SEYMER'de Sergi Coşkusu

SEYMER'de Sergi Coşkusu

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar SEYMER'leri kapatmayacaklarını aksine daha işlevsel bir hale getirip sadece diploma veren bir yerden çıkartıp mezunların...


Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar SEYMER'leri kapatmayacaklarını aksine daha işlevsel bir hale getirip sadece diploma veren bir yerden çıkartıp mezunların iş bulabildiği bir kurum haline getireceklerini söyledi

11 ayrı noktada 200 kişilik öğretmen kadrosuyla 65 farklı branşta mesleki eğitim veren SEYMER'lerin Mezuniyet Töreni Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Toplam 1075 kişinin katılım belgesi ve sertifika aldığı törene Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, Seyhan Halk Eğitim Merkezi yetkilileri ile SEYMER personelleri ve öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Sertifika törenin ardından ise "Hayata Dokunuş" isimli yılsonu sergisinin açılışı yapıldı.

Eğitime verdikleri önemi belirten Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur, SEYMER'lerde yapılan el emeği göz nuru ürünlerin nasıl üretildiğinin bizzat şahidi olduğunu belirtirken emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sertifika töreninde konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar SEYMER'leri kapatmayacaklarını aksine daha işlevsel bir hale getirip sadece diploma veren bir yerden çıkartıp mezunların iş bulabildiği bir kurum haline getireceklerini söyledi. Karalar, "Bize hep soruyorlar, 'SEYMER'ler kapatılacak mı?' diye. Ben buradan şunu söylemek isterim ki SEYMER'ler kapatılmayacak ancak bu eğitim birimlerini sadece diploma veren bir yer olmaktan çıkartacağız. Biraz içeriğini genişleteceğiz. Özellikle mahalle bazında ücretsiz üniversiteye hazırlık kursları açarak eğitime katkı koyacağız" ifadelerini kullandı.

 

BAŞKAN KARALAR'DAN DAVET

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı için önemli bir hazırlık yaptıklarını ancak Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan facia nedeni ile konserleri iptal ettiklerini belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar herkesi 15 Haziran'da Uğur Mumcu Meydanı'na davet etti. Karalar, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı için önemli bir kutlama programı hazırlamıştık ancak Soma'da yaşanan büyük acı nedeni iye kutlamaları iptal etmiştik. Bizler 15 Haziran'da Uğur Mumcu Meydanı'nda bu konserleri vereceğiz hepinizi konserlere davet ediyorum" dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, SEYMER'de eserlerin ortaya konulmasında emeği geçenlere teşekkür ederken SEYMER Koordinatörü Filiz Erdoğan ise yaptığı konuşmada kurslar hakkında bilgi verip öğrencilerin gayretleriyle oluşan sergiye katılan tüm katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından katılımcılara belgeleri verilirken tören sonunda SEYMER kursiyerleri ve öğretmenlerinin el emeği göz nuru ürünlerinin sergilendiği "Hayata Dokunuş" isimli yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı.  Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar sergiyi eşi Nuray Karalar ile birlikte gezdi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler