Soylu: Batı, Türkiye'nin terörle mücadelesine destek vermiyor

Soylu: Batı, Türkiye'nin terörle mücadelesine destek vermiyor

İçişleri Bakanı Soylu, "Batı, Türkiye'nin teröre karşı yürüttüğü mücadelesine destek vermiyor. Bilesiniz samimi değiller ama bunu burada nasıl söylüyorsak muhataplarımızın yüzlerine de aynısını söylüyoruz." dedi.

İSTANBUL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Batı'nın Türkiye'nin teröre karşı yürüttüğü mücadelesine destek vermediğini belirterek, "PKK ile mücadele ediyoruz, FETÖ ile mücadele ediyoruz, bize destek olmuyorlar. DEAŞ ile mücadele ediyoruz, onlar sanki biz mücadele etmiyormuşuz gibi gösteriyor. DHKP/C ile mücadele ediyoruz, destek vermiyorlar. Bilesiniz samimi değiller ama bunu burada nasıl söylüyorsak muhataplarımızın yüzlerine de aynısını söylüyoruz." dedi.

Soylu, seçim çalışmaları kapsamında Kasımpaşa Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Gezi Parkı odaklı olaylar, 17-25 Aralık ve 6-7 Ekim hadiseleriyle sarmala alınıp 15 Temmuz darbe girişimiyle de korkutulmak istendiğini söyledi.

Sistemin boşluğundan istifade ederek hep milletin sevdiği adamlarının hedef alındığını ifade eden Soylu, "Bizi bugüne kadar pek çok şeyle imtihan ettiler ama sizlerle beraber buradayız. Bu ülkeye parmak sallayanlara karşı buradayız. 'Siz anlamazsınız.' diyenlere karşı buradayız. Onlar, bunu yaptılar ama millet sandığa giderek gerekli cevabı verdi. Onlar parmak salladılar millet sandığa gidip cevabı verdi. Onlar, 17-25 Aralık'ı yaptılar, millet Mart 2014'te sandığa gidip cevabı verdi. Onlar, 15 Temmuz'u yaptılar, millet yeni sistem için referanduma giderek sandıkta gerekli cevabı verdi. Bize zayıflık ve güçsüzlük yakışmaz. Bize, dizleri titreyen bir Türkiye yakışmaz." diye konuştu.

"Daha yapacak çok işimiz var"

Bakan Soylu, Türkiye'de halkın güçlü, zengin, hür ve özgür olacağını, sadece bölgesinde değil dünyada kudretli bir ülke olmaya doğru adım adım ilerlediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Birçok işimiz var. Terörle mücadele ediyoruz. Onların hakkından geliyoruz. Elin oğlu üretiyordu insansız hava araçlarını, bize vermiyordu. Bizim evlatlarımız, Türk mühendislerimiz, insansız hava araçlarımızı, Atak helikopterlerimizi, Altay tanklarımızı üretti. İşlerimiz yarım bırakmayalım. Şimdi kendi arabamızı, yerli uçağımızı, yerli uydumuzu üreteceğiz. Daha yapacak çok işimiz var. Ülkemizi daha mamur hale getireceğiz. Artık bizi faizle birlikte sömürecek devlet olarak görenlere inat, hep birlikte ülkemizi yarınlara güçlü bir şekilde taşıyacağız."

Terörle mücadelede önemli mesafeler kat edildiğini vurgulayan Soylu, Batı'nın bu konuda Türkiye'ye destek vermediğini belirtti.

Soylu, "PKK ile mücadele ediyoruz, FETÖ ile mücadele ediyoruz, bize destek olmuyorlar. DEAŞ ile mücadele ediyoruz, onlar sanki biz mücadele etmiyormuşuz gibi gösteriyor. DHKP/C ile mücadele ediyoruz, destek vermiyorlar. Bilesiniz samimi değiller ama bunu burada nasıl söylüyorsak muhataplarımızın yüzlerine de aynısını söylüyoruz. Eskiden korkulurdu bunlar söylenmezdi ama bu millet ve Recep Tayyip Erdoğan, özgüvenmizi kendimize getirdi. Ay yıldızlı bayrağımızın bize verdiği sorumluluğu bize geri getirdi." ifadelerini kullandı.

Tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını isteyen muhalefeti eleştiren Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ötekileri bakıyorum da Selahattin Demirtaş'tan medet umuyorlar. Akşener, rahmetli Erbakan'ın partisi, korkudan cumhurbaşkanı olamayan Kılıçdaroğlu, - adam elindeki cumhurbaşkanlığını başkasına verir mi? - ötekisi de çıkmış Selahattin Demirtaş'ın şemsiyesinin altına girmeye çalışıyor. Ne yapacaklar? Onu cezaevinden çıkartıp propaganda yaptıracaklar. Dertleri ne biliyor musunuz? Yaklaşık 300 kişi ile Hakkari'de miting yapmış. Kendileri Güneydoğu'ya gidemiyorlar ya. Tayyip Erdoğan'ı Güneydoğu'da PKK ile yenecekler. Onun için bir telaş almış hopluyorlar. 'Selahattin Demirtaş'ı hapisten çıkarın. Peki Demirtaş, hapisten çıkacak da Yasin Börü ne olacak? Biz Yasin Börü'ye ne diyeceğiz? O zaman biz terörle niye mücadele ettik? Evlatlarımız niye şehit oldu? Batsın sizin siyasetiniz. 3 tane oy alacaksınız diye bu ülkenin gençlerinin yarınını mahvetmeye ve dün katliamların talimatlarını verenleri içeriden çıkartıp 'acaba nasıl çelmeyi takarız?' diye bir anlayışın içerisine girmeye gerek var mı? Kendinize güvenin, yiğit olun. Er olan kendisine güvenir, başkasına güvenmez."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kimlerin kimlerle ittifak kurduğunu gördüklerini, halkın da bulun bilincinde olduğunu 16 Nisan referandumunda söz konusu ittifakları ve ağababalarının millet tarafından sandığa gömüldüğünü anlatarak, benzer bir tablonun 24 Haziran'da gerçekleşeceğini sözlerine ekledi. 

'Uluslararası ayak oyunlarından memleketimizi muhafaza etmeye çalışan bir liderimiz var'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Utanıyorlar bizden, utanıyorlar. Dünyanın en zengin ülkeleri oldukları halde biz kendi milli gelirimize göre onlardan daha fazla dünyada mağdurlara ve mazlumlara yardım yapan ülkeyiz. Utanıyorlar bizden, onlar mazlumluk ve mağdurluk hesabı yapmıyorlar, onlar parmak ve para hesabı yapıyorlar." dedi.

Bakan Soylu, seçim çalışmaları kapsamında Beyoğlu'nda vatandaşlarla buluştu. Esnafı ziyaret eden, vatandaşlarla tokalaşarak öz çekim yapan Soylu, Arabacılar Meydanı'nda halka hitap etti.

Türkiye'nin tarihi boyunca büyük sıkıntılar çektiğini belirten Soylu, "Büyük dertler çekti bu ülke. Kimi zaman bizi ayrıştırmaya çalıştılar, kimi zaman gecelik yüzde 7 bin 500'lük faizlerle bizi fukaralaştırmaya çalıştılar, kimi zaman terörizmle bize diz çökertmeye çalıştılar, kimi zaman bir annenin iki evladını birbirine sağcı ve solcu diye pusu kurdurarak bu ülkeyi birbirine kırdırmaya çalıştılar. Kimi zaman gazete manşetleriyle bizim değerlerinimizi alaya aldılar, küçümsediler. Bizi bir nokta gibi gördüler. Kimi zaman uluslararası sermaye piyasalarından düğmeye basılarak 'Acaba Türkiye'yi nasıl yok ederiz?' diye bir anlayış ortaya koydular. Kimi zaman hırslarını alamadılar, darbe yaptılar. Bu milletin sevdiklerini elinden aldılar, başbakanlarını idam ettiler. Kimi zaman milletin değerlerine, başörtüsüne, inancına, bu milletin kimliğine saldırdılar." diye konuştu.

Ekonomisi güçlü ülkelerin Türkiye'ye imrenerek baktığını vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:

"Bize tezgah kuranlara, bizi gerileme döneminde bırakmak isteyenlere, bize fukaralığı layık görenlere, bize el-avuç açmayı layık görenlere, defterlerini kapatarak güzel bir başlangıç yapacağız. Utanıyorlar bizden, utanıyorlar. Dünyanın en zengin ülkeleri oldukları halde biz kendi milli gelirimize göre onlardan daha fazla dünyada mağdurlara ve mazlumlara yardım yapan ülkeyiz. Utanıyorlar bizden, onlar mazlumluk ve mağdurluk hesabı yapmıyorlar, onlar parmak ve para hesabı yapıyorlar." 

Bakan Soylu, "Güçlü ve kuvvetli bir liderimiz var. Bilgili ve tecrübeli bir liderimiz var. Sizin hemşehriniz ve evladınız olan bir lideriniz var. Dünyada Amerika'yı bilen bir liderimiz var. Sudan'ı, Senegal'i, Güney Kore'yi bilen, dünyadaki hangi teknolojinin yürüdüğünü bilen, dış politikayı bilen, uluslararası ayak oyunlarını takip eden ve memleketimizi bundan muhafaza etmeye çalışan bir liderimiz var. Soğukkanlı bir liderimiz var. Öyle Amerika'nın, Avrupa'nın kolpasına gelmeyen bir liderimiz var. Onların önünde bacakları titremeyen bir liderimiz var. Bunlarla birlikte telaşa kapılmayan ve milletinin hakkını masada hiçbir şekilde başkasına peşkeş çekmeyen bir liderimiz var." diyerek, 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler