Sinemaya verilen destek ikiye katladı

Sinemaya verilen destek ikiye katladı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, sinema sektörüne sağladıkları desteği geçen yıla oranla yaklaşık 2 katına çıkartarak, film yapım projelerine...


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, sinema sektörüne sağladıkları desteği geçen yıla oranla yaklaşık 2 katına çıkartarak, film yapım projelerine toplam 26 milyon 979 bin 750 lira destek sağladıklarını bildirdi.

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, sinema sektörüne sağladıkları desteği geçen yıla oranla yaklaşık 2 katına çıkartarak, film yapım projelerine toplam 26 milyon 979 bin 750 lira destek sağladıklarını bildirdi.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakanlıkça, Türk sinemasının 100. yılında uzun metrajlı filmlere sağlanan desteğin ardından, başarılı yapımlara temel oluşturacak ve genç yönetmenlere motivasyon kaynağı olacak kısa metraj, belgesel ve animasyon yapımlara sağlanacak destek miktarları belirlendi.

 

Bakan Çelik, yaptığı değerlendirmede, sinemanın kendileri için uluslararası arenada Türkiye'yi tanıtan en önemli enstrümanlardan biri olduğunu belirtti.

 

Dünya sinemasının önemli festivalleri sayılan Cannes, Berlin ve Rotterdam film festivallerinden ödülle dönen Türk filmleri ile Türk sinemasının dünyadaki yerinin sağlamlaştığının görüldüğünü ifade edilen Çelik, özellikle sinema alanındaki faaliyetlerin çok önemli ve hızlı bir şekilde kültürel diplomaside geri dönüş sağladığını kaydetti.

 

Türk sinemasının 100. yılında sinema sektörüne desteğe büyük önem verdiklerini vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:

 

''Bu kapsamda Sinema Destekleme Kurulu toplantısı geçen gün yapıldı. Belgesel, kısa film, animasyon filmi ile senaryo, diyalog yazım ve geliştirme dallarında 951 projeyi değerlendirildi. Bu projeler arasından 89 belgesel film projesinin 3 milyon 185 bin lira, 55 kısa film projesinin 472 bin 250 lira,  54 senaryo ve diyalog yazım ve geliştirme projesinin 472 bin 500 lira, 14 animasyon filmi projesinin de 140 bin  lira ile desteklenmesi ve toplamda 4 milyon 269 bin 750 lira  destek verilmesi kararlaştırıldı. Bu desteklerle Sinema sektörüne sağladığımız desteği geçen yıla oranla yaklaşık 2 katına çıkartarak, film yapım projelerine toplamda 26 milyon 979 bin 750 lira destek sağlamış olduk. Yaşanan gelişmeler ile geldiğimiz noktada yakalanan başarıyı sürdürülebilir kılmak ve daha ileriye götürmek, Bakanlığımız açısından oldukça büyük bir önem ifade etmektedir. Bu yüzden sinemaya ve genç yeteneklere desteğimiz artarak devam edecektir."

 

Öte yandan açıklamada, destek sonuçlarının bugün ''http://sinema.gov.tr'' adresinden öğrenilebileceği bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler