Selim Elçi: Adanalılar uyarılara uydu, kuş seslerine doydu..

Selim Elçi: Adanalılar uyarılara uydu, kuş seslerine doydu..

Kovid-19 tedbirleri kapsamındaki "Evde Kal Türkiye" çağrısına Adanalılar büyük oranda uyulduğu görüldü.

vali-102.jpg

Selim Elçi: Adanalılar uyarılara uydu, kuş seslerine doydu..

Kovid-19 tedbirleri kapsamındaki "Evde Kal Türkiye" çağrısına Adanalılar büyük oranda uyulduğu görüldü.

 

maske-002.jpg- Adana'da, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığınca gönderilen maskelerin dağıtımına başlandı.

 

cagri.jpeg

- Vali Mahmut Demirtaş, 112 Acil Çağrı Merkezinin bünyesinde oluşturulan 112 Vefa İletişim Merkezini ziyaret etti.

kovid-19-001.jpg

sahra-haz.jpg

Adana Valiliğinden şöyle açıklama yapıldı:

Adana Büyükşehir Belediyesince kurulduğu açıklanan sahra hastanesinin yerinin fuar alanı olduğu, bu alanda 1000 yataklı bir hastanenin bulunmadığı ve gereken araç-gereç ve tıbbi donanımların yer almaması sebebiyle söz konusu yerin hastane veya sağlık hizmetleri açısından uygun şartları hiçbir şekilde taşımadığı bildirildi.

 

- Adana'da, Atatürk Caddesi, Gazipaşa ve Ziyapaşa Bulvarları, Uğur Mumcu Meydanı ile Atatürk ve Merkez parklar boş kaldı.

 

gamze-berguzel.jpg

- Adana'da Gamze ve Ercan Bergüzel öğretmen çift, atölyeye dönüştürdükleri evlerinin bir odasında yüz koruyucu siperlik üreterek, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarına destek oluyor.

 

ucutma.jpg

- Adana'da, sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinde kalan vatandaşlar "Hayat dama sığar" etkinliği kapsamında çatılardan uçurtma uçurdu.

 

otoyol.jpg

- Güneydoğu ile Doğu Akdeniz Bölgelerini, İç Anadolu'ya bağlayan Adana-Ankara Otoyolu, salgın nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı yüzünden en sakin günlerinden birini yaşadı.

 

topac.jpg

- Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde 60 yaşındaki Hülya Ozancı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle evinde torunlarına topaç çevirme oyununu öğretiyor.

 

helkopter-004.jpg

- Adana'da, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağı helikopterle denetlendi.

 

adana-bos.jpg

- Adana'da şehrin işlek bulvar ve caddeleri ile meydan ve parkları boş kaldı. Boş kalan simge mekan, bulvar ve caddeler, gündüz ve akşam drone ile görüntülendi.

 

diberler-sekisi-001.jpg

- Türkiye'nin ve Orta Doğunun en büyük camisi olan Seyhan Nehri kıyısındaki Sabancı Merkez Camisi, dünyanın halen kullanılan en eski köprülerinden biri olarak bilinen Taşköprü ve Büyük Saat Kulesi gibi simge mekanlarda sessizlik hakim oldu.

 

ceza.jpg

- Adana'da sokağa çıkma yasağını ihlal eden 5 kişi, toplam 3 bin 945 lira idari para cezasına çarptırıldı.

 

taskoru.jpg

İçişleri Bakanlığının 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta uygulamaya koyduğu, il sınırları içinde 2 gün sokağa çıkma yasağının son gününde Adana'da, özelikle hafta sonu kalabalıklaşan alanlarda sessizlik gözlemlenirken, Tarihi Taş Köprü ve Merkez Park boş kaldı.

 

adana-044.jpg

Vali Mahmut Demirtaş, Adana-Karataş yolu üzerinde bulunan Doğankent uygulama noktasını ziyaret etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler