'Terör örgütlerini sevindirmeyeceğiz..'

'Terör örgütlerini sevindirmeyeceğiz..'

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Terör örgütlerini sevindirmeyeceğiz. Biz Avrupa Birliği ile Avrupa'daki ülkelerle yolumuza devam edeceğiz. O yürüyüşümüze devam edeceğiz." dedi.

DENİZLİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'deki ziraat odası başkanlarıyla bir otelde gerçekleştirdiği buluşmada, Türkiye'nin tarihi bir dönemeçten geçtiğini, bağımsızlığın, nesillerin geleceğinin söz konusu olduğunu söyledi.

Tarım ürünlerine verilen destekler hakkında konuşan Zeybekci, Denizli İhracatçı Birliği Başkanı olduğu sırada dönemin başbakanı merhum Bülent Ecevit'ten pamuk için destek istediğini ancak "ülke olarak başka ürünlere geçilmesi gerektiği" cevabını alınca şok olduğunu anlattı.

Zeybekci, "Pamuk, dünyada borsalarda işlem gören beyaz altın ve stratejik ürün olarak bizim üretmemiz, kendimizi garanti altına almamız gereken bir ürün. O dönemde kilogramı 3 kuruş olan pamuk desteği şu anda 75 kuruş. 25 kat artmış, yeter mi yetmez. Bu sene en az geçen seneki pamuk primi garantidir, bundan emin olun. Ama artırmak için mutlaka bir gayretimiz olacaktır, enflasyon oranında bir iyileştirme mutlaka yapılacaktır." dedi.

Almanya'daki hukuki girişimler

Almanya'da bir gazetede kendisi hakkında hakaret içeren haberin yayınlandığını hatırlatan Zeybekci, gerekli hukuki girişimleri başlattığını açıkladı.

Zeybekci, şöyle konuştu:

"En hasım ülkelerin en ahlaksız gazetesindeki bir küfürbaz bile yazmaz bunu. Ama biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Bu milletin sabrını test edenler sonuçlarını görecekler. Terör örgütlerini sevindirmeyeceğiz. Biz Avrupa Birliği ile Avrupa'daki ülkelerle yolumuza devam edeceğiz. O yürüyüşümüze devam edeceğiz. Ekonomik, ticari ilişkilerimize devam edeceğiz. Şu anda şahsi avukatlarım Almanya'da. Denizlili bir arkadaşımız oradaki bir ekiple çalışıyor, bu gazeteden her türlü hesabı soracağız. Bu benim nefsi meselemdir, hesabını ben soracağım. Ama bunun hesabını siz de soracaksınız. 16 Nisan'da soracaksınız. Türkiye olarak bu dönemde bu havada düşmanın tüm oklarının yönlendiği bu dönemde bu hesabı sormak bizim işimiz değil, sizin işiniz."

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler