Sabah ilk işiniz bir bardak ılık limonlu su içmek olsun

Sabah ilk işiniz bir bardak ılık limonlu su içmek olsun

“Sabah kalkar kalkmaz bir bardak ılık limonlu su içmeye başlamak yaşamınızda yapabileceğiniz küçük bir değişiklik fakat vücudunuzun işleyişinde büyük etkisi olacaktır.

Limonun sindirime yardımcı olduğunu ve karaciğeri temizlediğini biliyoruz. Limon, bağışıklığımızı güçlendiren maddelerden sitrik asit, magnezyum, biyoflavonoidler, C vitamini, pektin, kalsiyum ve limonen içerir.

Yararlı olabilmesi için sabah içilecek su ılık olmalı, sıcak veya soğuk olmamalı. Bir bardak ılık suya yarım taze limon sıkılmalı ve hiçbir şey yemeden içilmelidir. Günlük alışkanlıklarınız arasına sabahları bir bardak limonlu su içmeyi katmanın bazı faydaları:

• Sindirime yardımcı olur. Limonun yapısı sindirim sıvıları ve tükürüğün bileşimine benzer böylelikle yiyeceklerin sindirilmesinde ve karaciğerin safra üretilmesinin tetiklenmesinde iş görür.

Yeni Akit

• Vücudun pH dengesine yardımcı olur. Limonun içeriğinde bulunan sitrik asit metabolize olduğunda asidite oluşturmaz. Limondaki mineraller kanı alkalileştirir. Bu şekilde eklemlerden ürik asit çekilmesi eklem ağrıları ve inflamasyonu azaltır.

• Enerji verir ve ruh halini iyileştirir. Özellikle sabahları yanlış taraftan kalktığınız hissine kapılıyorsanız bir bardak limonlu su içmek iyi gelecektir. Limon zihninizin berraklaşmasına, endişe ve depresyonun azalmasına yardımcı olur.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler