Rektör Yılmaz'dan Başkonsolos Keller’e İade-i Ziyaret

Rektör Yılmaz'dan Başkonsolos Keller’e İade-i Ziyaret

Yıldız Teknik Üniversitesi ( YTÜ ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz'dan Macaristan Başkonsolosu  László Keller’e iade-i ziyaret

osman-sahbaz-1.jpg

Yıldız Teknik Üniversitesi ( YTÜ ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Macaristan İstanbul Başkonsolosu László Keller ve Fahri Konsolos Osman Şahbaz'ı Başkonsoloslukta ziyaret etti.

İstanbul Başkonsolosu László Keller gelen konuklarını Başkonsolosluk makamında kabul etti.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Yılmaz'ın yanı sıra, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Banu Karadağ, Sanat Tasarım Fakültesi'nden Doç. Dr. Seza Sinanlar Uslu, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zeynep Işık, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dr. Murat Turhan, YTÜ MED Başkanı Yük. İnşaat Müh. Fatih Ece ve Fahri Konsolos Osman Şahbaz hazır bulundu.

Görüşmede, Rektör Prof. Dr. Yılmaz, Başkonsolos Keller ve Fahri Konsolos Şahbaz'a nazik kabulleri, organizasyon için bu iade-i ziyaret konusundaki samimi yakın ilgilerine teşekkür etti.

Abel ödüllü Prof. Dr. Lovász László'yu Üniversitemizde konferansa davet ediyoruz

Rektör Yılmaz, '' Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi (BME Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) Rektörü değerli meslektaşım Prof. Dr. Józsa János'a bir mektup gönderdik. Bu ziyaretimizle bir adım öteye taşıyalım. Mimarlık, makine, inşaat, elektrik fakültelerimiz çok güçlü Budapeşte'deki üniversite ile lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri, öğretim görevlileri ve bilimsel çalışmalar için bir protokol oluşturmak uygun olacaktır. Ayrıca Macar Kültür Merkezi kıymetli çalışmalar yapıyor. Macar ''Mimarların Tasarımları Türkiye’de'', Macar mimarların gerçekleştirilmemiş projelerini Üniversitemiz Davutpaşa kampüsünde çok harika tarihi bir mekânda sergilenmek üzere davet ediyoruz. Ayrıca, Norveç Kralı tarafından, Norveç Bilim ve Edebiyat Akademisi ödülünü bu yıl iki bilim insanına verdi. "Matematik dünyasının Nobel'i" uluslararası Abel ödülü bu yıl Macar Matematikçi Prof. Dr. Lovász László'ya verildi. Kendilerini Üniversitemizde bir konferans vermek üzere Türkiye'ye davet ediyoruz'' dedi.

Başkonsolos Keller, Rektör Prof. Dr. Yılmaz'a ziyaretlerinden ötürü ve organizasyondan dolayı Fahri Konsolos Şahbaz'a teşekkür etti.

Başkonsolos Keller, '' Nazik ziyaretiniz için teşekkür ederiz ve hoş geldiniz. Bu bahsettiğiniz konular çok önemli ve her zaman bu tür iş birliklerini desteklemek için hazırız. İki nezih ve mühim üniversite arasında ortak bir metin oluşturulup imza aşamasına getirmeliyiz. Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi Rektörü ile görüştüm. İş birliği oluşturma hususunda çok mutlu ve her konuda destek veriyor. Bu iş birliğinin oluşturulması akademi ve bilim camiası, iki dost ülke adına faydalar sağlayacaktır. Prof. Dr. Lovász László hocayı da arayıp Türkiye'ye davet edeceğim. 150 kişilik Macar devlet bursumuzun içinde bu yıl 10 öğrenciye özel bir kota ayırdık, bu ise T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı arasında 10 öğrenci ''Nükleer Enerji'' konusunda bursa katılabilirler. Ayrıca Türkiye ve Macaristan uzay araştırmaları konusunda iş birliği yapabilirler'' dedi.

Rektör Prof. Dr. Yılmaz ise, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez bizim Yıldız Teknik Üniversitesi mezunudur. Ve Sayın Bakanımızın da bizlere bu yönde tavsiyeleri olmuştur, dedi.

İki köklü üniversite kısa zamanda iş birliği içinde projeler üretir
Fahri Konsolos Osman Şahbaz'da,'' İnşallah iki köklü üniversite kısa zamanda iş birliği içinde projeler ürettiğini, hoca ve öğrenci değişiminin yanında bilimsel çalışmalar gerçekleştirildiğini görmeyi çok arzuluyoruz, olacağına inanıyorum. Bu süreçte üzerimize düşen her türlü desteği vermeye hazırız'' dedi.

YTÜ Mezunlar Derneği (YTÜMED) Başkanı İnşaat Yük. Müh. Fatih Ece, '' İki üniversite arasında oluşturulacak iş birliği protokolünde öğrencilerimiz ve mezunlarımıza de yer verilmesinin faydalı olacağını dernek olarak katkı vermeye hazırız'' dedi.

Başkonsolos Keller, Fahri Konsolos Şahbaz ve Macar Kültür Merkezi Müdür Yardımcısı şair ve çevirmen Balázs SzőllőssyRektör Prof. Dr. Yılmaz ve Yıldız Teknik Üniversitesi heyetine Macar Kültür Merkezi'nde ''Işık Müzik Sergisi'ni'' gezerek, sanatçıların çalışmalarını yerinde incelediler.

Akabinde heyet Başkonsolosluktan ayrıldı.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler