dr. Yavuz Yakut, yaptığı açılış konuşmasında; “Kongrenin ilkini Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde gerçekleştiriyoruz. Oldukça yoğun katılımlı ve hibrit bir kongre olacak. Kongrenin hazırlanmasında emeği geçen herkese ve destek veren kuruluşlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kezban Bayramlar da kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, fakülte olarak bilimsel değeri yüksek uluslarası kongreler düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler