TFF Başkanı Özdemir: Mart ayının ortasından itibaren seyircili oynama kararını alabiliriz

TFF Başkanı Özdemir: Mart ayının ortasından itibaren seyircili oynama kararını alabiliriz

TFF Başkanı Özdemir, "Alacağımız karar Sağlık Bakanlığı ve bizim Sağlık Kurulu'nun alacağı karardan ayrı bir karar olmaz. Başarılı olursak mart ayının ortasından itibaren seyircili oynama kararını alabiliriz." ifadelerini kullandı.

İstanbul

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, 1959 yılı öncesinde alınan şampiyonluklarla ilgili çalışmaları takip edeceğini söyledi.

Özdemir, D-Smart televizyonunda katıldığı bir programda, 1959 yılı öncesindeki şampiyonluklar konusunda, "Federasyona gittiğimde ilk işim bizim hukukçu arkadaşlarımı çağıracağım, bu dosya ne durumda soracağım. Bir bakalım, görelim ama ben isterim ki Fenerbahçe eğer dördüncü yıldızını takacaksa taksın, 1 senesi var 20'yi alsın. Beşiktaş'ın da az senesi var onlar da tamamlasınlar. Galatasaray'ın da sayılmayan şampiyonlukları var. Bakacağım dosyaya, arkadaşlarımdan görüş alacağım." diye konuştu.

"Mart ayının ortasından itibaren seyircili oynama kararını alabiliriz"

Maçların seyircili oynanması için kendilerinin tek başına karar alıcı olmadığını belirten Özdemir, şu ifadeleri kullandı:

"Burada insan sağlığı önemli. Sporcu sağlığı önemli. Bu hastalığın ciddi bir hastalık olduğunu bazı kimselerde ciddi etkiler bıraktığını görüyoruz. Kimi insan hiçbir şey olmadan bunu atlatabiliyor. Alacağımız karar Sağlık Bakanlığı ve bizim Sağlık Kurulu'nun alacağı karardan ayrı bir karar olmaz. Pandemi iyi giderse Şampiyonlar Ligi finalini minimum yüzde 50 kapasiteli oynatmak istiyorlar. Seyircili oynayabilmek için Allah'a dua ediyorum. Takımlarımız isterken ben de bunu istiyorum. Milli takımımız için Hollanda maçında seyirci desteğine çok ihtiyacımız var. Başarılı olursak mart ayının ortasından itibaren seyircili oynama kararını alabiliriz." ifadelerini kullandı.

Yeni yayın ihalesi

Nihat Özdemir, yeni yayın ihalesi için hazırlıklara başladıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"2021-22 yılının sonunda beIN Sports ile 5 yıllık anlaşmamızın son senesi. Bu senenin yarısını bitirdik. Bir yarısı daha var. Artı 1 sezon daha var. Bizim sözleşmemize göre bu senenin mayıs ayı ile aralık ayı arasında, biz yeni yayın ihalesine çıkmak durumundayız. 2022-23'ten başlamak üzere yeni yayın ihalesine çıkmak durumundayız. Hazırlıklara başladık. En kısa zamanda bunu bitirip mayıs ayında ilan etmeyi düşünüyoruz ve yeni yayıncı kuruluşumuzu tespit etmek için mayıs ile aralık arasında ihalemizi yapacağız. İhale komisyonunu tespit edeceğiz. Bunlar şartnameleri hazırlayacaklar ve ihaleye çıkacağız."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler