Sait Özdemir: Güldüm, yaşadım, sevdim..

Sait Özdemir: Güldüm, yaşadım, sevdim..

Lee, iyimser insanların hedeflerine ulaşmak için özgüvenlerinin daha yüksek olduğunu ve sorun çözme yeteneklerinin daha etkin olduğunu belirtti.

Elsie de Wolfe (Lady Mendl) (1859-1950)The New Yorker tarafından “iç mekân tasarımının mucidi” olarak betimlenen Elsie de Wolfe, aynı zamanda oyuncu ve “The House in Good Taste” kitabının yazarıdır. Çok yaşamış çok görmüş bir kadın olan Lady Mendly “İnsanın yaşı ne kadar ilerlerse ilerlesin yaşamak için vakit geçmiş değildi, der. Daima yeni şeyler öğrenmek istiyorum. Yenileri öğrenince de eskileri unutmak âdetimdir. İhtiyar olduğumu hiçbir zaman düşünmem. Bütün yeni gelişmeleri takip etmeye çalışırım. Çünkü ben iyimser bir kadınım der.

Hayatı üç kelime ile özetler:”Güldüm, yaşadım, sevdim.

Evet, sevgili dostlar hanımefendi ne kadar haklı değil mi. Hayatta tebessümü ve sevgiyi eksik etmeden yaşamaya çalışmak. Hayatı sızlanmadan dertlenmeden keyifle yaşayabilmek. Kötü düşünce ve duygulardan sıyrılarak gelecek güzel günlerin özlemi ile hayata bakmak. Hele hele bu günlerde iyimser olmak ne kadar da önemli değil mi. İyimser olmak ve etrafa iyimserlik dağıtmak önemli. Unutmayınız ki; negatif düşüncelerle pozitif eserler, meydana getiremezsiniz.

En iyi iş neşeli ve pozitif insanların elinden çıkan işlerdir. İnsan çalışırken neşesini kaybetmemeli.

Hayata pozitif ve iyimser bakmak üzerine ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, kötümser insanlara kıyasla iyimser insanların uzun yaşama ihtimali daha yüksek. İyimser insanların, 85 yaşına kadar ya da daha uzun yaşama olasılığının daha yüksek olduğu tesbit edildi.

Boston Üniversitesi’nde Doçent Dr. Lewina Lee tarafından yapılan bir araştırmada “Bulgularımız, iyimserlik düzeyinin artmasının, uzun yaşam ve sağlıklı yaşlanma ihtimalini desteklediğini gösteriyor. Daha mutlu bir gelecek hayal ederek veya yoğun bilişsel davranış terapisi ile iyimserlik seviyesinin yükselebileceğini ve bu sebeple de uzun yaşama ihtimalinin artabileceğini gözlemledik” ifadelerini kullandı. Ancak iyimserlik ile uzun yaşama arasındaki ilişkinin hala tartışmaya açık olduğunu söyleyen Lee, iyimser insanların hedeflerine ulaşmak için özgüvenlerinin daha yüksek olduğunu ve sorun çözme yeteneklerinin daha etkin olduğunu belirtti.

Bristol Üniversitesi’nde “mutluluk bilimi” isimli dersi veren Bruce Hood, araştırmanın pozitif düşüncenin faydaları hakkındaki mevcut bulguları desteklediğini söylüyor. Hood “Stres, bağışıklık sistemini etkiliyor. İyimser insanlar, stresle daha iyi başa çıkabildikleri için enfeksiyonlardan korunabiliyor.” diyor.

Hayata mutlu ve pozitif bakabilmek dileğimle.

yazının devamı..

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler