Sait Özdemir: Kendini gerçekleştirme..

Sait Özdemir: Kendini gerçekleştirme..

Yahya Kemal Beyatlı “İnsan bu âlemde ancak hayal ettiği müddetçe yaşar”.der. Peki, sizce hayal ile hedef arasındaki fark nedir?

Fransız yazar ve düşünür olan Paul Valery “Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uykudan uyanmaktır ”der.

Hayallerinizi gerçeğe dönüştürebilmenizin ilk ve en önemli adımı kendinizi tanımaktan geçer. İnsanın kendini tanıyarak yola çıkması aynı zamanda onun bilgelik yolundaki ilk adımlarıdır.

İnsanoğlu yaradılışı itibariyle hayal kuran, tasarlayan, düşünen bir canlıdır. Yapmak ve başarmak istediklerini, hoşuna gidecek olan durumları hayal etmesi belki de insan olmanın en önemli özelliğidir. 

Yahya Kemal Beyatlı “İnsan bu âlemde ancak hayal ettiği müddetçe yaşar”.der.

Peki, sizce hayal ile hedef arasındaki fark nedir?

Bana göre hayal ile hedef arasında tek fark eylemdir.  Hayal kurduktan sonra bu hayali gerçekleştirmek için hedefler belirlemeli, belirlediği hedefleri eyleme dökmeli,  bunun için de harekete geçmelidir.

Çevremizde hayal ve hedef sahibi olmayan insan yok gibidir. Herkesin kendi çapında büyük veya küçük kafasında kurguladığı düşlediği hayalleri vardır.

Peki, sizce insanlar bu hayallerini gerçekleştirmek için harekete geçiyor mu?

Yoksa sadece hayal kurmakla mı yetiniyor?

Hedef ve hayal sahibi olan kişilerin öncelikle uyuyorsa uyanması, konfor alanından çıkması; hayallerini gerçekleştirmek için neler yapması gerektiğini araştırması gerekir.

Unutmayınız ki; koca koca gemiler limanlara demir atmak için yapılmaz. Uzak denizlerde fırtınalara karşı koyarak ulaşmak istedikleri limanlara yük taşımak için yapılır. Senin de demir attığın limanlardan yani konfor alanından çıkıp kendini rahat ve güvende hissettiğin alışmış olduğun ortamdan biraz uzaklaşıp düşlediğin hayallerini gerçekleştirmen gerekir. Bu hayallerini hedefe dönüştürmenin ilk adımıdır. Yani hayallerin için eyleme geçmek demektir. Unutmayınız ki bunu sizin yerinize bir başkası yapmayacaktır. Bunu sizden başkası yapmayacaktır.

Ne diyor Michael Jackson “Her zaman hayal edebilirsiniz ve hayalleriniz de gerçekleşebilir ama onu “siz” gerçekleştirmek zorundasınız.''

Tabi ki tüm bunlar için de cesaretli olmak gerekir. Walt Disney bunun için şöyle der;

“Önce Düşün Sonra İnan, Daha Sonra Düşle ve En Sonunda Cesaret Et!''

yazının devamı..

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler