Seyhan 1.Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Sona Erdi   

Seyhan 1.Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Sona Erdi  

  Etkinliğe 56 Okul 80 Takımdan Toplam 14.958 Öğrenci KatıldıSeyhan Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenledikleri...

 

 

Etkinliğe 56 Okul 80 Takımdan Toplam 14.958 Öğrenci Katıldı

Seyhan Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenledikleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 'de destek verdiği "Seyhan 1.Geleneksel Çocuk Oyunları şenliği "sona erdi.

Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, çocuk şenlikleri Seyhan Atatürk Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinde 2-17 tarihleri arasında gerçekleştirildiğin final müsabakalarını Menderes Spor Salonu’nda yapıldığını söyledi.

Çocuk oyunlarının unutulmaması için bu gibi etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Aydın, “Seyhan İlçesinde bu tür faaliyetleri geleneksel hale getirilmek istiyoruz. İlkokul ve ortaokullar arasından yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, yakan top, dallarında oyunlar oynanacak. Oyunlara, ilçede bulunan 56 okullardan 80 takım toplam 14.958 öğrenci katıldı” dedi.

Çocukların bilgisayar oyunlarına çok zaman ayırdıklarını, bağımlı ve dört duvar arasında sıkışıp kaldıklarına dikkat çeken Aydın şöyle devam etti:

"Günümüzde dışarı çıkıp oyun oynayan çocuk sayısı parmakla sayılacak kadar azaldı. Geleceğimiz olan bu çocuklarımızı sanal alemin kirli dünyasından bir nebze uzaklaştırabilmek amacıyla, çocukluk dönemimizin eski oyunları gündeme taşıdık.  Etkinlikte emeği geçen, maddi manevi bizi destekleyen, Seyhan Kaymakamımız Şenol Bozacıoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Abdulkadir Ataşbak'a ve final müsabakalarımızı izleyen Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel' e okul müdürlerine, oyun liderlerimize ve hakemlerimize teşekkür ediyorum."  

Müsabakalar sonucunda sporcuların madalyalarını ve kupalarını Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın ve Şube Müdürü Mahmut Doğan verdi.

-KİMLER DERECEYE GİRDİ?-

Yapılan müsabakalar sonunda dereceye giren okullar şu şekilde;

Yağ satarım bal satarım: Seyhan Belediyesi İlkokulu birinci, Denizli İlkokulu ikinci

Mendil kapmaca: Bahçeşehir İlkokulu birinci, Cumhuriyet İlkokulu ikinci

Yakan top:125 Yıl Ortaokulu birinci, Barbaros Ortaokulu ikinci

adanapost.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler