Teröristlerin bombaladığı Adana-Malatya demir yolu trafiğe açıldı?

Teröristlerin bombaladığı Adana-Malatya demir yolu trafiğe açıldı?

Osmaniye'nin Düziçi ilçesi yakınlarında kömür yüklü tren geçtiği sırada, raylara konulan bombanın patlaması sonucu kapanan Adana ile Malatya arasındaki...

Osmaniye'nin Düziçi ilçesi yakınlarında kömür yüklü tren geçtiği sırada, raylara konulan bombanın patlaması sonucu kapanan Adana ile Malatya arasındaki demir yolu trafiğe yeniden açıldı.

SAAT: 23:44:00 TERÖRİSTLERİN BOMBALADIĞI TREN YOLU ULAŞIMA AÇILDI
Alınan bilgiye göre, patlama sonucu kırılan rayların demir yolu ekiplerince onarılmasının ardından Adana ile Malatya arasındaki tren seferleri yeniden başladı.

Osmaniye, Düziçi ve Bahçe istasyonlarında bekletilen 2'si yolcu treni olmak üzere toplam 7 trenin garlardan kontrollü olarak hareket ettiği bildirildi.

Bu arada, patlama nedeniyle olay yerinde yaklaşık 40 santimetre derinliğinde çukur oluştuğu, rayların yarım metre boyunda kırıldığı belirtildi. Patlamanın trenin son vagonu geçerken gerçekleştiği, kömür yüklü vagonun ağırlığı nedeniyle patlamadan etkilenmediği, vagonda küçük çapta hasar meydana geldiği öğrenildi.

Patlamanın trenin gürültüsü nedeniyle makinistler Celalettin Avşar ve Mehmet Duman tarafından fark edilmediği, olayın, patlama sesini duyan köylülerin jandarmaya ihbarda bulunması sonucu ortaya çıktığı belirtildi.

Patlamadan etkilenen trenin Bahçe istasyonunda bekletildikten sonra demir yolunun ulaşıma açılmasının ardından hareket ettiği bildirildi.

Fevzipaşa ile İskenderun arasında çalışan 63300 sefer sayılı yük treni, Osmaniye'nin Bahçe ilçesi Taşoluk İstasyonu ile Düziçi ilçesi Yarbaşı İstasyonu arasında bulunduğu sırada, raylara konulan bomba patlamış, olayda ölen ve yaralanan olmamıştı.

SAAT: 20:40:00 Terör örgütünün, tren rayına koyduğu bomba patladı
Fevzipaşa-İskenderun arasında çalışan yük treni Osmaniye'nin Bahçe ilçesi Taşoluk İstasyonu ile Düziçi ilçesi Yarbaşı İstasyonu arasındayken PKK terör örgütü tarafından raylara konulduğu tahmin edilen bomba patladı. Olayda ölen ve yaralanan olmadığı bildirildi. Osmaniye'nin Düziçi ilçesi yakınlarında yük treni geçtiği sırada, raylara konulan bombanın patladığı, olayda ölen ve yaralanan olmadığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Fevzipaşa ile İskenderun arasında çalışan 63300 sefer sayılı yük treni, Osmaniye'nin Bahçe ilçesi Taşoluk İstasyonu ile Düziçi ilçesi Yarbaşı İstasyonu arasında bulunduğu sırada, raylara konulduğu tahmin edilen bomba patladı. Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bombanın tren geçtikten sonra patladığını, olayda ölen ve yaralanan olmadığını söyledi.

Patlama sonucu rayların kırıldığını belirten Cerrah, ''Olayın ardından Malatya ile Adana arasında tren seferleri durduruldu. Demir yolu ekipleri rayların tamiratına başladı ve kısa sürede trafiğe yeniden açılacak. Jandarma ekipleri, bombanın türü ve nasıl konulduğuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor'' dedi.

Bu arada, yetkililer, bombanın terör örgütü PKK tarafından konulduğu ihtimali üzerinde durulduğu, bölgede terör örgütüne yönelik operasyon başlatıldığını belirtti.

Patlama nedeniyle, Adana ile Elazığ arasında çalışan Fırat Ekspresi'nin Osmaniye tren garında bekletildiği öğrenildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler