Siyasi partiler videokonferans aracılığıyla bayramlaştı

Siyasi partiler videokonferans aracılığıyla bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen partiler arası bayramlaşma programlarında siyasi parti yetkilileri videokonferans aracılığıyla görüştü.

Ankara

Siyasi partiler video konferans aracılığıyla bayramlaştı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden ibadete açılmasına ilişkin, "Çifte bayram yaşadık, Ayasofya konusunda yaşanan gelişmeler gönlümüzü ferahlattı." dedi.

AK Parti Genel Merkezi'nde Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen partiler arası bayramlaşma programıCHP ve MHP heyetleri ile videokonferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Bayramlaşma görüşmesinde AK Parti adına Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Nihan Turna Sakaltaş ile Genel Merkez Gençlik Kolları MYK Üyesi Hasan Murat Öz hazır bulundu.

AK Parti'de ilk olarak Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Parti Meclisi Üyeleri Deniz Demir, Pınar Uzun ile Ahmet Hakan Uyanık'ın bulunduğu CHP heyet ile bayramlaşma görüşmesi gerçekleştirildi.

CHP ailesinin Kurban Bayramı'nı tebrik eden Sarıeroğlu, "Allah, geleneksel hale gelen siyasi partiler arası bayramlaşmayı tekrardan yapmayı nasip etsin." dedi.

Türkiye'nin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutlayan Sarıeroğlu, "Zor bir sınavdan geçtiğimiz böyle bir dönemde sağlıkla bir arada olmaktan dolayı Rabb'imize şükrediyorum. Kongre süreçlerinizi yeni tamamladınız, hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Birçok siyasi partimiz kongre süreçlerinden geçiyor. İnşallah bu süreçte yenilenen kadrolarla 2023 seçimlerine doğru hep birlikte yol alacağız." ifadelerini kullandı.

Buruk bir bayram yaşandığına işaret eden Sarıeroğlu, şöyle devam etti:

"Geçmiş bayramlardan farklı, sarılmayı, kucaklaşmayı bir dönem daha ertelediğimiz, gelecek bayramlarda bunu gerçekleştirebilmek için ertelediğimiz bir süreçteyiz. Ülkemiz bugüne kadar salgın sürecini başarılı şekilde yürütmek için büyük bir gayret içerisinde, en kısa zamanda atlatarak önümüzdeki Ramazan Bayramı'nda eski bayramlaşmalardaki gibi kutlamalarımızı yapmayı temenni ediyoruz. İslam alemindeki ülkelerdeki kardeşlerimizin Hac farizasına katılamadıkları için buruğuz ama en azından Kabe'de bu görevin yerine getirilmiş olmasından dolayı da içimizde bir ferahlık var."

Sarıeroğlu, başta terörle mücadelede hayatını kaybeden şehitler olmak üzere pandemi sürecinde Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diledi.

MHP heyeti ile görüşme

CHP'nin ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MYK Üyesi Merve Menekşe ve Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Çetinkaya'dan oluşan heyet, AK Parti heyetiyle videokonferans yoluyla görüşme yaptı.

Sarıeroğlu, AK Parti ailesi olarak başta Genel Başkan Devlet Bahçeli olmak üzere tüm MHP camiasının ve teşkilatlarının Kurban Bayramı'nı kutladı.

Salgınla mücadelenin devam ettiğini anımsatan Sarıeroğlu, maske, mesafe, temizlik konusunda büyük bir hassasiyet gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Sarıeroğlu, millete örnek olabilmek için Kurban Bayramı'nda bayramlaşmayı videokonferansla gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bayramların kucaklaşma olduğunu hatırlatan Sarıeroğlu, "Çok özel ve birbirinden güzel gelenek, göreneklerimiz var. Gelecek bayramlarda bunları sürdürebilmek adına bu bayramda sarılma, kucaklaşma ve el öpmeleri erteleyelim. Milletimiz zaten ilk günden beri güzel bir şekilde kurallara riayet etti, onların sayesinde dünyada önemli bir başarı elde ettik. İnşallah bu bayramda da sonrasında sıkıntı yaşamamak adına hassasiyetle sürdürdüklerine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden ibadete açılması dolayısıyla çifte bayram yaşandığına işaret eden Sarıeroğlu, "Rabb'imize hamd olsun dün bayram namazı eda edildi, ülkemiz açısından çok kıymetli günlere şahitlik ediyoruz. Bu bağlamda buruk da olsak çifte bayram yaşadık, Ayasofya konusunda yaşanan gelişmeler gönlümüzü ferahlattı." dedi.

"Adana Demirspor Süper Lige çıksaydı çifte kutlama olacaktı"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya'ya, Adana Demirspor Kulübü'nün TFF 1. Lig Play-Off finalinde Fatih Karagümrük'e yenildiğini hatırlatan Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

"Sayın Başkanım; Adana Demirspor Süper Lig'e çıksaydı cezeryemiz çifte kutlama cezeryesi olacaktı. Ama nasip olmadı, hala üzgünüz. Hayırlısı olsun, siz de geçmiş dönem Adana milletvekilisiniz. Çeyrek asırdır bir hasret vardı şehrimizde. Nasip değilmiş diyoruz, inşallah gelecek sene başaracağız. Biraz buruğuz ama inancımız tam. Seneye inşallah Play-Off'a kalmadan bu işi halledeceğiz."

AK Parti'de Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen partiler arası bayramlaşma programı, CHP ve MHP heyetleriyle görüşmenin ardından HÜDA-PAR, Saadet Partisi, BBP, DSP, DP, İYİ Parti, Vatan Partisi, Anavatan Partisi ve Yeniden Refah Partisi ile videokonferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Videokonferans görüşmelerinde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Nihan Turna Sakaltaş ile Genel Merkez Gençlik Kolları MYK Üyesi Hasan Murat Öz hazır bulundu.

İYİ Parti adına Siyaset Akademisi Başkanı Aydın Adnan Sezgin, Genel İdare Kurulu Üyesi, Isparta Milletvekili Aylin Cesur ve Genç Teşkilatlanmasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Orhun Bilenler'den oluşan heyet ile bayramlaşma görüşmesi gerçekleştirildi.

Sezgin, bayram dileklerini ilettikten sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AK Parti ailesinin bayramını kutladığını ve selamlarını ilettiğini söyledi.

İYİ Parti ailesinin Kurban Bayramını tebrik eden Sarıeroğlu, şunları belirtti:

"Genel Başkan Meral Akşener nezdinde tüm parti mensuplarınızın bayramını kutluyoruz. İnşallah en kısa zamanda salgın koşulları biter, ülkemiz ve dünya eski normal günlerine kavuşur. Bizler de geleneksel hale gelen, siyasette her ne kadar gerilimler, zorlu süreçler olsa da onları bir kenara koyup birlik, beraberlik vurgusu yaptığımız geleneksel bayramlaşmalarımızı yüz yüze yapmayı başarabiliriz. Çok önemli günlerden geçiyoruz, tüm dünya bir sınav veriyor. 

Türkiye olarak geçmişten bu yana sağlıkta yapılan yatırımlar, sağlık personelimizin güçlü altyapısı, iyi yetişmiş insan kaynağımız ve vatandaşlarımızın gösterdiği hassasiyetler, bu süreçte diğer ülkelere kıyasla başarılı bir şekilde ilerlememize katkı sağladı. En kısa zamanda hem Türkiye hem de tüm dünyanın bu hastalıktan kurtulmasını temenni ediyoruz."

Bayramda çalışan tüm emekçilere teşekkür edip vatan, millet ve bayrak için sınırlarda nöbet tutan Mehmetçiklere selam gönderen Sarıeroğlu, "Vatanımız, bayrağımız için canlarının feda eden şehitlerimizi bayram vesilesiyle rahmetle yad ediyoruz, ailelerine sabırlar diliyoruz. Pandemi sürecinde Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle yad ediyoruz. Tedavisi devam edenlere de Rabb'imden şifa diliyorum." şeklinde konuştu.

Diğer partilerle bayramlaşma

AK Parti heyeti, HÜDA-PAR adına Genel Sekreteri Şehzade Demir ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin İmir, Saadet Partisi adına Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya ile Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, Büyük Birlik Partisi adına Genel Sekreter Üzeyir Tunç, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Dilek Keskin ve MKYK Üyesi Mahmut Burkankulu ile bayramlaştı.

Demokratik Sol Parti adına genel başkan yardımcıları Onur İste ve Hasan Erçelebi ile Parti Meclis Üyesi Tuğçe Tekçe, Demokrat Parti adına genel başkan yardımcıları Muhammet Kelleci ile Nuran Talu ve Genel İdare Kurulu Üyesi Kiper Ulusoy, Vatan Partisi adına Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem, Kadın Kolları Genel Yönetim Kurulu Üyesi Şule Uncu ve Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Güven, Anavatan Partisi adına genel başkan yardımcıları Semih Narlı ve Cemil Akbulut ile Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Durum ve Yeniden Refah Partisi adına genel başkan yardımcıları Doğan Bekin, Ali Yüksel ile Abdülkadir Yılmaz'dan oluşan heyetlerle ile bayramlaşma görüşmesi gerçekleştirildi.

CHP heyeti ile AK Parti ve MHP yetkilileri videokonferans aracılığıyla görüştü

CHP Genel Merkezinde de bayramlaşma programı, AK Parti ve MHP heyetleri ile videokonferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Bayramlaşma görüşmesinde Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Parti Meclisi Üyeleri Deniz Demir, Pınar Uzun ile Ahmet Hakan Uyanık hazır bulundu.

CHP'de ilk olarak AK Parti adına Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Nihan Turna Sakaltaş ile Genel Merkez Gençlik Kolları MYK Üyesi Hasan Murat Öz'ün bulunduğu heyet ile bayramlaşma görüşmesi gerçekleştirildi.

AK Parti'nin tüm teşkilatlarının bayramını kutlayan Karabıyık, "Bayramlar birliktir, beraberliktir, kardeşliktir. Bu salgın süreci birliğin, beraberliğin anlamını bir kez daha gözler önüne serdi ve önemini bir kez daha ortaya koymuş oldu." diye konuştu.

Karabıyık, bundan sonraki bayramlarda daha sağlıklı, huzurlu, mutlu bir ortama sahip olmak için bugünden alınan tedbirlerin son derece önemli olduğunu vurguladı.

MHP heyeti ile görüşme

AK Parti'nin ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MYK Üyesi Merve Menekşe ve Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Çetinkaya'dan oluşan heyet, CHP heyetiyle videokonferans yoluyla görüşme yaptı.

Bayram dileklerini ileten Karabıyık, terörle mücadelede şehit düşen güvenlik güçlerine, koronavirüs sürecinde yaşamlarını yitiren sağlık personeline ve salgın nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. 

Karabıyık, görevleri başındaki tüm güvenlik güçlerinin, emekçilerin ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutladı.

MHP'de partiler arası bayramlaşma videokonferansla yapıldı

MHP'de partiler arası bayramlaşma yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirleri çerçevesinde videokonferans yöntemiyle yapıldı.

MHP heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Merve Menekşe ve Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Çetinkaya yer aldı.

AK Parti heyetinde ise Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Nihan Turna Sakaltaş ile Genel Merkez Gençlik Kolları MYK Üyesi Hasan Murat Öz hazır bulundu.

Karakaya, bayramların ülkenin birliği ve dirliği için özel ve önemli günler olduğunu belirterek, Kovid-19 salgını nedeniyle geleneksel bayramlaşma ritüellerinin yerine getirilemediğini söyledi.

Salgının bir an evvel bitmesi ve önceki bayramlarda olduğu gibi bir arada olunan günlere kavuşulması temennisinde bulunan Karakaya, şöyle konuştu:

"Türkiye, salgınla mücadelede başarı elde etti. Milletimizin bu konudaki hassasiyetinin yanında özellikle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin hızlı ve zamanında karar alma becerisiyle ülkemiz dünya ülkeleriyle mukayese edilmeyecek ölçüde başarılı sonuçlar aldı. Birçok ülkenin yaşadığı sıkıntılı durumlar, ülkemizde yaşanmamıştır. Yine sistem sayesinde terörle mücadele alanında, Suriye'de, Libya'da, Doğu Akdeniz'de dünyanın birçok yerinde milli menfaatlerimizin korunması ve savunulması anlamında çok ciddi başarılar elde edilmiştir, edilecektir."

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden ibadete açılmasının Türk milletini heyecanlandırdığını ve İslam alemine iyi bir enerji verip mutluluk getirdiğini dile getiren Karakaya, "Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması, milliyetçi muhafazakar kesimin bir kızıl elmasıydı. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Ayasofya'nın yeninden hizmete açılmasında emeği olanlara teşekkür ediyorum. Açılış programında yer almak bizleri mutlu etti." dedi.

Karakaya, Türkiye'nin doğruları yapmasından bazı kesimlerin rahatsız olduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ayasofya'nın ibadete açılmasını gördük. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin bayram mesajında ifade ettiği gibi Fatih Sultan Mehmet'in vakfiyesini ve Mustafa Kemal Atatürk müktesebatını yok etmeye kimsenin haddi de hakkı da yoktur. Bunu yapmak, ecdadımızı birbirlerine düşürmek soysuzluktur. Bu anlamda bu oyuna gelinmemesi gerekiyor. Tarih ve ecdat bir bütün olarak bizimdir. Fatih Sultan Mehmet de Abdülhamit Han da Mustafa Kemal Atatürk de bizimdir. Bizler bu oyunlara gelmeyeceğiz. "

"Bayramdan sonra kötü bir tablo olmaması için kurallara uyulmalı"

MHP ile bayramlaşan CHP heyetinde Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Parti Meclisi üyeleri Deniz Demir, Pınar Uzun ve Ahmet Hakan Uyanık yer aldı.

Karakaya, Kovid-19 salgını nedeniyle bayramlaşmayı videokonferans yöntemiyle yapmak durumda kaldıklarını belirterek, salgının bitmesi ve gelecek bayramların tekrar bir arada coşkuyla kutlanması temennisinde bulundu.

Bayramın hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını dileyen Karakaya, Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi camiasının bayramını kutladı.

CHP'nin geçen hafta yapılan kurultayını anımsatan Karakaya, sonuçların hayırlı olması dileğini iletti. 

Karabıyık da salgın nedeniyle bayramın buruk geçtiğini ifade ederek, sağlıklı ve mutlu bayramlar temennisinde bulundu.

Vatandaşlara salgınla mücadelede gerekli kurallara uymaları çağrısı yapan Karabıyık, "Başta sosyal mesafe olmak üzere kurallara uymamız gerekiyor. Bayramdan sonra kötü bir tabloyla karşılaşmamız için bu çok önemli." dedi.

Karabıyık, salgının, yoksulluğun, yolsuzluğun olmadığı, huzurlu, sağlıklı ve mutlu bayramlar diledi.

Mevlüt Karakaya başkanlığındaki MHP heyeti, partiler arası bayramlaşmalar kapsamında Saadet Partisi, BBP, Demokrat Parti, DSP, Anavatan Partisi ve Yeniden Refah Partisi heyetleriyle de videokonferans yöntemiyle bayramlaştı.

İYİ Parti heyeti ile AK Parti ve CHP yetkilileri video konferans aracılığıyla görüştü

İYİ Parti Genel Merkezi'nde Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen partiler arası bayramlaşma programı, AK Parti ve CHP heyetleri ile videokonferansla gerçekleştirildi.

Bayramlaşma görüşmesinde İYİ Parti adına Siyaset Akademisi Başkanı Aydın Adnan Sezgin, Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Aylin Cesur ile Genç Teşkilatlanmasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Orhun Bilenler hazır bulundu.

AK Parti heyetinde ise Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Nihan Turna Sakaltaş ile Genel Merkez Gençlik Kolları MYK Üyesi Hasan Murat Öz yer aldı.

Sezgin, AK Parti heyeti ile bayramlaşmada, şu anda Kovid-19 ile belirlenen zor dönemin atlatılarak, bayramların daha iyi ve alışılan koşullarda kutlanması temennisinde bulundu.

Tüm şehitlere, görev başında şehit olan sağlık personeline ve pandemi sürecinde vefat eden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dileyen Sezgin, bayram döneminde görevli kamu personelinin de bayramını kutladı.

Aylin Cesur da dünyada ve Türkiye'de pandemi süreci dolayısıyla bayrama buruk girildiğini ifade ederek, "Bu dönemler, Türk milleti olarak birlik beraberliği en yüksek seviyede yaşadığımız ve gösterdiğimiz günlerdir. Milletimize bayram sürecinde, aynı zamanda doktor olarak, yetkililerin uyarı ve kurallarına uymaları konusunda hassasiyetimi iletmek istiyorum. İnşallah bir an önce bu illetten hem Türkiye hem dünya olarak kurtuluruz. Bilimin önerdiği kurallara uymaya gayret edeceğiz." diye konuştu.

İYİ Parti olarak sorumluluklarının farkında olduklarını ifade eden Cesur, "Milletimizin bize verdiği güçle kararlıyız." dedi.

İYİ Parti heyeti, AK Parti'nin ardından CHP Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Parti Meclisi üyeleri Deniz Demir, Pınar Uzun ve Ahmet Hakan Uyanık'tan oluşan heyetle bayramlaştı.

Cesur, bu bayramın kurallar çerçevesinde yaşandığına işaret ederek, vatandaşları pandemiyle mücadele sürecinde bu kurallara dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Türkiye'nin bayrama zor bir ekonomik dönemde girdiğini ifade eden Cesur, milletin huzura ve barışa kavuşması temennisinde bulundu.

Cesur, "Şehitlerimiz var. Doğu Türkistan başta olmak üzere dünyanın her yerinde sıkıntı yaşayan kardeşlerimiz, Kovid-19 nedeniyle kaybettiğimiz vatandaşlarımız, işsizlik nedeniyle karamsar ve umutsuz günlere inanan vatandaşlarımız var. Ümidimiz Türkiye'mizin yarından umutlu insanlar ülkesi haline gelmesi." şeklinde konuştu.

İYİ Parti Genel Merkezi'nde Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen partiler arası bayramlaşma programı, Gelecek Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ile DSP, BBP, Anavatan ve Yeniden Refah partileri heyetleriyle de videokonferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

HDP'de bayramlaşma

HDP Sözcüsü Ebru Günay ve HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu'nun yer aldığı HDP heyeti de CHP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi heyetleriyle bayramlaştı.

CHP heyetinde Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, PM üyeleri Deniz Demir, Pınar Uzun, Ahmet Hakan Uyanık, Gelecek Partisi heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Politika İzleme Kurulu (PİK) Başkanı Seren Yıldız Öztürk, PYK üyesi Burçak Başbuğ Erkan, Deva Partisi heyetinde Genel Başkan Yardımcıları Sanem Oktar, İdris Şahin, Ali Rıza Babaoğlan, Saadet Partisi heyetinde ise Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya ile Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan yer aldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler